hajhullás felkészülés a találkozó

Hajhullás hatással lehet csak a fejbőrön vagy az egész testet. Ez lehet az eredménye, az öröklődés, hormonális változások, betegségek vagy gyógyszerek. Bárki – férfiak, nők és gyermekek – megtapasztalhatja hajhullás.

Kopaszság általában utal a túlzott hajhullás re a fejbőrt. Örökletes hajhullás korral a leggyakoribb oka a kopaszság. Vannak, akik inkább hagyják, hogy a kopaszság futni az egésznek a kezeletlen és felfedve. Mások fedezze fel frizura, smink, kalapok és kendők. És még mások, válasszon egyet a rendelkezésre álló kezelések, hogy megakadályozzák a további hajhullás és a növekedés helyreállítása.

Mielőtt folytatja hajhullás kezelés, beszéljen orvosával arról az oka a hajhullás és a legjobb kezelési lehetőségek.

Hajhullás jelenhetnek meg különböző módon, attól függően, hogy mi okozza. Ez jöhet a hirtelen vagy fokozatosan, és befolyásolhatja csak a fejbőrön vagy az egész testet. Bizonyos típusú hajhullás csak átmeneti, és mások állandó.

Jelek és tünetek hajhullás lehetnek

Mikor kell orvoshoz

Keresse fel orvosát, ha a gyermek vagy te szomorú hajhullás és szeretné folytatni a kezelést. Szintén beszéljen orvosával, ha azt tapasztalja, hirtelen vagy foltos hajhullás vagy a szokásosnál több hajhullás, ha fésülés vagy mosás, vagy a gyermek haját. Hirtelen hajhullás jelezheti a mögöttes betegsége, amely kezelést igényel.

Családi anamnézis (öröklődés)

A legtöbb ember általában istállót 50-100 hajat naponta. Ez általában nem okoz észrevehető elvékonyodása fejbőr haj, mert az új haj növekszik egyidejűleg. Hajhullás akkor jelentkezik, ha ez a ciklus a haj növekedését és ürítésével megszakad, vagy ha a szőrtüsző elpusztul, és helyére hegszövet.

A pontos oka a hajhullás nem lehet teljesen ismert, de ez általában kapcsolatban állnak egy vagy több, az alábbi tényezők

A leggyakoribb oka a hajhullás egy örökletes állapot, az ún férfi típusú kopaszodás vagy női típusú kopaszodás. Ez általában akkor fordul elő fokozatosan és kiszámítható minták – hátráló hajszálrepedés és kopasz foltok a férfiak és a haj elvékonyodása a nők.

Az öröklődés is befolyásolja az életkor, amikor elkezdi elveszíteni a haj, az arány a hajhullás és a kopaszság mértéke. Minta kopaszság a leggyakoribb a férfiak és lehet kezdeni már a pubertás. Ez a fajta hajhullás egyaránt részt vehetnek a haj elvékonyodása és a miniatürizálás (haj lesz puha, finom és rövid).

Hormonális változások és az orvosi feltételek

A különböző körülmények között is okozhat hajhullást, beleértve

Hajhullás oka lehet használt szerek a rák, ízületi gyulladás, depresszió, szív problémák, a magas vérnyomás és a fogamzásgátló. Bevitt túl sok A-vitamin okozhat hajhullást is.

Hajhullás is eredhetnek

Számos tényező növelheti a kockázatát hajhullás, beleértve

Te valószínűleg először a aggodalmait a figyelmét a háziorvos. Ő lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott kezelésére bőrproblémák (bőrgyógyász).

Gyógyszerek

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Hajhullás, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Mielőtt a diagnózis, az orvos valószínűleg kapsz a fizikális vizsgálat, és kérdezni a kórtörténet és a családi kórtörténet. Ő is végezhet vizsgálatokat, például a következő

Hatékony kezelések bizonyos típusú hajhullás állnak. De néhány hajhullás állandó. Egyes körülmények között, mint például a foltos hajhullás, haj regrow kezelés nélkül egy éven belül.

