hemangioma betegség

A hemangioma (he-man-Jee-O-muh) egy anyajegy, amely leggyakrabban jelenik gumiszerű, élénkvörös góc extra erek a bőrt.

A hemangioma növekszik az első életévben, majd elmúlik idővel. Egy gyermek, aki egy hemangioma csecsemőkorban általában kevés látható nyoma a növekedés 10 éves korig.

Tünetek

A hemangioma is előfordulhat bárhol a testen, de leggyakrabban az arcon, fejbőrön, mellkasi és hátfájdalom. A kezelés a hemangioma általában nincs szükség, kivéve, ha a göb zavarja látás vagy a légzést.

A nőstények; Koraszülöttek; fehér csecsemők

A hemangioma anyajegy áll, hogy a kórosan sűrű csoportja ereket. A hemangioma jelenik meg a a bőr felszínén, mint a szivacsos tömeg.

A hemangioma jelen lehet a születéskor, de gyakrabban jelenik meg az első néhány hónapban az élet. Úgy indul, mint egy sima piros jel bárhol a testen, leggyakrabban az arcon, fejbőrön, mellkasi és hátfájdalom. Általában a gyermek csak egy jelet. Egyes gyerekek több, különösen, ha ők része ikerszülés.

Során a gyermek első évben, a piros jel gyorsan nő, és lesz egy szivacsos masszává, amely kiáll a bőrt. A hemangioma után belép egy nyugalmi fázis, és végül, hogy kezd lassan eltűnnek.

Béta-blokkoló gyógyszer. A kis, felületes hemangiómák, gél a gyógyszer timolol lehet felvinni az érintett bőrt. Súlyos infantilis hemangioma is eltűnhet, ha kezeljük belsőleges oldat propranolol. Mellékhatások a magas vércukorszint, magas vérnyomás és a zihálás .; Kortikoszteroid gyógyszereket. Azoknak a gyermekeknek, akik nem reagálnak a béta-blokkoló kezelést, vagy nem tudja használni őket, kortikoszteroidok lehet egy lehetőség. Ezeket lehet fecskendeznek a góc, szájon vagy a bőrre. Mellékhatások a rossz növekedési .; Lézeres műtét. Néha lézerek lehet használni, hogy távolítsa el a hemangioma vagy kezelésére fájdalmas sebek a hemangioma.

Körülbelül fele haemangiomáknak elhatározás kor 5, és szinte valamennyi hemangiomas megoldani 10 éves kora ellenére a színe a anyajegy is elhalványul, halvány – de tartós – elszíneződés a bőrön vagy reziduális extra bőr maradhat.

Okoz

Gyermekének kezelőorvosa figyelemmel fogja kísérni a hemangioma során rendszeres szűrések. Forduljon gyermeke orvosát, ha a hemangioma vérzik, alkot seb vagy néz fertőzött.

Orvoshoz kell fordulni, ha a feltétel zavarja a gyermekek látása, a légzés, hallás vagy megszüntetését.

A hemangioma áll a kórosan sűrű csoportja extra ereket. Ez nem világos, hogy mi okozza az erek csoport együtt, de lehet, hogy egy örökletes komponens részt.

Hemangiomas gyakrabban fordul elő

Alkalmanként egy hemangioma lebontják és dolgozzon ki egy fájó. Ez ahhoz vezethet, hogy a fájdalom, vérzés, hegesedés vagy fertőzés. Attól függően, hogy a hemangioma található, az zavarhatja a gyermek látását, a légzés, hallás vagy megszüntetése, de ez ritka.

Kockázati tényezők

A hemangioma diagnosztizálnak külső megjelenés. Diagnosztikai vizsgálatok általában nem szükségesek.

szövődmények

A legtöbb haemangiomáknak soha nem kell semmiféle kezelésen. Néhány szülő úgy érzi, hogy hemangioma kezelés szükséges, mert a jelek lehetnek eltorzító és okozhat szociális vagy pszichológiai problémák. Az orvosok hajlandók lesznek kezelni hemangioma, amely nem okoz fizikai problémák miatt hemangiomas általában elhalványul fokozatosan kezelés nélkül, és mivel a kezeléseknek a lehetséges mellékhatásokat.

Ha a növekedés zavarja a gyermekek látása vagy okoz más problémát, kezelési lehetőségek között

Diagnózis

Kutatási, hogy más kezelésekkel, kevesebb mellékhatással folyamatban van. Néhány kísérleti kezelések közé interferon alfa és lokális immunválasz gátló.

Ha úgy kezelést a gyermek haemangioma, mérlegelni előnyeit és hátrányait a gyermeke orvosát. Ne felejtsük el, a legtöbb gyermekkori hemangiomák eltűnnek a saját gyermekkorban.

1

Kezelés

)

További információ a Hemangioma

További Hemangioma