globális kutatási Ruanda

theernment támogatott tevékenységek

A tudományos fejlődés

Ruanda egyik legsűrűbben lakott országa a kontinentális Afrikában. Ez a tíz afrikai országok által leginkább sújtott a HIV / AIDS, szerint a World Health Organization (WHO). A teher a HIV és a tuberkulózis (TB) fertőzésben Ruanda magas, becslések szerint a 40 százalék és 60 százalék, de a WHO a közelmúltban számolt be, hogy az ország jelentős mértékben javított TB-ellenőrzési erőfeszítések nőtt a HIV-szűrés a TBC-s betegek.

Mint sok más ország a régióban, a malária endémiás Ruandában, de az ország nemrég bemutatott jelentős javulást számának csökkentése a kórházi kezelést és halálesetek a betegség miatt. Víz útján terjedő betegségek, például bakteriális hasmenés, hepatitis A és tífusz is elterjedt Ruandában.

theernment támogatott tevékenységek Ruanda leginkább az HIV / AIDS és a kutatást kell folytatni a HIV-fertőzés a nők és tanulmányok a genetikai tényezők, amelyek befolyásolják hajlam és a betegség progressziója. theernment is végez és alapok a kutatás az Egyesült Államokban és külföldön célzó betegségek terhét Ruanda és más fejlődő országokban.

2003-ban egy mérföldkő által finanszírozott tanulmány theernment számolt be, hogy a csecsemők, akik egyszeri adag antivirális gyógyszer nevirapin (NVP) röviddel a szülés után-és akiknek édesanyja egy adagot ugyanazon gyógyszer a vajúdás alatt, 41 százalékkal kisebb valószínűséggel szereznek HIV a születéskor vagy szoptatás alatt, mint a csecsemők csecsemő / anya pár, akiket a bonyolultabb, több adagot AZT rend.

A tanulmány, amely indult 1997 novemberében mutatták, hogy a kezdeti előny a csecsemők, akik együtt az anyjukkal, egy adag NVP nagyrészt által elszenvedett gyermekek csoportja, amíg elérték a 18 hónapos kort, mely meggyőző bizonyíték arra, hogy rövid -course NVP csökkentheti a gyermekek száma, akik végül is HIV-fertőzött.

Ez a tanulmány és az ezt követő vizsgálatok vezettek WHO ajánlani egyadagos NVP mint költséghatékony módon csökkenti az anya-gyermek HIV átvitel a fejlődő országokban. Számos nonprofit szervezetek kínál már a HIV-ellenes gyógyszer támogatási programok, amelyek magukban NVP kezelés olyan országokban, mint Kenya, Uganda, Kamerun, és Ruandában.

Tudjon meg többet a nevirapin tanulmány.