forteo

Hím és nőstény patkányok, teriparatidot növekedését okozta az osteosarcoma előfordulási gyakorisága volt függ a dózistól és a kezelés időtartamát. Teriparatid nem szabad felírni a betegeknél, akiknél magas kiindulási kockázata osteosarcoma (beleértve a Paget-kórban a csont vagy megmagyarázhatatlan emelkedés az alkalikus foszfatáz, nyitott epiphysisei előtt vagy külső fény, illetve implantátum sugárterápia járó csontváz).

Használja a Forteo

Terápiás osztály: Kalcium-szabályozó

Farmakológiai Osztály: mellékpajzsmirigy

Teriparatid óta használják a vénás injekció formájában, mint egy teszt problémák diagnosztizálása a mellékpajzsmirigy. Ezzel megállapítható, hogy van-e hypoparathyreosisban vagy egyfajta pszeudo.

Ez a termék, használható, mint egy teszt problémák diagnosztizálása a mellékpajzsmirigy-ben kivonták a US piacon 1997 januárjában.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira teriparatidot a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták. Alkalmazása gyermekek és fiatal felnőttek nem ajánlott, mert lehetséges hatásokat növekedő csontok.

Használata előtt Forteo

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátria-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát teriparatidot az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ha az injekciót magát, használja, amelyet pontosan az orvos utasítása szerint. Különleges beteg utasításokat fog az orvostudomány. Olvassa el az utasításokat, mielőtt a gyógyszer alkalmazása. Győződjön meg róla, hogy érti

Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ne használja fel a gyógyszert, ha úgy látja, szilárd részecskék a folyadék.

Ne használja fel a gyógyszert lejárati időn túl a csomagot.

Az első néhány adag, adja be az injekciót, ahol lehet ülni vagy feküdni rögtön az esetre, ha szédül.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Dobja el a teriparatidot tollat ​​után 28 nappal az első injekció, akkor is, ha van még gyógyszer is. Ne használja fel a gyógyszert, ha az megfagyott.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata Forteo

Ne adja ezt a gyógyszert vénába vagy izomba.

Ez a gyógyszer okozhat szédülés vagy gyors szívverés. Ha ez megtörténik, üljön vagy feküdjön le, amíg jobban nem érzi magát. Ha nem érzi jobban magát, hívja az egészségügyi szolgáltató, mielőtt a kezelés folytatása.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Forteo

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, Actonel, raloxifen, boniva, kalcium / D-vitamin, Reclast, Zometa, Caltrate 600 + D, ibandronát, Citracal + D denoszumab, kalcitonin, rizedronát Miacalcin, Prempro®

Forteo Side Effects

Forteo (teriparatidot)