glimepirid és roziglitazon

Tiazolidinedionok, köztük maleát okozhat, vagy súlyosbíthatja a pangásos szívelégtelenség, nem javasolt olyan betegeknél, tünetekkel járó szívelégtelenség, és ellenjavallt a megállapított NYHA III vagy IV szívelégtelenségben. Betegnél figyelni jelei és tünetei szívelégtelenség megkezdésétől vagy dózis emelése. Ha szívelégtelenség lép fel, úgy az adag csökkentését vagy a kezelés abbahagyását roziglitazon és kezelheti az aktuális betegellátás színvonala.

Használja a glimepirid és roziglitazon

Terápiás Osztály: Antidiabetikus

Kémiai Osztály: 2. generációs szulfonil-karbamid

A roziglitazon segít a szervezetnek felhasználni az inzulint jobb. A glimepirid serkenti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigy, amely segít a szervezet viszont az élelmiszer energiává.

glimepirid és roziglitazon csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Glimepirid- és a roziglitazon, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a glimepirid és roziglitazon vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának roziglitazon és a glimepirid kombinációja a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt glimepirid és roziglitazon

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát roziglitazon és glimepirid kombinációja az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a roziglitazon és a glimepirid kombinációja.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed glimepirid és roziglitazon, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével glimepirid és roziglitazon bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével glimepirid és roziglitazon bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a glimepirid és roziglitazon. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye glimepirid és roziglitazon csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

glimepirid és roziglitazon jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

glimepirid és roziglitazon kell venni az első étkezés a nap folyamán.

Gondosan kövesse a speciális diétát orvosát kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling a cukorbetegség, és segít a gyógyszer megfelelően működni. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Ha is szed koleszevelám (Welchol®), hogy Avandaryl® legalább 4 órán keresztül, mielőtt koleszevelám.

Az adag glimepirid és roziglitazon különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú glimepirid és roziglitazon. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag glimepirid és roziglitazon, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata glimepirid és roziglitazon

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a glimepirid és roziglitazon megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Hívja fel orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, hányinger, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, izzadás, vagy hányás. Ezek lehetnek a tünetek a szívroham.

Ha gyorsan gyarapodik vagy amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, szabálytalan légzés, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek tünetei lehetnek szívprobléma vagy ödéma (folyadék visszatartás).

Ha hasi vagy gyomorfájdalom, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik szedésének glimepirid és roziglitazon. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

glimepirid és roziglitazon növelheti a kockázatot a csonttörések nőknél. Kérdezze meg orvosát arról, hogyan tartsa a csontozatot, hogy segít megelőzni a töréseket.

Egyes nők lehetnek fokozott kockázatot a terhesség szedése glimepirid és roziglitazon. Ha problémái voltak peteérése és volt szabálytalan időszakokban a múltban, glimepirid és roziglitazon okozhatja, hogy peteérés. Ez növelheti a teherbeesés esélye. Ha Ön fogamzóképes nő, akkor meg kell beszélnie a fogamzásgátló lehetőségeket orvosával.

Óvintézkedések használat közben glimepirid és roziglitazon

glimepirid és roziglitazon tehetik a bőrt fényérzékenységet. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt glimepirid és roziglitazon. glimepirid és roziglitazon befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Nagyon fontos, hogy pontosan kövesse minden utasítást orvosától körülbelül

glimepirid és roziglitazon okozhat hipoglikémia (alacsony vércukorszint). Alacsony vércukorszint is előfordulhat, ha késleltetik vagy kihagyott egy étkezést vagy uzsonna, a szokásosnál több testmozgást, alkoholt fogyaszt, vagy nem tud enni, mert hányinger vagy hányás. A tünetek az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek érzik különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a gyógyszerből, sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

glimepirid és roziglitazon Side Effects

glimepirid / roziglitazon

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon

 vagy csatlakozz a glimepirid / roziglitazon támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.