Glucophage XR-

Fortamet (R), Glucophage (R), Glucophage XR (R), Riomet (R): A tejsavas acidózis ritka, de súlyos metabolikus komplikáció a metformin felhalmozódása során a metformin-hidroklorid, amikor ez bekövetkezik, akkor végzetes mintegy 50% -ában. A tejsavas acidózis is előfordulhat társítva kórélettani körülmények között, beleértve a diabetes mellitus, azzal jellemezve, jelentős szöveti hipoperfúzió és hypoxaemia. A tejsavas acidózis kockázata növekszik vesekárosodás, a magasabb életkor, a pangásos szívelégtelenség, májelégtelenség. A metformin kezelés nem kezdhető meg olyan betegeknél 80 éves vagy ennél idősebb, kivéve mérése kreatinin clearance azt mutatja, hogy a vesefunkció normális. A kezelést meg kell szakítani, átmenetileg, mielőtt bármilyen intravascularis kontrasztanyag vizsgálat vagy sebészeti beavatkozás. A túlzott alkoholfogyasztás kerülni kell, mert az alkohol fokozza a hatását metformin laktát anyagcserét. Abba kell hagyni a kezelést haladéktalanul és szupportív intézkedéseket azonnal gyanúja tejsavas acidózis.

Glumetza (R): A tejsavas acidózis ritka, de súlyos komplikáció a metformin felhalmozódása. A tejsavas acidózis kockázata növekszik, vese- vagy májkárosodás, akut pangásos szívelégtelenség, szepszis, kiszáradás, és a felesleges alkoholfogyasztás. Hatása lehet finom, és egy olyan specifikus tünetek, mint a rossz közérzet, izomfájdalom, légszomj, aluszékonyság, hasi szorongást, a laboratóriumi eltérések közé tartozik az alacsony pH-érték, emelkedett anion gap és megnövekedett laktát. Ha a tejsavas acidózis gyanúja Glumetza (R) meg kell szakítani, és a beteget azonnal kórházba.

Használja a Glucophage XR

Terápiás Osztály: A hipoglikémiás

Kémiai Osztály: Metformin

Sokan vezérelheti a 2. típusú cukorbetegség diéta és a testmozgás. Következő egy speciálisan tervezett diéta és a testmozgás mindig fontos lesz, ha Ön cukorbeteg, akkor is, ha olyan gyógyszereket szed. Ahhoz, hogy működjön, az összeg a metformin szedése össze kell vetni a mennyiségét és típusát fogyasztott étel és az összeget a testmozgás te. Ha megváltoztatja a diéta vagy testmozgás, akkor eldönthetjük, hogy vércukorszintjét, hogy megtudja, ha túl alacsony. Orvosa meg fogja tanítani, mit kell tennie, ha ez történik.

A metformin nem segít a betegek nem segít a betegek, akik az inzulin-függő vagy 1-es típusú cukorbetegség, mert nem tud inzulint termelni a saját hasnyálmirigyben. Vércukor legjobban szabályozott inzulin injekciót.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, metformin használják bizonyos betegeknél a következő betegségben

Használata előtt Glucophage XR

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát metformin belsőleges oldat és tabletta gyermekeknél 10-16 éves korig. Azonban biztonságosságát és hatásosságát metformin kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát gyermekpopuláció esetében nem igazolták.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása a metformin nem végeztek az idős populációban, geriátriai-specifikus problémák várhatóan nem korlátozza a hasznosságát metformin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatossággal metformint szedő betegek. Ez a gyógyszer nem javasolt olyan betegeknél, 80 éves és ennél idősebb, vesebetegségben szenved.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a metformin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Glucophage XR. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ez a gyógyszer általában jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el figyelmesen az és győződjön meg, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Gondosan kövesse a speciális étkezési terv orvosához kaptál. Ez egy nagyon fontos része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Metformin kell bevenni étkezés segít csökkenteni gyomorban vagy a bélben mellékhatások, amelyek előfordulhatnak az első néhány hét kezelés.

Lenyelni a retard tablettát egészben, egy pohár vízzel. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Miközben a kiterjesztett leadású tabletta, része a tabletta átjut az széklet után a szervezet már felszívódott a gyógyszert. Ez normális, és nem kell aggódni.

Mérjük meg az orális folyadék megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Helyes használata metformin

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Lehet észre javulást a vércukorszint-beállítás 1-2 hét, de a teljes hatás a vércukorszint ellenőrzése is eltarthat 2-3 hónapig. Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van ezzel.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Óvintézkedések használat közben Glucophage XR

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer kölcsönhatásba léphet a festéket használt röntgen vagy CT. Az orvos meg, hogy hagyja abba, mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok vagy diagnosztikai tesztek, amelyek okozhatnak kisebb vizeletmennyiség, mint máskor. Lehet tanácsos elkezdi szedni a gyógyszert ismét 48 óra után a vizsgák vagy tesztek, ha a veseműködés vizsgálata során, hogy normális.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Nagyon fontos, hogy pontosan kövesse semmilyen utasítást az egészségügyi csapatot

Bizonyos körülmények között, túl sok a metformin tejsavas acidózist. A tejsavas acidózis tüneteit súlyosak és gyorsan megjelennek, és általában akkor jelentkeznek, amikor más egészségügyi problémák nem kapcsolódik az orvostudomány jelen vannak, és nagyon súlyos, mint a szívroham vagy veseelégtelenség. Tejsavas acidózis tüneteit hasi vagy gyomorpanaszok, étvágycsökkenés, hasmenés, gyors vagy felületes légzés, általános rossz közérzet, súlyos izomfájdalom vagy görcsök, és szokatlan álmosság, fáradtság, gyengeség.

Ha a tejsavas acidózis tüneteit fordul elő, akkor kap azonnali sürgősségi orvosi segítséget.

Glucophage XR Side Effects

Glucophage XR (metformin)

Metformin okozhat az alacsony vércukorszint (hipoglikémia). Azonban ez akkor is előfordulhat, ha késlelteti vagy kihagyott egy étkezést vagy uzsonna, alkoholt fogyaszt, a szokásosnál több testmozgást, nem tud enni, mert a hányinger vagy hányás, szedjenek bizonyos gyógyszereket, vagy hogy a metformin, egy másik típusú diabétesz gyógyszert. A tünetek az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek érzik különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan.

Hipoglikémia tünetei (alacsony vércukorszint) közé tartozik a szorongás, viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, nehézség gondolkodás álmosság, túlzott éhség, szapora szívverés, fejfájás (folyamatos), hányinger; idegesség, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diabetikus üdítőital, vagy cukor feloldódik a vízben. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. A glukagon vészhelyzetben alkalmazott, amikor a súlyos tünetek, mint rohamok (görcsök), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendő vagy a tű, és tudja, hogyan kell használni. Az meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

Magas vércukorszint (hiperglikémia) egy másik probléma kapcsolódó kezeletlen cukorbetegség. Tünetei enyhe magas vércukorszint jelennek lassabban, mint az alacsony vércukorszint. Ezek közé tartozhat a homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szagú lehelet, fokozott vizeletürítés (gyakorisága és volumene), ketonok a vizeletben, étvágytalanság, aluszékonyság, hasfájás, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzési (gyors és mély), eszméletvesztés, vagy szokatlan szomjúság.

Magas vércukorszint fordulhat elő, ha nem gyakorolják, mint a szokásos, lázas vagy fertőzése van, ne vegye elegendő, vagy kihagy egy adagot a diabétesz gyógyszer, vagy sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Ez a gyógyszer csak egy része a teljes program vezérléséhez cukorbetegség. Fontos, hogy mindig egészséges étrendet, nézd meg a súlyát, és kap rendszeres testmozgás.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon