gallium-nitrát intravénás

Egyidejű alkalmazása más potenciálisan vesekárosító gyógyszerek növelhetik a kockázatot a fejlődő súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a rákkal kapcsolatos hypercalcaemia. Ha használata más potenciálisan vesekárosító gyógyszer során jelzett gallium nitrát kezelés, abba gallium-nitrát és továbbra hidratálás néhány nappal a beadás után a potenciálisan vesekárosító gyógyszer. Vesefunkció ellenőrzése alatt és azt követően ezt az időszakot. Abba kell hagyni a gallium nitrát kezelés, ha a szérum kreatinin-szint meghaladja a 2,5 mg / dl.

Használja a gallium-nitrát

Terápiás osztály: Kalcium-szabályozó

gallium-nitrát csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert gallium-nitrát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gallium-nitrát vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok a gallium-nitrát volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használatát gallium-nitrát gyermekek használatára más korcsoportokban.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használatát gallium-nitrát idősek használható más korcsoportokban, gallium-nitrát várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt gallium-nitrát

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed gallium-nitrát, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata gallium-nitrát bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata gallium-nitrát bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata gallium-nitrát bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát gallium-nitrát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, hogy az étrend nagy mennyiségű kalcium-tartalmú élelmiszerek és / vagy D-vitamin, mint a tej vagy egyéb tejtermékek. Is hagyja az egészségügyi szakember tudja, ha bármilyen speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend.

Az adagot a gallium-nitrát különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú gallium-nitrát. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók az Ön állapotát a gallium-nitrát. Ha az állapota javult, és akkor már nem kap gallium-nitrát, a haladást kell még ellenőrizni. A laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, illetve előfordulása bizonyos tünetek tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota jön vissza.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata gallium-nitrát

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

A hypercalcaemia furoszemid, Lasix, kalcitonin, Miacalcin, Aredia, pamidronattal Fortical, Miacalcin Orr

Rosszindulatú hypercalcaemia prednizolon, dexametazon, Decadron, Xgeva, Reclast, Sensipar, Zometa, denoszumab, Deltasone, a zoledronsav, cinakalcetre

Óvintézkedések használat közben gallium-nitrát

gallium-nitrát Side Effects

gallium-nitrát