Hajfesték reakciók

Bevezetés

“Fekete henna” tetoválás

Az utóbbi időben voltak médiában nők, akik tapasztaltak súlyos allergiás reakciók hajfesték.

Fontos, hogy tisztában van a kockázatokkal, és tudja, mit kell tennie. Reakciók hajfesték elkerülhető, ha az alábbi néhány egyszerű biztonsági tanácsadás.

Ez az oldal nyújt tanácsot, aki használja az állandó vagy félig állandó hajfesték, különösen a sötétebb színű festékek.

ez magyarázza

Vannak, akik hajlamosak a bőr reakciót nevezzük kontakt dermatitis.

Ez azt jelenti, hogy a bőr begyullad (piros, száraz és irritált), amikor érintkeznek egy adott anyag.

Az anyag vagy irritál, közvetlenül károsítja a bőrt, vagy egy allergén, kiváltó allergiás reakció, amely hatással van a bőrre.

Sok állandó és néhány félig állandó hajfestékek tartalmaz kémiai nevű paraphenylenediamine (PPD), amely egy ismert ingerlő és allergén. Ez a tettes a legtöbb reakció hajfesték.

A hajfestékek tartalmazó PPD használata biztonságos, amennyiben a biztonsági utasítások betartása. Ezek a termékek szigorúan szabályozott és van egy felső határ, amelyen a PPD termék tartalmazhat.

Ha figyelmen kívül hagyja a biztonsági utasításokat, hogy jöjjön a festék, akkor tegye ki magát veszélynek súlyos reakció.

Maga különösen veszélyeztetettek, ha van (vagy korábban) fekete henna tetoválás. Ezek az ideiglenes tetoválás kerülni kell, mert a tészta gyakran tartalmaz toxikus mennyiségű PPD, ami érzékennyé teszi, hogy a vegyi anyag. Ez azt jelenti, hogy az immunrendszer már “emlékezett” a kémiai és elindít egy védelmi reakció a következő alkalommal, amikor téve. Tehát, akkor dolgozzon ki egy életveszélyes allergiás reakció, akkor a következő használható PPD hajfesték.

Tudjon meg többet a veszélyeket a fekete henna tetoválás.

Mindig végezzen patch teszt használata előtt állandó vagy félig állandó hajfesték, akkor is, ha a reguláris márka.

Ez általában magában foglalja dabbing kis mennyiségű festék megoldást a füle mögé, vagy a belső könyök és hagyja megszáradni. Kövesse az utasításokat, hogy jöjjön a festék.

Ha bármilyen irritációt vagy rosszullét után patch teszt, ne használja a terméket. Meg kell tenni, hogy vissza a terméket a boltban a teljes vételárat.

Te is egy patch teszt kelt allergia klinikára, hogy melyik a vegyi anyagok (ha van ilyen) te érzékeny. Akkor majd ellenőrizze a termék címkéjét, és ne ezeket tartalmazó vegyszerek. Azonban a klinika nem teszteli hajfesték vegyszerek.

Ha nem alakul ki semmilyen reakciót a patch teszt, akkor továbbra is használhatja a festék, de győződjön meg róla,

Reakciók PPD enyhétől irritáció a fejbőr allergiás reakció, amely potenciálisan kiváltó súlyos tünetek az egész szervezetben.

Ha enyhén irritált a PPD, akkor előfordulhat, hogy a fejbőr, a nyak, a homlok, a fül és / vagy szemhéj lesz irritált és gyulladt használata után hajfesték.

A bőr ki van téve a PPD válhat vörös, duzzadt, hólyagos, száraz, megvastagodott és megrepedt. Lehet érezni égő vagy szúró érzés.

A tünetek általában 48 órán belül megjelennek, bár erősen irritáló okozhatja a bőr azonnal reagálni.

Tudjon meg többet irritatív kontakt dermatitis.

Ha allergiás a PPD, a fejbőr és az arc érezheti viszkető és elkezd duzzadni.

PPD is tüneteket kiváltó egész tested, mint például viszketés, csalánkiütés, és általában rossz közérzet.

Ezek a tünetek nem alakulnak ki, míg órával, vagy akár nappal később.

Súlyos allergiás reakció, amely fejleszti perceken belül ismert anafilaxia, vagy “anafilaxiás sokk”. Jelek anafilaxia közé

Dial 999 mentőt, ha úgy gondolja, anafilaxia történik, és ad egy adrenalin injekciót, ha van egy.

Ha úgy gondolja, olyan, a reakció hajfesték, de ez nem vészhelyzet, kövesse ezt a tanácsot

Ha a bőr nagyon vörös, gyulladt és gyulladt, akkor lehet, hogy megpróbál egy szteroid krém (lokális kortikoszteroid). Lehet vásárolni enyhe szteroid krém (over the counter forduljon gyógyszerészéhez), vagy az orvos írhat egyet.

További információ a kezelés kontakt dermatitis.

Ha valamilyen reakció hajfesték, akkor is, ha ez csak egy enyhe egyet, akkor ne használja tartalmazó termékek PPD teljesen, mivel fennáll a veszély, akkor dolgozzon ki egy súlyos reakció a jövőben.

Próbálja meg, hogy egy biztonságosabb alternatíva, mint a nem állandó PPD-mentes hajfesték, bár ez még mindig lehetséges, hogy dolgozzon ki egy reakció erre.

Fekete tetoválás festett bőre nagyon veszélyes lehet – megtudja, a kockázatok