fokhagyma

Gyakori elnevezések: A fokhagyma is ismert allium, büdös rózsa, rusztikus melasz, nektárt az istenek, kámfor, a szegények és a szegény ember melasz.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

A fokhagyma évelő izzó magas, egyenes tartású magszár, hogy a nő akár 1 m. A levéllemez lapos, egyenes, szilárd, és körülbelül 1,25-2,5 cm széles, hegyes tetején. A növény rózsaszín vagy lila virágok, virágzik júliustól szeptemberig az északi féltekén. Az izzó erős szagú, és tartalmazza a külső rétege vékony burkolat levelek körülvevő külső köpeny, amely körülveszi a szegfűszeg. Gyakran az izzót tartalmaz 10-20 szegfűszeg, amelyek aszimmetrikus alakú, kivéve a legközelebb a központba.

A név Allium származik a kelta szó minden, ami azt jelenti, égő vagy szúró. Fokhagyma használták, mint a pénz az ókori Egyiptomban. Erényeivel írtak le feliratokat a Nagy Piramis Kheopsz. A népi felhasználása fokhagyma között mozgott kezelésére lepra emberben kezelésének véralvadási zavarok lovakban. Orvosok előírt a gyógynövény a középkor folyamán gyógyítani süketség és az amerikai indiánok használták a fokhagymát, mint orvosolni earaches, puffadás, és a skorbut.

Fokhagyma okozhat mérsékelt, de klinikailag nem jelentős hatást a kezelés a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás. Hagyományosan, azt már használják antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal, valamint kezelésére a megfázás, felső légúti fertőzések, enyhe hörghurut, és a nátha, és enyhíti a köhögés és a torlódások. Egyéb lehetséges felhasználások közé tartozik a kezelés az atherosclerosis, megnagyobbodott prosztata, a cukorbetegség, a gyomor- és bélrendszeri (Gl) rendellenességek, és a gyomor és a vastagbél rák; azonban bizonyíték hiányzik.

Az alábbi dózisok ajánlottak: 2-5 g friss nyers fokhagyma; 0,4-1,2 g szárított fokhagyma por; 2-5 mg fokhagyma olaj; 300 mg és 1000 mg fokhagyma kivonat (szilárd anyag). Egyéb készítmények megfelelnek az 4-12 mg alliin vagy körülbelül 2-5 mg allicin, aktív alkotóeleme a fokhagymát. Azonban adagolás bonyolítja a volatilitás és bizonytalanság a fontos összetevők a különböző termékek (pl idős kivonatok, szagtalanított fokhagyma, desztillált olaj). Adjon be fokhagymát készítmények élelmiszer minimalizálása GI ideges. Mivel a fokhagyma széles körben fogyasztják, dózis marad a kérdés a személyes tolerancia.

Ellenjavallt, ha ismert allergia fokhagyma és összetevői.

A fokhagymát biztonságosan alkalmazható terhesség és szoptatás alatt. Fogyasztása azonban szoptató anyák hatással lehet a csecsemő viselkedését a szoptatás ideje alatt, ami hosszan tartó ragaszkodás a mell és a megnövekedett szívó. A tejtermelés-növekedés igazolja fokhagymával.

Fokhagyma csökkentheti a szakinavir plazmakoncentrációját. Szedő betegeknek saquinavir kell korlátozni fogyasztása fokhagyma, és hogy elkerüljék a fokhagyma-kiegészítők egyeztetés nélkül egészségügyi szolgáltató. A rendelkezésre álló jelentések mellett különleges intézkedések nem szükségesek betegek étkezési fokhagyma és warfarin. Azonban, mivel a warfarin szűk terápiás index, a betegek nem használható alternatív gyógyszereket megkérdezése nélkül az egészségügyi ellátást nyújtó, és jelenteniük kell minden vérzésre utaló jelekre. Ennek alapján egy kezdeti vizsgálatot, a fokhagyma nem tűnik, hogy kölcsönhatásba lépnek az alprazolam, dextrometorfán, docetaxel, vagy a ritonavir.

Testszag és a rossz lehelet a leggyakoribb panasz elfogyasztása után fokhagyma készítmények. Enyhe mellékhatások (pl, puffadás, felfúvódás, hányinger) Gyakran beszámoltak a használat során. Lenyelése egy 25 ml-es dózisban friss fokhagyma kivonat okozta égő száj, a nyelőcső és a gyomor; hányinger; izzadó; és szédülés. A biztonsági ismételt dózisú ez az összeg nem került meghatározásra. Megváltozása koagulációs is beszámoltak. Lenyelése nagy mennyiségben növelheti annak kockázatát, posztoperatív és spontán vérzés. Lenyelés élelmiszerként vagy kiegészítő vagy külsőleg allergiás reakciókat okozhat. A helyi expozíciót tört nyersen gerezd fokhagyma esetében 3-5 percig vezetett toxikus kontakt dermatitisz. Ismételt expozíció a fokhagyma por indukálhat asztmás reakciókat.

Kutatás eredményei nem vagy alig információt a toxikológiai ebből a termékből.

Referenciák