hemofília betegség

A hemofília ritka betegség, amelyben a vér nem alvad normálisan, mert hiányzik belőle elegendő véralvadási fehérjék (véralvadási faktorok). Ha hemofília, akkor vérzik a hosszabb ideig egy sérülés után, mint akkor, ha a vér megalvadt rendesen.

Kis darabok általában nem nagy probléma. A nagyobb egészségügyi aggodalom mély vérzés testedben, különösen a térd, a boka és a könyök. Ez a belső vérzés károsíthatja a szerveket és szöveteket, és lehet, hogy életveszélyes.

Tünetek

Hemophilia egy örökletes (genetikai) rendellenesség. Nincs gyógymód még. De a megfelelő kezelés és az öngondoskodás, a legtöbb ember a hemofília fenn tudja tartani az aktív, produktív életstílus.

Megmagyarázhatatlan és túlzott vérzés vágások vagy sérülések, illetve a műtét után vagy fogászati ​​munka; Sok nagy vagy mély zúzódásokat; Szokatlan vérzés után védőoltások; Fájdalom, duzzanat vagy szorító érzés a ízületek; Vér a vizeletben és székletben; Orrvérzés nélkül ismert ok; Csecsemőknél, megmagyarázhatatlan ingerlékenység

Jelek és tünetek a hemofília változhat, attól függően, hogy szinten az alvadási faktorok. Ha az alvadási faktor szintje enyhén csökkent, akkor vérzik csak a műtét után, vagy trauma. Ha a hiány súlyos, előfordulhat spontán vérzés.

Jelei és tünetei közé spontán vérzés

Sürgősségi jelei és tünetei közé tartozik a hemofília

Hirtelen fájdalom, duzzanat és meleget a nagy ízületek, mint a térd, könyök, csípő és a váll és a kar és a láb izmait; Vérzés sérülés, különösen, ha van egy súlyos formája hemofília; Fájdalmas, tartós fejfájás; Ismételt hányás; Extrém fáradtság; Nyaki fájdalom; kettős látás

Elhúzódó vérzés után körülmetélés lehet az első jele a hemofília egy kisfiú. A fiúk, akik nem körülmetélt, könnyen véraláfutások, ha a gyermek egyre inkább mozgékonyabb vezethet a diagnózist. Az első epizód a vérzés általában úgy történik, amikor a gyermek 2 éves.

A hemofília-A a leggyakoribb típus, az okozza, elégtelen véralvadási faktor VIII .; A hemofília B, a második leggyakoribb, az okozza, elégtelen alvadási faktor IX .; Hemofília C, amelyben jelek és tünetek gyakran enyhék, az okozza, elégtelen alvadási faktor XI.

Okoz

Ha a gyermek megsebzi könnyen, keresse fel orvosát. Ha gyermeke súlyos vérzés, hogy nem lehet megállítani sérülés után, vegye igénybe a sürgősségi orvosi ellátást.

Ha Ön terhes vagy terhességet tekintve, és a családban hemofília, beszéljen orvosával. Akkor lehet hivatkozni, hogy a szakember a orvosi genetika vagy vérzési rendellenesség, aki segíthet meghatározni, ha egy hordozó vérzékenység. Ha egy hordozó, akkor lehetséges, hogy meghatározza a terhesség alatt, ha a magzat befolyásolja vérzékenység.

Ha vérzik, a szervezet általában medencék vérsejtek együtt alkotnak egy vérrög, hogy állítsa le a vérzést. Az alvadási folyamatot ösztönözni bizonyos vér részecskék (vérlemezkék és plazma fehérjék). A hemofília akkor jelentkezik, ha a hiányosság egy ilyen alvadási faktorok.

A hemofília öröklődik. Ugyanakkor mintegy 30 százaléka az emberek hemofíliás nincs családban a betegség. Ezekben az emberek hemophilia által okozott genetikai változás (spontán mutáció).

Számos típusú hemofília. Ezek szerint osztályozzák, amely alvadási faktor hiányos

szövődmények

Mindenki két nemi kromoszóma, egy mindkét szülőtől. Egy női örökli egy X kromoszómát az anyjától, és egy X kromoszómát az apja. Egy férfi örökli egy X kromoszómát az anyjától, és az Y-kromoszóma apjától.

A hemofília A vagy B gén okozza őket található az X kromoszómán, így azt nem lehet apáról fiúra. A hemofília A és B majdnem mindig előfordul a fiúk és vezetjük az anya a fia révén az egyik az anya génjei. A legtöbb nő a hibás gént egyszerűen hordozók és a tapasztalat nem jelek vagy tünetek vérzékenység. A nők is tapasztalni vérzéses tünetek, ha a VIII-as faktor vagy IX mérsékelten csökkent .; A hemofília C. Ez a betegség lehet áthárítani a gyermekek a szülők bármelyike. A hemofília C is előfordulhat lányok és fiúk.

Felkészülés a kinevezés

A hemofília öröklés függ típusú hemofília

Mély belső vérzés. Vérzés fordul elő, hogy a mély izmok okozhat a végtagok megduzzadnak. A duzzanat Nyomhatják idegek és vezet vagy fájdalom .; Kár, hogy az ízületeket. Belső vérzés is nyomást gyakorolnak az ízületek, ami súlyos fájdalmat. Kezeletlen marad, a gyakori belső vérzés okozhat ízületi gyulladás vagy megsemmisülése esetén az együttes .; Fertőzés. Emberek hemofília vannak likelier vérátömlesztést, növeli a kockázatát részesülő fertőzött vérkészítmények. Vértermékek biztonságosabbá vált, miután a 1980-as évek miatt szűrésére levett vér hepatitisz és a humán immundeficiencia vírus (HIV). A fertőzés kockázata a vérkészítmények is jelentősen csökkent, mivel a bevezetése genetikailag véralvadási termékek (rekombináns faktor koncentrátumok) .; Mellékhatásról alvadási faktor kezelés. Egyes emberek hemofíliás, az immunrendszer negatív reakció az alvadási faktorok kezelésére használt vérzés. Amikor ez történik, az immunrendszer alakul fehérjék (ismert inhibitorok), amelyek inaktiválják a véralvadási faktorok, így a kezelés kevésbé hatékony.

Szövődményei lehetnek hemofília

Írja le a tüneteket a gyermeke már tapasztalható, és meddig .; Írja le a gyermek alapvető orvosi információ, beleértve más körülmények .; Készítsen egy listát az összes gyermek gyógyszerek, vitaminok és kiegészítők .; Figyeljük meg, hogy valaki a családban már diagnosztizáltak vérzési rendellenesség.

Vizsgálatok és diagnózis

A hemofília kerül diagnosztizálásra átlagéletkora 9 hónapos, és majdnem mindig a kor 2. Ön is és gyermeke is említett egy orvos, aki specializálódott vér rendellenességek (hematológus).

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Mi a legvalószínűbb oka a gyermekem jelek és tünetek ?; Milyen vizsgálatokat a gyermekemnek szüksége? Vajon igényel speciális készítmény ?; Milyen kezelést ajánlanak ?; Milyen tevékenységet korlátozások gyermekem kell követni ?; Milyen további lépéseket tehetek, hogy biztosítsa az én gyermek biztonsága ?; Mit tehetek, hogy segítsen a gyermek él normálisan lehető ?; Hogyan követik nyomon az én gyermek egészségügyi idővel ?; Mi a gyermek kockázata a hosszú távú szövődmények ?; Azt javasoljuk, hogy a mi családunk találkozni egy genetikus?

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk tehet időt, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Lehet kérni,

Mik a gyermek tünetei, és mikor először észre őket ?; Észrevetted bármilyen szokatlan vagy erős vérzés, mint például orrvérzés vagy elhúzódó vérzés vágott vagy védőoltás ?; Észrevetted vér a gyermek vizelet vagy széklet ?; Az Ön gyermeke vetettek alá semmilyen műtétek, és ha igen, nem a sebész úgy érzi, nem volt túlzott vérzés ?; Észrevetted nehéz zúzódások ?; Van a gyermek panaszkodott fájdalom vagy melegség körül ő ízületek ?; Van valaki a családban már diagnosztizáltak vérzékenységben ?; Ön tervezi, hogy több gyermeket?

Azoknak az embereknek, akiknek a családjában a hemofília, lehetséges, hogy meghatározza a terhesség alatt, ha a magzat befolyásolja vérzékenység. Azonban a vizsgálat jelent némi kockázatot a magzatra. Beszéljétek meg előnyeit és kockázatait vizsgáló orvosával.

Gyermekek és felnőttek, a vérvizsgálat mutatnak alvadási faktor hiánya van. A hemofília kerül diagnosztizálásra átlagéletkora 9 hónapos, és majdnem mindig a kor 2. Néha enyhe hemofília nem diagnosztizálják, amíg egy személy megy a műtét és a tapasztalatok túlzott vérzés.

Enyhe hemofília lassú injekció a hormon dezmopresszin (DDAVP) vénába serkentik a kibocsátás több alvadási faktor a vérzés. Alkalmanként, DDAVP adják nazális gyógyszer .; Mérsékelt vagy súlyos hemofília A vagy hemofília B vérzés leállhat csak infúziót követő rekombináns alvadási faktor vagy alvadási faktor származó adományozott emberi vér. Infúziók lehet szükség, ha a belső vérzés súlyos .; A hemofília C. alvadási faktor XI faktor hiányzik az ilyen típusú hemofília, csak Európában. Az Egyesült Államokban, a plazma infúziók van szükség a vérzés epizódok.

Kezelések és gyógyszerek

Bár nincs gyógymód a hemofília, a legtöbb ember a betegség vezethet viszonylag normális életet.

Rendszeres infúziók DDAVP vagy véralvadási faktor. Az infúziót segíthet megelőzni a vérzés. Ez a megközelítés csökkenti töltött idő a kórházban, és korlátozza a mellékhatások, mint a kárt ízületek. Orvosa megmutatja, hogy hogyan kell elvégezni az infúziót .; Rög-konzerváló szerek (antifibrinolitikumok). Ezek a gyógyszerek segítenek megelőzni vérrögök összeomlanak .; A fibrinalapú. Ezeket a gyógyszereket közvetlenül alkalmazhatók a sebhelyeken elősegítése véralvadás és a gyógyulás. Fibrint különösen hasznos fogászati ​​terápia .; Fizikoterápia. Ez megkönnyítheti jelek és tünetek, ha belső vérzés következtében megsérült az ízületek. Ha a belső vérzés okozta súlyos károkat, akkor szükség lehet a műtét .; Elsősegély kisebb darabok. Nyomás és a kötést általában vigyázni a vérzést. Kis területeken a vérzés a bőr alatt, használjon jégtakaró. Ice POP lehet használni, hogy lassítani kisebb vérzés a szájban .; Oltások. Bár vérkészítmények árnyékolt, még mindig lehetséges, hogy az emberek, akik támaszkodnak rájuk, hogy szerződést betegségek. Ha hemofília, úgy befogadó elleni immunizálás hepatitis A és B

Terápiákkal vérzés típusától függenek hemophilia

Orvosa javasolhatja

Életmód és a hazai jogorvoslati

Hogy elkerüljék a túlzott vérzés és védi az ízületeket

Annak érdekében, hogy Önnek és gyermekének megbirkózni hemofília

Rendszeres testmozgás. Tevékenységek, mint például úszás, kerékpározás és gyaloglás lehet építeni az izmokat, miközben védi az ízületeket. Kapcsolat sportok – mint a labdarúgás, jégkorong vagy birkózás – nem biztonságos számára hemofíliás .; Kerülje bizonyos fájdalomcsillapítók. Gyógyszerek, amelyek súlyosbíthatják vérzés közé tartozik az aszpirin és az ibuprofen (Advil, Motrin, egyéb). Ehelyett használja paracetamol (Tylenol, egyéb), ami egy biztonságos alternatívája az enyhe fájdalmat .; Kerüljük a vérhígító gyógyszereket. Gyógyszerek, amelyek megakadályozzák a véralvadást a heparin, warfarin (Coumadin) clopidogrel (Plavix) és prasugrellel (Effient) .; Gyakorlat jó szájhigiénia. A cél az, hogy megakadályozzák foghúzás, ami oda vezethet, hogy a túlzott vérzés .; Védi a gyermeket a sérülés, ami vérzést okozhat. Kneepads, könyökvédő, sisak és biztonsági övek minden segíthet megelőzni a sérüléseket esik, és egyéb balesetek. Tartsa otthon szabadon bútorok éles sarkokkal.

Megküzdés és támogatás

További információ a hemofília

Tünetek és kezelés

1

További Vérzékenység

 1

)

Kap egy orvosi figyelmeztetés karkötőt. Ez a karkötő segítségével az orvosi személyzet tudja, hogy Ön vagy gyermeke hemofília és típusát alvadási faktor, amely a legjobb a vészhelyzet esetén .; Beszéljen a tanácsadó. Lehet, hogy aggódik kialakítása, amely megfelelő egyensúlyt tartani a gyermek biztonságban és ösztönzi annyi normál aktivitás lehetséges. A szociális munkás, vagy terapeuta ismeretekkel hemofília segíthet megbirkózni a problémáit, és meghatározni a minimális korlátozások szükségesek a gyermek .; Legyen az emberek tudják. Feltétlenül mondja bárki, aki vigyáz a gyermek – bébiszitterek, dolgozók a gyermek gondozási központ, rokonok, barátok és a tanárok – mintegy a gyermek állapota. Ha a gyermek játszik érintkezés sport, kérjük, közölje edzők is.