A kezelések hajhullás közé gyógyszerek, sebészet, lézeres kezelés, és paróka vagy póthaj. Orvosa javasolhatja ezek kombinációja megközelítések annak érdekében, hogy a legjobb eredményt.

A kezelés célja a hajnövekedés elősegítése, lassú hajhullás vagy elrejteni a hajhullás.

Egyéb okok hajhullás

Ha a hajhullás okozta alapbetegség kezelése a betegség lesz szükség. Ez magában foglalhatja a gyógyszerek csökkentik a gyulladást és elnyomják az immunrendszert, mint például a prednizon. Ha egy bizonyos gyógyszer okozza a hajhullást, orvosa javasolhatja, hogy ne használja azt legalább három hónapig.

Gyógyszerek állnak rendelkezésre kezelésére minta kopaszság. Két gyógyszer jóváhagyott a Food and Drug Administration (FDA) kezelésére hajhullás

Amit megtehetsz

Minoxidil (Rogaine). Minoxidil egy over-the-counter folyadék vagy hab, hogy dörzsölje be a fejbőrbe naponta kétszer nő haját, és hogy megakadályozzák a további hajhullás. Ezt fel lehet használni a férfiak és a nők. Ezzel kezelés, egyeseknél haj regrowth, lassabb hajhullás vagy mindkettő. A hatás tetőzik 16 hetes, és meg kell tartani alkalmazása gyógyszer megtartani előnyöket.

A lehetséges mellékhatások közé tartoznak a fejbőr irritációja, a nem kívánt szőrnövekedés a szomszédos bőrön, az arc és a kezek, és a gyors szívverés (tachycardia).

Finasteride (Propecia). Ez vényköteles gyógyszer csak a férfiak. Ez naponta tabletta formában. Sok férfi vesz finasteride tapasztalni lassuló hajhullás, és néhány mutathat új haj növekedését. Be kell tartani a szedését megtartani előnyöket.

Ritka mellékhatások finaszterid közé csökkent nemi vágy és a szexuális funkció és a fokozott a prosztatarák. A nők, akik vagy terhes lehet szükség, hogy ne érjen zúzva vagy törött tablettát.

A leggyakoribb típus a tartós hajhullás, csak a tetején a fej érinti. Hajátültetés vagy helyreállítása műtét teheti a legtöbbet a haj van hátra.

Az eljárás során a sebész eltávolítja apró dugók bőr, egyenként néhány hajszál, hátulról vagy oldalról a fejbőr. Ő majd implantátumok a dugókat a kopasz részeit a fejbőrt. Lehet kérni, hogy egy hajhullás gyógyszeres műtét előtt és után az eredmények javítására.

Mit várnak el az orvos

Műtéti eljárások kezelésére kopaszság drága és fájdalmas lehet. Lehetséges kockázatok közé tartozik a fertőzés és hegesedés.

Érdemes lehet kipróbálni egy parókát, vagy egy parókát, mint alternatív orvosi kezelést, vagy ha nem reagál a kezelésre. Ezt fel lehet használni, hogy fedezze állandó vagy átmeneti hajhullás. Minőségi, természetes kinézetű paróka és póthaj állnak.

Ha a hajhullás miatt egészségi állapot, a költségek egy parókát is biztosítási fedezet. Szükséged lesz egy receptet a parókát orvosától.

Ha egyébként jól táplált, figyelembe táplálékkiegészítők nem mutatták ki, hogy hasznos lehet.

Gyógyszer

Sebészet

Egyes tanulmányok szerint a foltos hajhullás okozta foltos kopaszság segíthetik levendulaolaj kombinált olaj kakukkfű, rozmaring és cédrusfa. További vizsgálatok szükségesek.

Paróka és póthaj

Ezek a tippek segíthetnek elkerülni megelőzhető típusú hajhullás

keresse fel orvosát