gattex

Mi Gattex?

Gattex kezelésére használják rövid bél szindróma felnőtteknél.

Gattex is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Gattex ha allergiás a teduglutide, vagy ha a rák a gyomor, a belek, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy.

Fontos információ

Használata előtt Gattex, tájékoztassa orvosát, ha a szívbetegség, vesebetegség, bél polipok, a blokkolás a gyomorban és a belekben, továbbá vastagbél vagy ileostomia, vagy kórtörténetében epehólyag vagy pankreász problémákat.

Gattex megkönnyítheti a tested, hogy felszívja bármilyen gyógyszer szedése szájon át. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Míg a Gattex, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálatot (6 havonta), majd a kolonoszkópia 1 év után a kezelés. Ha ezt a gyógyszert hosszú távú, akkor szükség lehet a kolonoszkópia minden 5 évben.

Ez a gyógyszer jön beteg utasítások a biztonságos és hatékony felhasználása. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Használata előtt Gattex

Megáll használ Gattex és hívja orvosát azonnal, ha súlyos székrekedés vagy gyomorgörcs.

Nem szabad használni Gattex ha allergiás a teduglutide, vagy ha a rák a gyomor, vastagbél, máj, epehólyag, a hasnyálmirigy.

Annak érdekében, hogy Gattex biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

polipok a belekben

elzáródás az emésztőrendszerben (gyomorban és a belekben), továbbá vastagbél vagy ileostomia

szívbetegség

vesebetegség; vagy

kórtörténetében epehólyag vagy hasnyálmirigy-problémák.

Orvosa kolonoszkópia és más orvosi vizsgálatok, hogy biztosan nincs feltételeket, amelyek megakadályozzák, hogy biztonságosan használja ezt a gyógyszert.

Használata Gattex növelheti a rák kialakulásának kockázatát. Kérdezze meg orvosát, az Ön egyedi kockázatot.

A kormány terhesség kategóriában B. Gattex várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Nem ismert, hogy teduglutide átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy bárki 18 év alatti orvos utasítása nélkül.

Vegye Gattex pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Gattex fecskendeznek a bőr alá. Lehet mutatni, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne én be ezt a gyógyszert, ha nem értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket.

Ez a gyógyszer jön beteg utasítások a biztonságos és hatékony felhasználása. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Gattex egy por gyógyszer, amelyeket meg kell keverni a folyékony (hígítót) használata előtt. Ha használja az injekciókat otthon, biztosan érti, hogyan kell helyesen keverjük össze, és tárolja a gyógyszert. Készítsünk az adagot csak akkor, ha készen áll, hogy az injekciót. Vegyes gyógyszert kell használni 3 órán belül.

Használjon egy másik helyen a gyomor, a comb, vagy a felkar minden alkalommal beadni az injekciót. Az ellátást nyújtó megmutatja a legjobb hely a tested, hogy adja a gyógyszert. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után. Ne adja Gattex vénába vagy izomba.

Hogyan Gattex adott?

Mindegyik egyszer használatos injekciós üveg (üveg) E gyógyszert az orvos egy használatra. Dobja egy használat után, még akkor is, ha van még néhány gyógyszer maradt, miután az adag beadása.

Használjon eldobható fecskendőt és a tűt csak egyszer, akkor dobja el a lyukadásbiztos tartály (kérdezze meg gyógyszerészét, ahol lehet kapni egy és hogy milyen módon semmisítse meg). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Míg a Gattex, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálatot (6 havonta), majd a kolonoszkópia 1 év után a kezelés. Ha ezt a gyógyszert hosszú távú, akkor szükség lehet a kolonoszkópia minden 5 évben.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Nem fagyasztható. Dobja el a fel nem használt Gattex lejárati dátuma előtt a gyógyszer címkéjén.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Gattex: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ Gattex és hívja orvosát azonnal, ha súlyos székrekedés vagy gyomorgörcs.

Gyakori Gattex mellékhatás lehet

hányinger, hányás, hasi fájdalom, puffadás, gáz

fejfájás

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás; vagy

Mi történik, ha túladagolás?

fájdalom, duzzanat, bőrpír, vagy más irritáció, ahol a gyógyszer beadásának.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mit kell elkerülni?

Gattex megkönnyítheti a tested, hogy felszívja bármilyen gyógyszer szedése szájon, ami növeli a vérben a fent említett gyógyszereket vagy nem kívánt hatásokat. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

1.02.2013-03-01, 03:42:35

Gattex mellékhatások

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Rövid bél szindróma szomatropin, glutamin, Norditropin FlexPro, teduglutide, Norditropin Nordiflex, GlutaSolve, Zorbtive, Accretropin

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Gattex?

Gattex (teduglutide)