gilotrif

Mi Gilotrif?

Gilotrif kezelésére használják egy bizonyos típusú, nem-kissejtes tüdőrák kezelésére, amely más részeire is átterjedt a test.

Gilotrif használják ezt a feltételt csak akkor, ha a daganat specifikus genetikai markert, amely kezelőorvosa ellenőrizni fogja.

Gilotrif is használják kezelésére pikkelysejtes nem kissejtes tüdőrák kezelésére, amely más részeire is átterjedt a test, miután egyéb daganatellenes gyógyszer már kipróbált nélkül sikeres kezelést.

Fontos információ

Kis méret napozás a védőruházatot és fényvédő szedése Gilotrif tablettát.

Hasmenés jelentkezik majdnem minden betegnél, aki megkapja Gilotrif. Súlyos hasmenés kiszáradást okozhatnak és a vesekárosodás. Hívja fel orvosát, ha beteg súlyos hasmenés, vagy hasmenés tovább tartó, mint 2 nap.

Hívjon orvost egyszerre, ha azt tapasztalja, szemfájdalom, duzzanat, vörösség, homályos látás, vagy egyéb látást változás.

Hívjon orvost egyszerre, ha bármely a következők közül: újonnan kialakuló vagy súlyosbodó nehézlégzés vagy terhelési intolerancia, köhögés, fáradtság, duzzanat a boka / lábak, szívdobogás, vagy hirtelen súlygyarapodás.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni Gilotrif ha allergiás afatinib.

Annak érdekében, hogy Gilotrif biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

májbetegség

szívbetegség

légzési problémák vagy tüdőbetegség eltérő rák vagy

látási problémák, a történelem nagyon száraz szem, vagy ha a kontaktlencse viselése.

Ne használja Gilotrif ha terhes. Ez árthat a magzatot. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik a kezelés során. Használja hatékony fogamzásgátló terhesség elkerülésére használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 2 héttel a kezelés után véget ér.

Nem ismert, hogy afatinib átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Vegye Gilotrif tablettát pontosan az orvos által felírt. A kezelés megkezdése előtt orvosa végzi el a vizsgálatokat, hogy megbizonyosodjon arról Gilotrif a legjobb kezelés a típusú tüdőrák.

Gilotrif általában egyszer kell bevenni naponta. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

A tablettát éhgyomorra, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után.

Gilotrif okozhat súlyos hasmenést, ami életveszélyes lehet, ha vezet a kiszáradás. Előfordulhat, hogy a gyógyszeres megelőzésére vagy gyorsan hasmenés.

Orvosa javasolhatja, hogy van egy hasmenés elleni gyógyszert, például a loperamid (Imodium) rendelkezésre álljanak szedésének Gilotrif. Vegyük a hasmenés elleni gyógyszert, mint irányított a címkén, vagy az orvos által előírt.

Hívja fel orvosát, ha beteg súlyos hasmenés, vagy hasmenés tovább tartó, mint 2 nap. Lehet, hogy hagyja abba ezt a gyógyszert egy rövid ideig.

Míg a Gilotrif, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálat.

Tárolja a tabletta az eredeti tartályban, szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hő és fény. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Dobja el Gilotrif tabletta nem használható, amíg a lejárati dátumot a gyógyszer címkéjén.

Hogyan kell Gilotrif?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha a következő adag kevesebb, mint 12 óra van. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát. Gilotrif teheti meg leégés könnyebben. Viseljen védőruházatot és használata fényvédő (SPF 30 vagy magasabb), ha a szabadban.

Afatinib bejut a testnedvekkel (vizelet, széklet, hányadék). Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Gilotrif: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ Gilotrif és hívja orvosát azonnal, ha van

Súlyos bőrreakció okozza hólyagképződés és hámlás

fájdalom, bőrpír, zsibbadás és hámló bőr a keze vagy a lába

hólyagok vagy fekélyek a szájban, vörös vagy duzzadt íny, nyelési

szemproblémák – szemfájdalom vagy bőrpír, homályos látás, könnyezés, érzés, mint valami a szemedben, fokozott fényérzékenység

szívproblémák – lüktetett szívverés vagy csapkodott a mellkasban, légszomj (még az enyhe terhelés), duzzanat a lábakon vagy a bokák, gyors súlygyarapodás

májproblémák, – hányinger, felső hasi fájdalom, fáradtság, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

tüdő problémák, – láz, mellkasi fájdalom, száraz köhögés, zihálás.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Gyakori Gilotrif mellékhatás lehet

Mi történik, ha túladagolás?

Enyhe hasmenés 1 nap vagy kevesebb

hányinger, hányás, étvágytalanság

Mit kell elkerülni?

szájüregi fekélyek

akne, száraz bőr, enyhe viszketés vagy bőrkiütés; vagy

bőrpír, fájdalom, duzzanat, vagy a fertőzés egyéb tüneteit körül a körmeit vagy a körmöket.

Gilotrif mellékhatások

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Gilotrif, különösen

Orbáncfű; vagy

antibiotikum – eritromicin, rifampicin; gombaellenes gyógyszer – itrakonazol, ketokonazol; HIV vagy AIDS gyógyszer – nelfinavir, ritonavir, szakvinavir; szív- vagy vérnyomás gyógyszert – amiodaron, kinidin, verapamil; orvoslás, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődésének – ciklosporin, takrolimusz, lefoglalás gyógyszeres – karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Gilotrif, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

2.02.2016-04-26, 11:14:20.

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Nem-kissejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, Taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel, Tarceva Abraxane, nivolumab, bevacizumab, gemcitabin, Taxotere docetaxel, Gemzart, Alimta erlotinib Keytruda, pembrolizumab, Tagrisso, crizotinib, Iressa, Cyramza, pemetrexed, Trexall, ramucirumab

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Gilotrif?

Gilotrif (afatinib)