globális kutatási Thaiföld

Összefoglalás múlt és a jelen theernment finanszírozott kutatás

USA – Thaiföld tudományos és technológiai megállapodások

Thaiföldön a nedves, trópusi éghajlat, amely ösztönzi a vektor- és a víz útján terjedő betegségek. Dengue láz, malária, a japán encephalitis, és a pestis endemikus egyes régiókban, mint a leptospirosis és veszettség. A nagy feltörekvő veszély Thaiföldön a madárinfluenza terjedésének, H5N1 törzs.

theernment régóta együttműködés orvosbiológiai kutatás Thaiföldön. Például 1981-ben, theernment elnyerte az egyik első nemzetközi együttműködés a Fertőző Betegségek Kutató díjat kutatás lepra a University of Illinois és Chiang Mai Egyetem, Thaiföld.

theernment jelenleg alapok több mint 30 projekt Thaiföldön. Ezek a projektek középpontjában elsősorban a HIV / AIDS, a malária, a dengue-láz, és fonalféreg, és tartalmazza a vakcina fejlesztését, a gyógyszer-rezisztencia, és immun-patológiai vizsgálatok. Egy theernment támogatott projekt Thaiföldön vizsgálja immunológiai vonatkozásai H5N1 emberben, és a jelentése közötti együttműködés a fegyveres erők Kutatóintézet Medical Sciences (AFRIMS) laboratóriumi Bangkokban és az Általános Orvostudományi Kar a Mahidol Egyetemen. A mintákat az emberi H5N1 Thaiföld használják az ilyen tanulmányok.

Jelenleg négy helyen Thaiföldön, amelyek részét képezik a theernment támogatott délkelet-ázsiai influenza Clinical Research Network (SEA ICRN). SEA ICRN egy többoldalú, együttműködő partnerség, a kórházak és intézmények Thaiföldön, valamint Indonézia, Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Vietnam. Ez a partnerség magában theernment és nemzetközi intézmények, mint például az Egészségügyi Világszervezet, az Oxford Egyetem és a Wellcome Trust.

theernment is nemrég szerződést kötött a St. Jude Children Kutató Kórház, Memphis, Tennessee, hogy létrehoz egy Kiválósági Központ Influenza Kutatási és Felügyeleti hogy végezzen alapvető influenza kutatási tevékenységet és az állatok felügyeletének Thaiföldön, együttműködve Hong Kong / Kína és Indonézia.

theernment alapok kutatás a HIV / AIDS Thaiföldön keresztül jelentős HIV / AIDS Clinical Trials Networks, beleértve a Nemzetközi Anyai Pediatric Adolescent AIDS Clinical Trials, a Nemzetközi Hálózat stratégiai kezdeményezések globális HIV Trials, a HIV vakcina kísérletek Network, és a HIV megelőzése Trials Network. theernment is támogatja Nemzetközi epidemiológiai adatbázisok, hogy értékelje az AIDS, ahol Thaiföld részt részeként Ázsia és Ausztrália régió. Keresztül theernment támogatott átfogó nemzetközi kutatási programot az AIDS, a thai kutatók fejlesztése hosszú távú tervek a kutatási infrastruktúra és kapacitás szempontjából lényeges az AIDS-járvány az észak-Thaiföld.

theernment is támogat számos kutatási projekt, mely magában együttműködés az intézmények között az Egyesült Államokban és Thaiföldön malária, densoviruses Burkholderia peudomallei, dengue-láz, máj mázli, és fonalféreg.

Közötti megállapodás US Department of State, a US Department of a hadsereg, és a thai Külügyminisztérium írták alá december 23-án, 1960. április 1., 1963, és január 28, 1977, hogy létrehoz egy SEATO Clinical Kutató Központ tudományos kutatás kóros állapotok Thaiföldön és képzést nyújt a menedzsment ilyen betegségek.

Április 13-án, 1984, a US Department of Health and Human Services (HHS) és a Külügyminisztérium Thaiföld megállapodást írt alá az egyetemek közötti együttműködést, a kutatóközpontok és magánszektorbeli intézmények tudományos és technológiai információk és fejlesztés vonatkozó hogy a mezőgazdaság, az egészségügy, az energia, a tér, a környezetvédelem, a természeti erőforrások, a veszélyek, és az ipari fejlődés.

Egyetértési között HHSernment és Chulabhorn Kutatóintézet együttműködés egy AIDS program, a természetes termékek az orvosbiológiai alkalmazások és a rákkutatás és epidemiológiai vizsgálatokban Thaiföldön írtak alá június 14-én, 1989, és újra május 27, 1992.

theernment, az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma és AFRIMS Bangkokban aláírt egy tárcaközi megállapodást 2005-ben, hogy támogassák a madárinfluenza kutatás Thaiföldön és egész Délkelet-Ázsiában.