gonorrea

Gonorrhea fertőzés által okozott nemi úton terjedő baktérium, amely képes megfertőzni mind a hímek és nőstények. Gonorrhea leggyakrabban befolyásolja a húgycső, a végbél vagy a torokban. Nőknél gonorrhea megfertőzheti a méhnyakat.

Gonorrhea leggyakrabban elterjedt szex közben. De csecsemők lehet fertőzött a szülés során, ha anyjuk fertőzött. Azoknál a csecsemőknél, gonorrhoea leggyakrabban befolyásolja a szemét.

A gonorrhea egy gyakori fertőzés, amely, és sok esetben nem okoz tüneteket. Lehet, hogy nem is tudja, hogy te fertőzött. Tartózkodik a szextől, óvszer, ha a szex, és hogy egy kölcsönösen monogám kapcsolat a legjobb módja, hogy megakadályozzák a szexuális úton terjedő fertőzések.

Sok esetben, gonorrhoea fertőzés nem okoz tüneteket. Ha a tünetek megjelennek, gonorrhoea fertőzés befolyásolhatja több helyen a szervezetben, de ez általában nem jelenik a genitáliák.

Jelek és tünetek a gonorrhoea fertőzés férfiak közé

Gonorrhea érintő genitáliák

Jelek és tünetek a gonorrhoea-fertőzés a nők közé

Gonorrhea egyéb helyeken a szervezetben

Gonorrea is befolyásolhatja ezen testrészek

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen zavaró jelek vagy tünetek, mint például egy égő érzés vizeléskor vagy genny-szerű váladék a pénisz, hüvely vagy a végbél.

Is, hogy egy találkozót az orvos, ha a partner már diagnosztizálták gonorrhoea. Lehet, hogy nem tapasztal jelek vagy tünetek figyelmezteti, hogy orvoshoz. De kezelés nélkül, akkor reinfect a partnere után is ő kezelt gonorrhoea.

Gonorrhea okozta baktérium Neisseria gonorrhoeae. A gonorrhoea baktérium leggyakrabban át egyik emberről a másikra a szexuális kapcsolat, beleértve az orális, anális vagy vaginális közösülés.

Mikor kell orvoshoz kell fordulni

Tényező, amely növeli a kockázatát, gonorrhoea fertőzés a

Kezeletlen gonorrhea vezethet jelentős szövődmények, mint például a

Ha úgy gondolod, hogy a gonorrhoea, akkor valószínű, hogy kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Ha a gonorrhea bonyodalmakat okoz, akkor lehet hivatkozni a szakemberek.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert ott gyakran sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, valamint hogy mit várnak el az orvos.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Gonorrhoea, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amit megtehetsz

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó, ha nem értjük valamit az orvos azt mondja.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk több időt később fedezi a pontokat szeretnénk foglalkozni. Orvosa kérheti

Tartózkodjanak a szex, amíg meg orvosát. Figyelmeztesse a szexuális partnerek hogy problémája jelei és tünetei, így figyelembe veheti azt látják, hogy az orvosok a vizsgálathoz.

Annak eldöntésére, hogy a gonorrhea baktérium van jelen a szervezetben, az orvos elemzik minta sejtek. A mintákat lehet gyűjteni

A nők, otthon vizsgálati készletek állnak rendelkezésre gonorrhoea. Fő vizsgálati készletek közé hüvelyi tamponokat önvizsgálatra küldött egy meghatározott laboratóriumi vizsgálatra. Ha úgy tetszik, akkor választhat, hogy e-mailben értesítjük, vagy szöveges üzenetet, ha az eredmények készen állnak. Lehet, hogy ezután megtekintheti az eredményeket online, vagy kapja meg őket hívó egy ingyenesen hívható forródrót.

Orvosa javasolhatja, tesztek más szexuális úton terjedő fertőzések. Gonorrhea növeli a kockázata, ezeket a fertőzéseket, különösen chlamydia, amely gyakran kíséri kankó. HIV, is ajánlott, hogy bárki diagnosztizáltak egy szexuális úton terjedő fertőzés. Attól függően, hogy a kockázati tényezők, tesztek további nemi úton terjedő fertőzések előnyös lehet is.

Mit várnak el az orvos

Felnőttek gonorrhoea antibiotikumokkal kezelik. Miatt kialakuló törzsek gyógyszer-rezisztens Neisseria gonorrhoeae, a Centers for Disease Control and Prevention azt ajánlja, hogy a szövődménymentes gonorrhoea kezelni csak az antibiotikum ceftriaxon (Rocephin) – adott injekcióként – együtt vagy azitromicin (Zithromax, Zmax) vagy doxiciklin (Monodox, Oracea Vibramycin) – két antibiotikummal, amelyek szájon át.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy az orális gemifloxacin (Factive) vagy injekciós gentamicin kombinált orális azitromicin, rendkívül sikeres kezelésében gonorrhoea. Ez a kezelés hasznos lehet a betegek kezelésére, akik allergiásak a cefalosporin antibiotikumok, mint például a ceftriaxon.

Mit lehet tenni az időközben

Az Ön partnere is kell alávetni vizsgálatok és kezelés gonorrhea, akkor is, ha ő nincs jelek vagy tünetek. Az Ön partnere kapja ugyanazt a kezelést te. Akkor is, ha már kezelt gonorrhoea, akkor esetén újból a partnere nem kezelik.

Csecsemőknél, anyák gonorrhoea kap egy gyógyszert a szemükben röviddel a születés után a fertőzés megelőzésére. Ha egy szem fertőzés alakul ki, a csecsemők antibiotikumokkal kezelik.

Tegyen lépéseket, hogy csökkentse a kockázatot gonorrhea

keresse fel orvosát

Vizsgálat más szexuális úton terjedő fertőzések

Gonorrhoea kezelése felnőtteknél

Gonorrhoea kezelése partnerek

Gonorrhoea kezelése csecsemőknek