glükopirroláttal

Terápiás osztály: emésztőrendszeri Agent

Használja a glükopirroláttal

Farmakológiai Osztály: Antimuszkarin

Glikopirrolát is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

glikopirroiát csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert glikopirroiát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a glikopirroiát vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát glikopirrolát gyermekek 3-16 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították alatti gyermekek 3 éves korig.

Nem áll rendelkezésre információ arról, hogy a kockázat glikopirrolát okozta káros hatások növekedett idősekben, azonban fel kell használni óvatosan, mert az idős betegeknél nagyobb valószínűséggel életkorral kapcsolatos májbetegség, vesebetegség, szívbetegség, vagy prosztata problémák . Ehhez szükség lehet az adagolás módosítása, vagy gondos megfigyelés idős betegek fogadására glükopirroláttal.

Használata előtt glükopirroláttal

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed glikopirroiát, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata glikopirroiát bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata glikopirroiát bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő glikopirrolát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Orvosa el fogja mondani Önnek, hogy mennyi glikopirrolát használni, és milyen gyakran. Az adag kell változtatni többször is annak érdekében, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön vagy gyermeke. Ne használjon több gyógyszert, és ne használja gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül.

glikopirrolátnak jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Mérjük meg az orális folyadék megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Meg kell venni glikopirroiát legalább egy órával étkezés előtt, vagy két órával étkezés után.

Az adagot a glikopirrolát különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú glikopirrolát. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot glikopirrolát, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos vagy a gyermek orvosa ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy glikopirroiát megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata glikopirrolát

Nem szedheti a kálium-klorid tablettát vagy más káliumpótlót (tabletta vagy kapszula formák), miközben használja glükopirroláttal. Ezen gyógyszerek együttesen okozhat késleltetett mozgását a kálium-kiegészítő a nyelőcső és a gyomor.

glikopirroiát okozhat székrekedést vagy hasmenést. Székrekedés vagy hasmenés lehet egy korai tünete egy súlyos bél probléma. Hagyja abba a glikopirroláttal és kérdezze meg kezelőorvosát, ha Ön vagy gyermeke székrekedés, hasmenés, hasi vagy gyomor puffadás (duzzanat), fájdalom, hányinger vagy hányás.

Hagyja abba a glikopirroláttal és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a gyermek nem tud vizelni, van száraz pelenka vagy alsóneműt, vagy az alábbi tünetek használata közben glikopirroiát: sírás, ingerlékenység, gyakoriságának csökkenése a vizelet, vagy nehéz vagy fájdalmas vizelés.

Ha Ön vagy gyermeke fejleszt bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció glikopirroiát, hagyja abba a gyógyszer szedését, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

glikopirroiát tehet Ön vagy gyermeke verejték, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja odafigyeléssel, hogy ne váljanak a túlhevült sportolás közben, vagy meleg szedésének glikopirroiát, mert túlmelegedés vezethet hőguta.

glikopirroiát tehet Ön vagy gyermeke álmos vagy homályos látást okozhat. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben glükopirroláttal

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

glükopirroláttal Side Effects

glükopirroláttal

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Nyálfolyás Cuvposa

Altatás fentanil, lidokain helyi, hioszciamin, ketamin, propofol

Gyomorfekély pantoprazol, Protonix, famotidin, Pepcid, Librax, Robinul

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA