gynecomastia (a mell megnagyobbodása férfiaknál) okai

Gynecomastia által kiváltott csökkenése az összeget a hormon, a tesztoszteron képest ösztrogén. Ennek oka csökkenés lehet feltételeket, amelyek blokkolják a hatásait, vagy csökkentik a tesztoszteron, vagy olyan betegségben, amely növeli az ösztrogén szintje. Több dolog is felborítja a hormon egyensúly, beleértve az alábbiakat.

A hormonok tesztoszteron és az ösztrogén szabályozza a fejlesztési és karbantartási nemi jelleg, mind a férfiak és a nők. A tesztoszteron vezérli hím tulajdonságokra, például az izomtömeg és a test haj. Az ösztrogén szabályozza a női vonások, beleértve a növekedést a melleket.

A legtöbb ember úgy gondolja, az ösztrogén, mint egy kizárólag női hormon, de a férfiak is termelnek meg – bár általában kis mennyiségben. Azonban a férfi ösztrogén szintje túl magas, vagy az egyensúly, a tesztoszteron szint is okozhat gynecomastia.

Természetes hormon változások

Számos gyógyszer okozhat gynecomastia. Ezek tartalmazzák

Anyagok, amelyek okozhatnak gynecomastiát tartalmazzák

Számos egészségügyi feltételeket okozhat gynecomastia befolyásolja a normál egyensúly a hormonok. Ezek tartalmazzák

Növényi olajok, mint például a tea, fa, vagy levendula, használják samponokban, szappanok vagy lotionok hoztak összefüggésbe gynecomastia. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a gyenge ösztrogén aktivitás.

Gyógyszerek

Street kábítószerek és az alkohol

Egészségügyi feltételek

növényi termékek