ganirelix (subcutan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a haladás gyakran rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Orvosa valószínűleg szeretné követni a fejlődő tojás belsejében a petefészek csinál egy ultrahang-vizsgálat és mérés hormonok a véráramba.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

A tűvédő az előretöltött fecskendőben száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Ha orvosa kérte, hogy rögzítsék a bazális test hőmérséklete (BBTs) naponta, győződjön meg róla, hogy ezt minden nap. Egy BBT rekord vagy más módszerrel, az orvos segít eldönteni, ha a legtermékenyebb és mikor következik be az ovuláció. Fontos, hogy a közösülés sor körüli időszakban, amikor a leginkább termékeny, hogy ön a legjobb a teherbeesés esélye. Kövesse az orvos utasításait figyelmesen.

Ha súlyos hasi fájdalom jelentkezik a használat során ganirelix, hagyja abba a kezelést, és jelentse a problémát azonnal forduljon orvosához. Nem kapja meg az injekciót a humán chorion gonadotropin (hCG), és kerülje a közösülés.