hajas sejtes leukémia kezelések és gyógyszerek

A kezelés nem mindig szükséges, akik a hajas sejtes leukémia. Mivel ez a rák előrehaladtával lassan és néha nem folyik egyáltalán, néhány ember inkább várni, hogy kezelje a rák, ha ez nem okoz panaszokat és tüneteket. Az emberek többsége a hajas sejtes leukémia végül kezelésre van szüksége.

Ha a hajas sejtes leukémia okoz panaszokat és tüneteket, akkor dönthet úgy, hogy olyan kezelést. Nincs gyógymód hajas sejtes leukémia. De kezelések hatásosak üzembe hajas sejtes leukémia remisszióban években.

kemoterápiás kezelés

Az orvosok úgy kemoterápiás gyógyszerek első vonalbeli kezelése hajas sejtes leukémia. Az emberek túlnyomó többsége megtapasztalja teljes vagy részleges remissziót használata révén a kemoterápia.

biológiai kezelések

Két kemoterápiás gyógyszereket használnak hajas sejtes leukémia

Cladribine. A kezelés a hajas sejtes leukémia általában kezdődik kladribinnel. Kap egy folyamatos infúzió a hatóanyag egy vénába több napon át.

A legtöbb ember, aki megkapja kladribint tapasztalat egy teljes remisszió, amely évekig. Ha a hajas sejtes leukémia visszatér, akkor lehet kezelni kladribinnel újra. Mellékhatások kladribint lehetnek a fertőzés és a láz.

Biológiai terápia megkísérli a rákos sejteket felismerhető az immunrendszert. Miután az immunrendszer felismeri a rákos sejteket, mint betolakodók, akkor nekiláttak megsemmisítik a rák.

Sebészet

Kétféle biológiai kezelések használnak hajas sejtes leukémia

Interferont. Jelenleg a szerepe interferon hajas sejtes leukémia kezelésére korlátozott. Lehet kapni interferon ha a kemoterápia nem volt eredményes, vagy ha nem tudja a kemoterápia.

A legtöbb ember tapasztalata részleges elengedését interferon, amely figyelembe egy évre. Mellékhatások közé influenza-szerű tünetek, mint a láz és a fáradtság.

Rituximab (Rituxan®). A rituximab egy monoklonális antitest jóváhagyott kezelésére non-Hodgkin lymphoma és krónikus limfocitás leukémia, bár ez néha használják a hajas sejtes leukémia.

Ha a kemoterápiás szerek nem működött az Ön számára, vagy nem veszi kemoterápia, hogy orvosa gyakrabban fogja rituximab. Mellékhatásai rituximab közé tartozik a láz és a fertőzés.

Műtét eltávolítani a lépet (splenectomiát) lehet egy opció, ha a léprepedésről vagy ha ez kibővült, és fájdalmat okoz. Bár eltávolítja a lépe nem gyógyítja a hajas sejtes leukémia, akkor általában visszaállítani a normális vérképet.

Splenectomia nem gyakran alkalmazzák az hajas sejtes leukémia, de hasznos lehet bizonyos helyzetekben. Bármilyen műtét kockázatát hordozza a vérzés és a fertőzés.