halláskárosodás

Hallásvesztés, hogy fokozatosan történik, ahogy öregszel (presbycusis) gyakori. Mintegy 25 százaléka az emberek az Egyesült Államokban éves kor között 55 és 64 van valamilyen fokú halláscsökkenés. Azoknak a 65 év feletti, az emberek száma a halláskárosultak majdnem 1 2.

Az öregedés és a krónikus expozíció hangos zajok jelentős tényező, amely hozzájárul a halláskárosodás. Egyéb tényezők, mint például a túlzott fülzsír, átmenetileg megakadályozhatja a fülét a vezető hangok is, mint kellene.

Nem lehet visszafordítani a legtöbb típusú halláscsökkenés. Azonban nem kell élni egy olyan világban, tompa, kevésbé elkülönülő hangok. Ön és orvosa vagy meghallgatást szakember tegyen lépéseket hallott.

Jelei és tünetei halláscsökkenés lehetnek

Ha van egy hirtelen hallásvesztés, különösen az egyik füle, azonnal forduljon orvoshoz.

Mikor kell orvoshoz

Beszéljen orvosával, ha halláscsökkenés zavarja a mindennapi életben. A hallás romlottak, ha

Hogy hallja

Néhány okai a halláskárosodás közé tartozik kárt a belső fül, egy építmény fülzsír, a fertőzések és a megrepedt dobhártya. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan halláscsökkenés lép fel, akkor hasznos lehet megérteni, hogyan hallja.

Meghallgatás akkor jelentkezik, amikor a hanghullámok elérik a struktúrák a fülébe, amikor a hanghullám rezgéseket alakítja át idegi jelek az agy felismeri a hangot.

Füléhez három fő területen: a külső fül, középfül és a belső fül. A hanghullámok átmennek a külső fül és a vibrációkat, a dobhártyát. A dobhártya és a három kis csontot a középfül felerősítik a rezgések utaznak a belső fülbe. Ott, a rezgések áthaladnak folyadék a csiga alakú struktúra a belső fül (csiga).

Csatolva az idegsejtek az cochlea ezer apró szőrszálak, amelyek segítenek lefordítani rezgéseket elektromos jellé alakítja át, amelyek közvetítenek az agyba. A rezgések különböző hangok befolyásolják ezek az apró szőrszálak különböző módon, ami az idegsejtek küldeni különböző jelek az agyba. Így kell különböztetni egy hangot a másiktól.

Hogyan halláskárosodás léphet fel

Okai hallásvesztés közé

Kár, hogy a belső fül. Öregedés és expozíció hangos zaj okozhat kopás a szőrszálakat, vagy idegsejtek a csiga, hogy küldjön hang jeleket az agyba. Amikor ezek a szőrök vagy idegsejtek sérült vagy hiányzik, elektromos jelek átvitele nem olyan hatékonyan, és halláscsökkenés lép fel. Magasabb hangú hangok válhat tompa Önnek.

Is nehéz lesz az Ön számára, hogy vegye ki a szavak ellen háttérzaj. Öröklődés is hajlamosabbá teheti Önt ezekhez a változásokhoz. Ez a fajta hallásvesztés ismert nagyothallás, ami állandó.

Tényezők, amelyek károsíthatják vagy elvesztéséhez vezet a hajszálak és az idegsejtek a belső fül tartalmazza

Milyen decibel Ön kitéve a tipikus nap? Hogy van egy ötlete, hasonlítson zajok körül ezeknek a konkrét hangok és a hozzájuk tartozó decibel

Összehasonlítva hangereje közös hangok

Az alábbiakban a maximális zajszint a munkát, amelyre lehet kitéve nélkül hallásvédelemben és mennyi ideig.

A halláskárosodás is jelentős hatást gyakorol az életminőségre. Az idősebb felnőttek hallásvesztés, gyakran jelentett problémák közé

Sajnos, a legtöbb ember által érintett hallásvesztés élni ezekkel a nehézségekkel előtt évekig kezelést kereső – vagy soha nem kér kezelést egyáltalán. Ez is okozhat tartós problémákat azok számára, akik szeretnek, ha megpróbál megbirkózni tagadja a halláscsökkenést vagy kivonul a szociális kölcsönhatások.

Ha úgy gondolja, lehet, hogy a halláskárosodás, forduljon orvoshoz. A kezdeti értékelést, az orvos utalja be a meghallgatást speciális (audiológus).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a találkozóra, és hogy mit kell várni ettől orvosához.

Mert hallásvesztés, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Maximális hangszint-expozíció időtartamát

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Vizsgálatok diagnosztizálására hallásvesztés közé

Amit megtehetsz

Audiométer vizsgálatok. Ezekben több-alapos által végzett vizsgálatok orvoshoz, hord fülhallgatók és hangokat irányítani egyik fülét egy időben. Az audiológus sorával hangok különböző hangokat, és kéri, hogy jelezze, valahányszor hallja a hangot.

Minden jelet ismételni halvány szinten, hogy megtudja, mikor alig hallom. Az audiológus is bemutatja a különböző szavakat, hogy meghatározza a hallása.

Ha hallászavarokra, van segítség. A kezelés a kiváltó októl függ és súlyosságától hallásvesztés.

lehetőségek közé

Első kezelés javíthatja az életminőséget jelentősen. Emberek, akik a hallókészülék jelenteni ezeket az előnyöket

Az alábbi tippek segíthetnek, hogy kommunikálni könnyebben ellenére hallásvesztéséről

Mit várnak el az orvos

A halláskárosodás megelőzése áll lépés, amit megtehetsz, hogy segítsen megakadályozni a zaj okozta halláskárosodás elkerülése és súlyosbodását korfüggő hallásvesztés

keresse fel orvosát

Kezelés előnyeit