Ginkgo biloba

Gyakori elnevezések: Ginkgo, páfrányfenyő, Kew fa, ginkyo, yinhsing japán ezüst barack

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

A ginkgo a világ legidősebb élő fafajták ez vezethető vissza több mint 200 millió éve, hogy a fosszíliák a perm időszak geológiai és ez az egyedüli túlélője a család páfrányfenyőfélék. Faegyedek lehet élni, amíg 1000 év, és nőnek a magassága mintegy 38 m. Ginkgo Jellegzetes legyező alakú levelekkel. Férfi fák több mint 20 éves virágzik tavasszal. Felnőtt női fák termelnek szilva-szerű, szürke-tan gyümölcsöt, hogy esik késő ősszel. A húsos pép fúj, kellemetlen szag, és okoz bőrreakciók. Az ehető belső mag hasonlít a mandula, és értékesítik az ázsiai piacokon.

A ginkgo faj majdnem kihalt az elmúlt jégkorszak kezdődött körülbelül 2 millió évvel ezelőtt. A faj túlélte Kínában, ahol már termesztik, mint egy szent fa, és még mindig találnak díszítő buddhista templomok egész Ázsiában. Előkészületek használják gyógyászati ​​célokra több mint ezer éve. A hagyományos kínai orvosok használják a ginkgo levelek asztma és chilblains gyulladás (kis erek a bőr válasz a hidegre, de fagypont feletti hőmérséklet). Az ősi kínai és japán emberek ettek sült ginkgo magot és tartották őket az emésztésben és a megelőző a részegség. A nyugati világban, ginkgo csak használták 1960 óta. Ginkgo egyik leggyakrabban felírt gyógyszerek Európában, de nem engedélyezett orvosi használata az Egyesült Államokban, ahol az eladott csak mint étrend-kiegészítő.

Ginkgo vizsgálták kiterjedten különböző betegségben. Bizonyíték hiányzik támogatására védő szerepe van szív / véredények feltételek és a stroke, és a végleges helyét terápia a demencia és a skizofrénia, bár ígéretes, még létre kell hozni. Az eredmények a 2 nagy vizsgálatok fontosak hatékonyságának elemzésére G. biloba kivonatok.

Szabványosított ginkgo levél kivonat, mint például EGb 761 (Tebonin forte, Schwabe) alkalmaztak a klinikai vizsgálatokban a mentális és a keringési zavarok napi dózisban 120-240 mg kivonatot.

Abszolút ellenjavallatok nem állapították meg.

A bizonyítékok hiányoznak a biztonsági ginkgo; készítményeket nem szabad használni terhesség és szoptatás alatt.

Ginkgo befolyásolhatja a metabolizmusát különböző gyógyszerek. Case jelentések különféle kölcsönhatások léteznek; azonban konzisztens adatok korlátozottak.

Súlyos mellékhatások ritkák; lehetséges reakciók közé tartozik a fejfájás, szédülés, szívdobogás, és a GI és bőrreakciók. Ginkgo pollen lehet erősen allergén. Kapcsolat a húsos gyümölcs húsa okozhat allergiás bőrreakciót hasonló szömörce.

A toxikus szindróma felismerte ázsiai gyerekek, akik lenyelik ginkgo magot.

Referenciák