gyomorégés vagy szívroham: mikor kell aggódni

Súlyos gyomorégés és a szívroham nehéz lehet megkülönböztetni. Értsd meg, hogy ezek általában különböznek, és megtanulják, hogy mikor kap azonnali segítséget.

Épp most ettem egy nagy étkezés és úgy érzi, égő érzés a mellkasában. Gyomorégés, igaz? Valószínűleg, de van rá esély, a mellkasi fájdalom okozta csökkent véráramlás a szív (angina) vagy a tényleges szívroham.

Gyomorégés, angina és a szívinfarktus lehet, hogy nagyon hasonlítanak egymásra. Még a tapasztalt orvosok nem mindig állapítható meg a különbség a kórtörténet és a fizikális vizsgálat. Ezért, ha megy az ügyeletre, mert a mellkasi fájdalom, akkor azonnal vizsgálatokat zárja ki a szívroham.

Ha tartós mellkasi fájdalom és nem biztos benne, hogy ez a gyomorégés, keresse fel orvosát.

Hívja fel orvosát, ha volt egy epizód megmagyarázhatatlan mellkasi fájdalom, hogy elment néhány órán belül, és nem orvoshoz. Mind a gyomorégés és a fejlődő szívroham okozhat tüneteket, amelyek elmúlnak egy idő után. A fájdalom nem kell hosszú ideig, hogy egy figyelmeztető jel.

Gyomorégés diszkomfort vagy tényleges fájdalom okozta emésztési savas mozog a cső, hogy hordozza lenyelt étel a gyomorban (nyelőcső).

Tipikus jellemzői közé tartozik a gyomorégés

A “tankönyv” szívroham jár hirtelen, szorító jellegű mellkasi fájdalmat és légzési nehézség, gyakran okozta megterhelés. Sok szívinfarktus nem így történt, bár. A jelek és tünetek a szívroham nagyban személyenként. Gyomorégés maga mellé más tünetek a szívroham.

Tipikus szívroham jelei és tünetei közé

A leggyakoribb tünet a szívinfarktus, mind a férfiak és a nők mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget. De a nők nagyobb valószínűséggel, mint a férfiak, hogy tapasztalja a más tünetek, például állkapocs, vagy hátfájás, nehézlégzés, hányinger vagy hányás. Szívproblémák között gyakoribb az emberek több mint 50 év, különösen azoknak, akiknek magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje. A dohányzás és a túlsúly más kockázati tényezők.

Izomgörcs Nyelőcső okozhat mellkasi fájdalmat hasonló a szívroham. A fájdalom az epehólyag támadás is átterjedt a mellkasát. Az epehólyag-betegség, előfordulhat, hogy a hányingert és az intenzív, folyamatos fájdalom a felső középső vagy felső has jobb – különösen azután, hogy a zsíros étkezés. A fájdalom eltolódhat a váll, a nyak vagy a karokban. Ismét, ha nem biztos benne, azonnal forduljon orvoshoz.

keresse fel orvosát