Gilbert-szindróma

Gilbert (zheel-BAR) szindróma van egy közös, ártalmatlan máj állapot, amelyben a máj nem megfelelően feldolgozni bilirubin. Bilirubin által termelt a bontást a vörös vérsejtek.

Ha Gilbert-szindróma – más néven alkotmányos májműködési zavar és familiáris hemolitikus sárgaság – te született vele eredményeként egy öröklött génmutáció. Lehet, hogy nem tudja, hogy az állapot, amíg ez véletlenül fedezték fel, mint például amikor egy vérvizsgálat mutatja emelkedett bilirubin szint.

Gilbert-szindróma nem igényel kezelést.

Az egyetlen jele Gilbert-kór, amely a bőr és a szemfehérje néha van egy sárgás árnyalatú (sárgaság), köszönhetően a kissé megemelt bilirubin a vérben. Bizonyos körülmények között és helyzeteket, amelyek növelhetik a szérum bilirubin szint, és ezáltal sárgaság, az emberek a Gilbert-szindróma közé

Készíts egy találkozót az orvos, ha a sárgaság, amely számos lehetséges okokat.

Mikor kell orvoshoz

Egy kóros gén akkor örökli a szüleid okoz Gilbert-szindróma. A gén általában szabályozza egy enzim, amely segít lebontani a bilirubin a májban. Egy hatástalan gén túlzott mennyiségű bilirubin építeni a vérben.

Hogy a test normális folyamatok bilirubin

Bilirubin egy sárga pigment készült, amikor a szervezet lebontja a régi vörös vérsejtek. Bilirubin áthalad a véráram a májba, ahol általában egy enzim lebontja a bilirubin és eltávolítja a véráramba.

A bilirubin halad a májból a belek és az epe. Ez akkor választódik ki a székletben. Kis mennyiségű bilirubin marad a vérben.

A kóros gén okozza Gilbert-szindróma gyakori. Sok ember hordoz egy másolatot a gént. A legtöbb esetben a két kóros példányban van szükség, hogy okozhat Gilbert-szindróma.

Bár ez születéstől fogva jelen van, Gilbert-szindróma általában nem veszi észre, amíg a pubertás vagy utóbb, mert a bilirubin termelés növekedésével a pubertás alatt. Van fokozott a Gilbert-szindróma esetén

Hogy a hibás gént átengedjük családok

Az alacsony szintű a bilirubin-feldolgozó enzim, amely Gilbert-szindróma is növelheti a mellékhatások bizonyos gyógyszerek, mivel ez az enzim szerepet játszik abban, hogy tiszta ezek a gyógyszerek a szervezetből.

Ezek a gyógyszerek közé

Ha Gilbert-szindróma, beszéljen orvosával, mielőtt az új gyógyszereket. Továbbá, miután bizonyos Gilbert-szindróma növelheti a kockázatot a fejlődő epekő.

Mielőtt a találkozó, akkor érdemes írd le a kérdéseket kérdezze meg orvosát, beleértve

Ha az orvos azt gyanítja Gilbert-szindróma, mert van megmagyarázhatatlan sárgaság vagy vérvizsgálat más körülmények azt mutatják, emelkedett bilirubin szint, ő fogja megvizsgálni, és kérdezni a tünetek májbetegség, mint a hasi fájdalom vagy sötét vizelet.

Orvosa javasolhatja, hogy több vér vizsgálatokat zárja ki egyéb májbetegségben okozhat bilirubin. Közös vér vizsgálatok közé

A kombináció a vér normál és májfunkciós teszteket és az emelkedett bilirubin szint indikátora Gilbert-szindróma. Nincs más vizsgálatok általában szükség van, bár a genetikai vizsgálatok is megerősítik a diagnózist.

Gilbert-szindróma nem igényel kezelést. A bilirubin szint a vérben időről-időre változik, és esetenként sárgaság, ami rendszerint megszűnik annak a nem káros hatást.

Egyes életesemények, mint például a stressz, kiválthatja epizódok magasabb bilirubin szint Gilbert-szindróma, ami a sárgaság. Kezelése azokat a helyzeteket, segít megőrizni a bilirubin ellenőrzés alatt.

Ezek a lépések

keresse fel orvosát