gadopentetát (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek közben ezt a gyógyszert, és közben a MRI-vizsgálat. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Annak kockázatát, hogy egy nagyon komoly betegség, az úgynevezett nefrogén szisztémás fibrózis (NSF) fokozott súlyos vesebetegségben szenved. Még ha súlyos veseproblémái vannak, kezelőorvosa dönthet úgy, hogy továbbra is fontos, hogy ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van égő vagy viszkető bőr, piros vagy sötét foltok a bőrön, duzzanat, edzés, vagy szigorítás a bőr, ízületi merevség, korlátozott körű mozgás a karok és a lábak, fájdalom, hogy mélyen a csípőcsont és a bordák vagy izomgyengeség. Ezek tünetei lehetnek NSF.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke van hideg, nyirkos bőr, zavartság, szédülés, szédülés, bőrkiütés, viszketés, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom miután megkapja a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hideg, hámlás, vörösség vagy duzzanat az injekció helyén.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, hogy Ön vagy gyermeke használják ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket az egyes orvosi vizsgálatok (például a szérum vas, bilirubin, vagy transzamináz szintek).