forteo (injekció): felhasználások, adagolás, mellékhatások

Mi Forteo?

Forteo kezelésére használják a csontritkulás a férfiak és a nők, akiknek magas a csonttörés kockázata.

Forteo is fel lehet használni más célokra nem szereplő gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ez a gyógyszer Azt találtuk, hogy fokozott kockázatát okozhatja csontrák állatkísérletekben. Nem ismert, hogy ez a kockázat is nőtt emberekben kezelt Forteo. Beszéljen orvosával az Ön egyéni kockázat.

Mi a legfontosabb információkat kell tudni Forteo?

Használata előtt Forteo, tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, vagy ha

Paget-kór vagy más csontrendellenességek (amellett, osteoporosis)

túl magas kalcium vagy alkalikus foszfatáz a vérben

nevezett állapot hyperparathyreosis

Mi én beszélgessenek a saját egészségügyi szolgáltató használata előtt Forteo?

csontbetegség eltérő csontritkulás

a családban csontrák vagy sugárkezelés bevonásával a csontokat; vagy

Ha valaha is volt vesekő.

Ha a fenti feltételek bármelyike, szükség lehet egy adag kiigazítás vagy a különleges vizsgálatok biztonságosan használni Forteo.

Ez a gyógyszer Azt találtuk, hogy fokozott kockázatát okozhatja csontrák állatkísérletekben. Nem ismert, hogy ez a kockázat is nőtt emberekben kezelt Forteo. Beszéljen orvosával az Ön egyéni kockázat.

Használja ezt a gyógyszert pontosan az előírt volt. Ne használja a gyógyszeres kezelés nagyobb mennyiségű, vagy használja hosszabb ideig az orvos által ajánlott. Kövesse az utasításokat a vényköteles címkén.

Forteo adják injekciót a bőr alá, a comb vagy a gyomorban. Kezelőorvosa, a nővér, vagy más egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót. Lehet mutatni, hogyan adja be a gyógyszert otthon. Ne öninjekciózásba ezt a gyógyszert, ha nem teljesen értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket.

Ez a gyógyszer jön beteg utasítások a biztonságos és hatékony felhasználása. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Használja minden eldobható tű csak egyszer. Dobja használt tűket szúrt át nem engedő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, ahol lehet kapni egy és hogy milyen módon semmisítse meg). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Ne használja Forteo több mint 2 éve, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Forteo csak egy része a teljes program a kezelés, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, vitaminok vagy ásványi étrend-kiegészítők és a változó bizonyos viselkedések. Kövesse a diéta és a testmozgás rutin nagyon szoros.

Fontos, hogy használni Forteo rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Forteo lehet beadni bármikor a nap. Lehet, hogy könnyebb megjegyezni használni Forteo, ha azt a körülbelül ugyanabban az időben minden nap.

Dobja el a befecskendező toll 28 nap után a használat, akkor is, ha még gyógyszert is.

Használja a gyógyszeres, amint eszébe jut, a kihagyott adagot. Ha már majdnem eljött a következő adag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot, és a gyógyászatban a következő rendszeresen ütemezett időpontban. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, szédülés, fejfájás, kábultság, vagy ájulás.

kábultság vagy ájulás minden alkalommal adja ezt a gyógyszert

gyors vagy lüktető szívverés minden alkalommal adja ezt a gyógyszert; vagy

Hogyan kell használni Forteo?

hányinger, hányás, székrekedés, és izomgyengeség.

Kevésbé súlyos mellékhatások a következők lehetnek

enyhe szédülés

fájdalom, bőrpír, véraláfutás, viszketés, duzzanat, ahol a gyógyszer beadásának

lábgörcsök

ízületi fájdalom

köhögés, torokfájás, orrfolyás

fejfájás vagy nyaki fájdalom; vagy

émelygés, székrekedés, hasmenés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Használata előtt Forteo, tájékoztassa orvosát, ha szed digoxin (digitalis, Lanoxin, Lanoxicaps). Szükség lehet az adag módosítására vagy a különleges vizsgálatok biztonságosan használni Forteo.

Lehet, hogy más gyógyszerek nem szerepel, hogy kölcsönhatásba léphet Forteo. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Mit kell elkerülni?

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, Actonel, raloxifen, boniva, kalcium / D-vitamin, Reclast, Zometa, Caltrate 600 + D, ibandronát, Citracal + D denoszumab, kalcitonin, rizedronát Miacalcin, Prempro®

Forteo mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Forteo?

Forteo (teriparatidot)