heparin (injekció) használ, adagolás, mellékhatások

Mi heparin injekciót?

Heparin kezelésére használják, és megakadályozza a vérrögök képződését, a vénák, artériák, vagy a tüdő. Azt is használják a műtét előtt, hogy csökkentsék a vérrögképződés kockázatát.

Heparin injekció nem alkalmazható a flush (tisztítsa ki) intravénás (IV) katéter. Egy külön termék áll használni a katéterlezáró flush.

Heparin is célokra használni nem szerepel ebben a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Heparin injekció nem alkalmazható a flush (tisztítsa ki) intravénás (IV) katéter. Külön heparin termék elérhető használni katéterlezáró flush.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha ellenőrizetlen vérzés vagy súlyos hiánya a vérlemezkék a vérben.

Használata előtt heparin, közölje orvosával, ha magas a vérnyomása, a fertőzés magában a szív, hemofília vagy egyéb vérzési rendellenesség, a gyomor-bél rendellenességek, májbetegség, vagy ha az idő.

Heparin okozhat, hogy a vérzések használata közben, és néhány hét után abbahagyja.

A gyógyszer szedése előtt

Bizonyos gyógyszerek növelhetik a vérzés kockázatát használata közben heparin, mint például az aszpirin vagy más NSAID-ok (nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek), beleértve az ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve, Naprosyn, Naprelan, Treximet), celekoxib ( Celebrex), a diklofenák (Arthrotec, Cambia, Cataflam, Voltaren, Flector Patch, Pennsaid, Solareze), indometacin (Indocin), meloxikám (MOBIC®), ketoprofen (Orudis), a ketorolac (Toradol), mefenaminsav (Ponstel), nabumeton (Relafen ), piroxicam (Feldene), és mások. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a heparinnal, vagy ha

Hiányosak a vérlemezkék a vérben; vagy

ellenőrizhetetlen vérzés.

Annak érdekében, hogy a heparin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

fertőzés a bélés a szív (más néven bakteriális endocarditis)

kezeletlen magas vérnyomás

a vérzés vagy véralvadási rendellenesség, mint például a hemofília

a gyomor vagy a bél rendellenesség

májbetegség; vagy

ha vannak a menstruáció.

Nem ismert, hogy a heparin károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Ne használjon heparin nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

A nők több mint 60 éves lehet, annál valószínűbb, hogy a vérzések használata közben a heparin.

Heparin injekciót a bőr alá vagy vénába keresztül IV. Lehet mutatni, hogyan kell használni a IV otthon.

Ne öninjekciózásba heparin, ha nem teljesen értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket, IV cső és egyéb elemeket használt injekciót.

Ne használja a gyógyszert, ha azt színváltós, vagy részecskéket tartalmaz. Hívjon orvost új recept.

Lehet kapcsolni injekciós heparin szóbeli (szájon át) vérhígító. Ne hagyja abba a heparin, amíg orvosa ezt nem mondja. