genetikája kibővített vesztibuláris vízvezetékek (eva)

Esélye Örökölje recesszív rendellenesség

mutációk

Öröklés

EVA

Genetikai rendellenességek oka lehet egy változás (ok) egy gént. Minden egyénnek két példányban ugyanazt a gént. Genetikai betegségek öröklődnek különböző módon.

recesszív úton

Az egyén a betegség általában

Az egyén, akinek egy megváltozott gént nevezzük hordozót. Amikor két hordozók azonos megváltozott gén egy gyermek együtt, minden születés van egy

A gének az eszköz, ami által öröklik vonások és rendellenességek szüleinktől. Gének nyújt utasításokat sejtjeink meghatározni, hogy mi növekedését és fejlődését az anyaméhben, és miután mi születik.

Van egy pár minden gén minden tulajdonság jövünk. A gyermek örökli egy példányát a legtöbb gén az anyától, a másik másolni az apa. Ez akkor történik, amikor a petesejt és a spermium találkozik koncepció. Kutatás a Human Genome Project azt sugallja, hogy az emberek között 20.000 és 25.000 pár gének minden sejtjében testüket!

A legtöbb gén azonos minden ember, de egy kis számú gén (kevesebb mint 1 százaléka a teljes) kissé eltérő az emberek között. Ezek a változások a gén gyakran nevezik mutációkat. Sok ilyen mutációt okoz számunkra nem probléma egyáltalán. Például, lehet, hogy megmagyarázza, miért kék a szeme, de a testvére van barna, vagy miért a legjobb barátja a középiskolában is nagyon gyorsan fut, amíg nem volt jó matekból.

Egyes változások génekben, bár okozhat egészségügyi problémákat és rendellenességek. Változások a gén vezethet egy személy vérében nem alvadási megfelelően, vagy okozhatja a gyenge, törékeny csontok. Változások a több mint 100 különböző azonosított gének halláskárosodást okozhat.

A legtöbb genetikai rendellenességek öröklődik autoszomális módon. Autoszomális azt jelenti, hogy a férfiak és a nők egyformán valószínű, hogy a betegség, és ugyanolyan valószínűséggel adja át a gyermek bármely nemű. Rendellenességek is örökölt egy nemhez kötött módon. A legtöbb X-kromoszómához kötött jellegek, a nők ritkán van jellemvonás, és adja át a csak a saját fia.

Néha egy mutáció csak egy példányát egy olyan gén is okozhat egy orvosi rendellenesség. Ha ez az eset áll fenn, a tulajdonság azt mondják, hogy örökölt egy domináns módon. A recesszív rendellenesség, a másik viszont, csak akkor merül fel, amikor a mutáció fordul elő mindkét példányban a gént. A halláskárosodás lehet örökletes domináns vagy recesszív módon, attól függően, hogy a gén okozza a halláskárosodás.

Egy személy egy változás egy olyan gént, amely felelős egy autoszomális recesszív betegség jellemzően nincsenek jelek vagy tünetek a betegség. Ezek az egyének gyakran nevezik hordozók, mert “carry” mutációt, de nem érinti. Általában, ha az egyén egy recesszív módon öröklődő betegség, mindkét szülő hordozó gén mutáció a betegség.

Egy folyamatban lévő vizsgálatban a tudósok több mint 100 beteg, körülbelül egynegyede az egyének EVA és halláscsökkenést diagnosztizáltak Pendred szindróma. Pendred szindróma öröklődik egy hagyományos autoszomális recesszív módon a fent leírt módon. Ez az eredmény a két mutáció a SLC26A4 gén.

Egy negyedik, a vizsgálatban részt vevő önkéntesek volt egy mutáció SLC26A4. A legújabb kutatások azt mutatják, ezek a családok is hasonló öröklési mintázatot azok a családok, két mutáció. Ez azt sugallja, hogy lehet egy másik gén mutációja, hogy nem volt kimutatható. A kutatók folyamatosan tanulmányozzák ezt a “hiányzó mutációt”.

A maradék fele a tanulmány önkéntesek nem volt mutációk SLC26A4. A tudósok jelenleg is keressük más gének felelősek lehetnek EVA és halláskárosodás.