gymnema

Gyakori elnevezések: Gymnema is ismert meshashringi, gurmar, merasingi és periploca az erdőben.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Gymnema Sylvestre egy fás, kúszónövényen, amely növekszik a trópusi erdők Közép- és Dél-Indiában. Az elosztás a világon, és el kell ismerni, a hagyományos orvoslás számos ország, köztük Ausztrália, Japán és Vietnam. A levelek a leggyakrabban használt, de a szár is úgy tűnik, hogy van némi gyógyszerhatás. Gymnema is ismert Asclepias geminata, Gymnema melicida, és Pinus sylvestris.

Gymnema játszott fontos szerepet a hagyományos ájurvédikus gyógyászat évszázadok. Alkalmazása korlátozódott elsősorban a cukorbetegség kezelésének módját és hasonló körülmények megváltozott vércukorszint. Már 1930-ban, ezek a hatások a növény vizsgáltuk. A levelek is óta használják gyomor betegség, székrekedés, vízvisszatartás, és a máj betegség. A virágokat, leveleket, gyümölcsöket volna használni a kezelés a változások a vérnyomás és a szívritmus. Rágás a levelek tönkreteszi a képességét, hogy kiderüljenek az édes íz, így ez a közös Hindi neve gurmar, vagy a “cukor romboló”. A növény vált elérhetővé számos kereskedelmi over-the-counter növényi termékek.

A növény már használják a tradicionális gyógyászatban, főként, hogy ellenőrizzék a vércukorszintet. Használja Gymnema a lipidcsökkentő szer, a fogyás, és megelőzni a fogszuvasodást is vizsgálták, elsősorban a patkány vagy egér tanulmányok. Ugyanakkor kevés a klinikai adatok nem elérhető, hogy támogassa a használatát gymnema bármilyen jelzés.

Korlátozott ellenőrzött vizsgálatok léteznek. Klinikai vizsgálatokból diabetes jellemzően használt 200 vagy 400 mg-os kivonat naponta, standardizált tartalmaz 25% gymnemic savak.

Nincs megállapítva.

Biztonsági információkat és hatékonyságát a terhesség és szoptatás alatt hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

A esetismertetés májkárosodás áll fenn.

Információ hiányzik.

Referenciák