hemofília kezelések és gyógyszerek

A hemofília ritka betegség, amelyben a vér nem alvad normálisan, mert hiányzik belőle elegendő véralvadási fehérjék (véralvadási faktorok). Ha hemofília, akkor vérzik a hosszabb ideig egy sérülés után, mint akkor, ha a vér megalvadt rendesen.

Kis darabok általában nem nagy probléma. A nagyobb egészségügyi aggodalom mély vérzés testedben, különösen a térd, a boka és a könyök. Ez a belső vérzés károsíthatja a szerveket és szöveteket, és lehet, hogy életveszélyes.

Hemophilia egy örökletes (genetikai) rendellenesség. Nincs gyógymód még. De a megfelelő kezelés és az öngondoskodás, a legtöbb ember a hemofília fenn tudja tartani az aktív, produktív életstílus.

Jelek és tünetek a hemofília változhat, attól függően, hogy szinten az alvadási faktorok. Ha az alvadási faktor szintje enyhén csökkent, akkor vérzik csak a műtét után, vagy trauma. Ha a hiány súlyos, előfordulhat spontán vérzés.

Jelei és tünetei közé spontán vérzés

Mikor kell orvoshoz

Sürgősségi jelei és tünetei közé tartozik a hemofília

Hemofília öröklés

Elhúzódó vérzés után körülmetélés lehet az első jele a hemofília egy kisfiú. A fiúk, akik nem körülmetélt, könnyen véraláfutások, ha a gyermek egyre inkább mozgékonyabb vezethet a diagnózist. Az első epizód a vérzés általában úgy történik, amikor a gyermek 2 éves.

Ha a gyermek megsebzi könnyen, keresse fel orvosát. Ha gyermeke súlyos vérzés, hogy nem lehet megállítani sérülés után, vegye igénybe a sürgősségi orvosi ellátást.

Ha Ön terhes vagy terhességet tekintve, és a családban hemofília, beszéljen orvosával. Akkor lehet hivatkozni, hogy a szakember a orvosi genetika vagy vérzési rendellenesség, aki segíthet meghatározni, ha egy hordozó vérzékenység. Ha egy hordozó, akkor lehetséges, hogy meghatározza a terhesség alatt, ha a magzat befolyásolja vérzékenység.

Ha vérzik, a szervezet általában medencék vérsejtek együtt alkotnak egy vérrög, hogy állítsa le a vérzést. Az alvadási folyamatot ösztönözni bizonyos vér részecskék (vérlemezkék és plazma fehérjék). A hemofília akkor jelentkezik, ha a hiányosság egy ilyen alvadási faktorok.

Amit megtehetsz

A hemofília öröklődik. Ugyanakkor mintegy 30 százaléka az emberek hemofíliás nincs családban a betegség. Ezekben az emberek hemophilia által okozott genetikai változás (spontán mutáció).

Számos típusú hemofília. Ezek szerint osztályozzák, amely alvadási faktor hiányos

Mindenki két nemi kromoszóma, egy mindkét szülőtől. Egy női örökli egy X kromoszómát az anyjától, és egy X kromoszómát az apja. Egy férfi örökli egy X kromoszómát az anyjától, és az Y-kromoszóma apjától.

A hemofília öröklés függ típusú hemofília

Szövődményei lehetnek hemofília

Kérdéseket kérdezze meg gyermeke orvosát

A hemofília kerül diagnosztizálásra átlagéletkora 9 hónapos, és majdnem mindig a kor 2. Ön is és gyermeke is említett egy orvos, aki specializálódott vér rendellenességek (hematológus).

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk tehet időt, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Lehet kérni,

Azoknak az embereknek, akiknek a családjában a hemofília, lehetséges, hogy meghatározza a terhesség alatt, ha a magzat befolyásolja vérzékenység. Azonban a vizsgálat jelent némi kockázatot a magzatra. Beszéljétek meg előnyeit és kockázatait vizsgáló orvosával.

Gyermekek és felnőttek, a vérvizsgálat mutatnak alvadási faktor hiánya van. A hemofília kerül diagnosztizálásra átlagéletkora 9 hónapos, és majdnem mindig a kor 2. Néha enyhe hemofília nem diagnosztizálják, amíg egy személy megy a műtét és a tapasztalatok túlzott vérzés.

Bár nincs gyógymód a hemofília, a legtöbb ember a betegség vezethet viszonylag normális életet.

Mit várnak el az orvos

Terápiákkal vérzés típusától függenek hemophilia

Orvosa javasolhatja

Vérzési epizódok kezelésére

Hogy elkerüljék a túlzott vérzés és védi az ízületeket

Annak érdekében, hogy Önnek és gyermekének megbirkózni hemofília

keresse fel orvosát

folyamatban lévő kezelés