halláskárosodás gyermekek útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A gyermek halláskárosodás baj tárgyalásra hangzik tartományban normál beszéd. A halláskárosodás lehet jelen a születéskor vagy kialakulhat az élet későbbi szakaszában. Született csecsemők más súlyos egészségügyi problémák kockázata nagyobb a halláskárosodás. A legtöbb siket gyermek születik, hogy a tárgyaláson a szülők. De az állapot lehet örökletes .; Halláskárosodás gyakran nem mutatható ki, amíg a gyermek 2, 3 vagy akár 4 éves. A kritikus időszakban a nyelvi fejlődés születéstől 3 éves kor a hiba azonosítása és kezelése, hallásvesztés 6 hónapos korban is komoly következményekkel járhat a gyermek beszéd .; Két fő kategóriája halláscsökkenés; Központi hallásvesztés jár problémák feldolgozásával kapcsolatos információk az agyban .; Perifériás hallásvesztés utal problémák a fül struktúrák. Háromféle perifériás hallásvesztés; Vezetéses halláscsökkenés a leggyakoribb típus a gyermekek körében. Ez akkor fordul elő, amikor a hangátvitel a külső vagy a középfül van tiltva. A feltétel lehet ideiglenes vagy végleges. Ez akkor fordulhat elő egyik vagy mindkét füle. Néha az ilyen típusú halláscsökkenés okozta fizikai rendellenességek, amelyek jelen vannak a születéstől. Gyakrabban, akkor kezdődik a gyermekkor során, mint az eredmény a középfül fertőzések. További okok közé perforáció a dobhártya, hatással fülzsír vagy tárgyak a hallójáratba .; Nagyothallás problémát okoz a hangátvitel információk szőrsejtek mélyen a fülbe, hogy az ideg, hogy küld hangot információt az agyba. Ez egy állandó állapot, amely általában érinti mindkét fülét. Nagyothallás lehet jelen a születéskor. Vagy előfordulhat az élet későbbi szakaszában. A kiváltó okok között hosszabb ideig tartó hangos zaj, fertőzés, súlyos fejsérülést, mérgező gyógyszerek és néhány ritka örökletes betegségek .; Vegyes hallásvesztés két vezető és idegi eredetű.

Tünetek

Halláskárosodás jelenne bármely életkorban. Gyakran nehéz felismerni, különösen a kisgyermekek .; Következő jellemző fejlődési mérföldkövek gyermekek ép hallású. A csecsemők és a kisgyermekek hallásvesztés nem valósíthatja meg e mérföldkövek; 0-3 hónap – A gyermek villog, startles mozog hangos zajokat, és megnyugszik a hang a szülő hangja .; 4-6 hónap – A gyermek fordul ő fejét oldalra felé hangokat vagy más zajok, és teszi a zenei hangok ( “Ó”, “ah”). A gyerek úgy tűnik, hogy hallgatni, majd reagál, mintha beszélget .; 7-12 hónapos – A gyermek fordul ő fejét bármely irányba felé hangok, babbles ( “ba”, “ga”, “BABABA”, “Lalala”, stb), és azt mondja: “mama”, “dada” ( bár nem kifejezetten az anya vagy az apa) .; 13-15 hónap – A gyerek pont, használja a “mama”, “dada” helyesen, és követi egylépéses parancsok .; 16-18 hónap – A gyermek használja egyetlen szó .; 19-24 hónap – A gyerek pont testrészekre, amikor megkérdezte, hozza a két szó együtt ( “akar süti”, “nincs ágy”). Fele a gyermek szavai érthető idegenek .; 25-36 hónap – A gyermek használ három-öt szavas mondatokat. Háromnegyede a gyermek szavai érthető idegenek .; 37-48 hónap – Szinte minden a gyermek beszéd érthető idegenek.

Diagnózis

Fontos, hogy azonosítsa halláscsökkenés a lehető leghamarabb. Ideális esetben ez azt jelenti, nem később, mint 6 hónapos korban. Halláscsökkenés gyakran fedeznek fel, amikor egy gyermek vizsgáltak nehézség iskolai teljesítménye vagy viselkedése. Még enyhe hallásvesztés az egyik füle is befolyásolhatja a gyermek beszéd és nyelvi fejlődés.

Meddig tart?

Bizonyos körülmények között, hogy a halláskárosodást okozhat állandó. Mások csak átmeneti. Mégis, több hónapig is eltarthat a probléma, hogy menjen el.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Sok oka a halláskárosodás lehet előzni, ha Ön és gyermeke a következő lépéseket

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A legtöbb esetben, a gyereknek szüksége van egy teljes fejlődési, beszéd és nyelvi értékelése a kezelés előtt nem terveznek.

Mikor kell orvoshoz

Meg kell hívni egy orvost, ha bármilyen kérdése, hogy egy csecsemő vagy gyermek nem hallja rendesen. Ez magában foglalhatja elérése nem nyelvi mérföldkövek.

Prognózis

A kilátások jobb, ha a probléma észlelése és kezelik a korai.