fülgyulladás tények: okok, akut fertőzések, krónikus fertőzések, és így tovább

Fülgyulladás, vagy középfülgyulladás, a leggyakoribb oka a earaches. Bár ez a feltétel egy gyakori oka a csecsemő distressz, és gyakran jár együtt a gyermekek, ez is befolyásolhatja a felnőttek.

Tudjon meg többet a fülfertőzések

alapjai

Tünetek

Diagnózis és kezelés

Megelőzés

A legtöbb szülő kétségbeejtően ismerős fülgyulladás. Kivéve wellness baba látogatások, fülgyulladás a leggyakoribb oka az utak a gyermekorvos, amely körülbelül 30 millió orvos látogatja évente az USA-ban

Ma majdnem fele antibiotikum előírások írt gyermekek számára fülgyulladás, és a kezelési költsége középfülgyulladást az Amerikai Egyesült Államokban a becslések szerint több, mint $ 2 milliárd év. Kezeletlen, fülgyulladás vezethet súlyos szövődmények, beleértve masztoiditisz (ritka gyulladása esetén a csont mellett a fül), halláscsökkenés, perforáció a dobhártya, az agyhártyagyulladás, arcidegbénulás, és esetleg – felnőtteknél – Meniere-betegség .

A középfül egy kis helyet a fül mögötti dob, ami azt jól szellőző levegővel, amely rendszerint halad fel az orr mögött, a fülkürt, miközben a középfül tisztán és szárazon. Ha nincs elég friss levegő szellőztetésére a középfül, például ha a fülkürt eltömődött vagy blokkolt, a terület átnedvesedik, a stagnáló, és a meleg, tökéletes táptalajt a baktériumok.

Gyermekek és csecsemők, a fülkürt gyakran túl lágy vagy éretlen és nehezebben marad nyitva. Allergia, hozzászólás orr vízelvezetés, sinus fertőzések, megfázás virusesand adenoid problémák mind befolyásolják az Eustach-kürt képességét, hogy hagyja a levegő bejut a középfülben.