fycompa: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Fycompa?

Fycompa egy vényköteles gyógyszer, amelyet más gyógyszerekkel kezelni fellépő parciális epilepsziás rohamok vagy anélkül másodlagosan generalizált rohamok és a kezelésére primer generalizált tónusos-klónusos (pGTC) rohamok, felnőttek és gyermekek, akik legalább 12 éves.

Fycompa is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Egyes betegeknél, akik Fycompa volt súlyos pszichotikus hatásokat, különösen, ha kezdő ezt a gyógyszert, vagy változó dózisban. Legyen óvatos, hogy változások a hangulat vagy a tünetek.

Fontos információ

Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen változás hangulat vagy viselkedés megváltozik, személyiségváltozás, öngyilkossági gondolatok, vagy gondolatok fáj mások. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Nem szabad használni Fycompa ha allergiás a PERAMPANEL, vagy ha súlyos májbetegségben szenved.

Annak érdekében, hogy Fycompa biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség

A gyógyszer szedése előtt

vesebetegség

anamnézisében depresszió vagy a mentális betegségek; vagy

kórtörténetében alkoholizmus vagy a drogfüggőség.

Egyes betegeknél, akik Fycompa volt súlyos pszichotikus hatásokat, mint a harag, agresszió, és érezte, ellenséges vagy ingerlékenység, és gondolatai fáj mások. Ezek a hatások nagyobb valószínűséggel fordul elő, amikor először kezdi szedni Fycompa, vagy amikor a dózis megváltozott. Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Ne elkezdi vagy abbahagyja lefoglalás gyógyszeres terhesség alatt, hacsak orvosa nem tanácsolja. Miután a roham a terhesség alatt károsíthatja mind az anya és a baba. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik.

Fycompa teheti bizonyos fogamzásgátló tabletták hatékonyságát. Kérdezze meg kezelőorvosát, nem-hormonális fogamzásgátló (óvszer, spermicid membrán) a terhesség megakadályozására szedése Fycompa.

Ha terhes, a név is szerepel a terhességi regiszterben. Ennek célja, hogy nyomon kövesse a terhesség kimenetele, és értékeli a hatását Fycompa a baba.

Nem ismert, hogy PERAMPANEL átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Fycompa nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 12 éves.

Fycompa általában lefekvéskor. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Fycompa lehet szokásformáló. Soha ne ossza Fycompa egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Rázza az orális szuszpenzió (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ne hagyja abba a más lefoglalás gyógyszerek hirtelen, akkor is, ha jól érzi magát. Megállás hirtelen emelkedését okozhatja rohamokat. Kövesse az orvos utasításait, elvékonyodó az adagot.

Tárolja Fycompa szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Fycompa lehet kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Szokásos adagja felnőtteknek a Fycompa rohamok

Hiányában enzimindukáló AED; A kezdő adag 2 mg naponta egyszer lefekvés előtt. Adagolás növelhetők 2 mg orálisan napi lépésekben nem gyakrabban, mint hetente .; Fenntartó adag: 4-12 mg naponta egyszer lefekvéskor; Maximális adag: 12 mg naponta egyszer, szájon lefekvéskor; Jelenlétében enzimindukáló AED (beleértve a fenitoin, karbamazepin és oxkarbazepin); Kezdő dózis: 4 mg naponta egyszer lefekvés előtt. A betegeket gondosan monitorozni kell a választ. Vizsgálatok kimutatták, lényegesen csökkent hatást roham aránya ezeknél a betegeknél. Amikor ezek az enzim-indukáló AED vezetnek be, vagy kivonják a kezelési, a beteget meg kell figyelni a klinikai válasz és toleranciát. Dózismeghatározását PERAMPANEL szükséges lehet .; Maximális adag: 12 mg naponta egyszer, szájon lefekvéskor; Jóváhagyott javallat: Kiegészítő terápia kezelésére parciális rohamok vagy anélkül másodlagosan generalizált rohamok epilepsziás betegek 12 éves és idősebb.

Szokásos Pediatric dózis Fycompa rohamok

Nagyobb vagy egyenlő 12 éves korig; Ennek hiányában enzimindukáló AED: Kezdő adag: 2 mg naponta egyszer lefekvés előtt. Adagolás növelhetők 2 mg orálisan napi lépésekben nem gyakrabban, mint hetente. Fenntartó adag: 4-12 mg naponta egyszer lefekvéskor Maximális adag: 12 mg naponta egyszer, szájon lefekvéskor; Jelenlétében enzim indukáló AED (beleértve a fenitoin, karbamazepin és oxkarbazepin): Kezdő adag: 4 mg naponta egyszer lefekvés előtt. A betegeket gondosan monitorozni kell a választ. Vizsgálatok kimutatták, lényegesen csökkent hatást roham aránya ezeknél a betegeknél. Amikor ezek az enzim-indukáló AED vezetnek be, vagy kivonják a kezelési, a beteget meg kell figyelni a klinikai válasz és toleranciát. Dózismeghatározását PERAMPANEL szükséges lehet .; Maximális adag: 12 mg naponta egyszer, szájon lefekvéskor; Jóváhagyott javallat: Kiegészítő terápia kezelésére parciális rohamok vagy anélkül másodlagosan generalizált rohamok epilepsziás betegek 12 éves és idősebb.

Hogyan kell Fycompa?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Hívjon orvost utasításokat, ha hiányzik a Fycompa adagot több mint egy nap.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Az alkoholfogyasztás növelheti bizonyos mellékhatásai Fycompa.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Fycompa: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ Fycompa és hívja orvosát azonnal, ha van egy mellékhatása, mint a

változások a hangulat, viselkedés, vagy a személyiség

düh, agresszió, szorongás, alvászavar, rossz ellenséges vagy ingerlékenység

beszél a szokásosnál több

szokatlan gondolatok, paranoid viselkedés, pánikrohamok

öngyilkossági gondolatok, vagy gondolatok fáj másnak

Fycompa adagolási információt

járászavar, egyensúly- vagy koordinációs

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

véletlen esik; vagy

erős szédülés, forgó jellegű szédülés, érzés, mint te múljék el.

Mi történik, ha túladagolás?

Véletlen elesések gyakrabban fordul elő idős betegek, akik Fycompa. Legyen óvatos, hogy ne essen, vagy baleseti sérülés a gyógyszer szedése alatt.

Gyakori Fycompa mellékhatás lehet

szédülés, álmosság

Mit kell elkerülni véve Fycompa?

szorongás, fáradt vagy ingerlékeny

hányinger, hányás, hasi fájdalom

zúzódás

hízás; vagy

fejfájás, ízületi fájdalom, hátfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Fycompa egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás vagy depresszió.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

fogamzásgátló tabletta

rifampicin

Orbáncfű

más lefoglalás gyógyszert – karbamazepin, oxkarbazepin, fenitoin.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek PERAMPANEL, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

2.02.2016-05-12, 01:09:21

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 3. melléklet Mérsékelt abúzuspotenciállal

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Epilepszia gabapentin, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, lamotrigin, levetiracetám, Dilantin, karbamazepin, Tegretol, divalproex nátrium

Lefoglalások diazepam, Valium, Topamax, Keppra, topiramát, levetiracetám, Dilantin, fenitoin, fenobarbitál, Trileptal, primidon, oxkarbazepin

Fycompa mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Fycompa?

Fycompa (PERAMPANEL)