genitális herpesz útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A genitális herpesz a nemi úton terjedő fertőzés okozhat hólyagok és fekélyek a nemi szervek és a végbélnyílás környékét. Ez okozhatja a kétféle típusú herpes simplex vírus, a HSV-1 vagy HSV-2. A HSV-2 a leggyakoribb oka. HSV-1 gyakrabban okoz sebek az arcon és a száj .; HSV terjed emberről emberre a csók és a bőr-bőr kontaktus, valamint a vaginális, orális vagy anális közösülés. A fertőzött személy gyakran továbbítja a vírust, ha a bőr hólyagok vagy fekélyek láthatók, de a vírus is terjed, ha nincsenek tünetek, vagy bőr sebek egyáltalán. Herpes vírus átvihető az emberek, akik nem tudják, hogy fertőzöttek .; Egy terhes nő HSV fertőzés (általában HSV-2), a vírus át a baba a szülés során, ami a fertőzések az újszülött bőre, szája, tüdő vagy a szemek. Ha a herpesz vírus szétterjed a baba véráramba, ez okozhat súlyos fertőzések, az agy és más létfontosságú szervek .; Tünetek; Sokan a genitális herpesz fertőzés nincsenek tünetei. Ha a tünetek megjelennek, ezek közé tartoznak; Viszketés, égés, érzékenység, kis hólyagok a nemi szervek vagy a végbél környékén; Kis fekélyek (bőr sebek), amikor a hólyag

Tünetek

Sokan a genitális herpesz fertőzés nincsenek tünetei. Ha a tünetek megjelennek, ezek közé tartoznak; Viszketés, égés, érzékenység, kis hólyagok a nemi szervek vagy a végbél környékén; Kis fekélyek (bőr sebek), amikor a hólyag

Diagnózis

Orvosa feltételezheti, hogy van a genitális herpesz alapján a szexuális történelem, a tüneteket, és az eredmények a fizikális vizsgálat. Orvosa a diagnózis megerősítésére összegyűjtöttük az érintett bőrfelületet laboratóriumi vizsgálatok. Ő is szeretne egy vérvizsgálat, hogy erősítse meg a diagnózist.

Meddig tart?

Nincs gyógymód genitális herpesz. Herpesz fertőzés egy életre szóló betegség, amelynek tünetei általában visszatér időközönként. A minta a kiújulás (milyen gyakran előfordul, hogy mennyi ideig tart és milyen tünetek) különbözik minden személy számára.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Ahhoz, hogy elkerülje, hogy a herpesz, akkor mindig követni a biztonságosabb szexuális gyakorlatot. Korlátozza a szexuális partnerek száma. Mindig óvszert használni, hacsak nem monogám kapcsolat egy nem fertőzött személy.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Epizódok a genitális herpesz lehet kezelni szájon vírusellenes gyógyszerek, köztük a valaciklovir (Valtrex), famciklovir (Famvir) és az aciklovir (Zovirax). Az aciklovir is jön egy krém a bőrre. A krém nem nagyon hatékony és általában nem ajánlott.

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha bármilyen hólyagok vagy sebek a nemi szervek területén, különösen, ha Ön terhes, gyakori rohamok tüneteinek vagy szeretné tudni, hogyan lehet a legjobban megvédeni a szexuális partner szerzés fertőzött.

Prognózis

Bár nincs gyógymód a genitális herpesz, gyakorisága és súlyossága kiújulás gyakran idővel csökken. Napi orális vírusellenes gyógyszer is csökkentheti a számát és súlyosságát kiújulás.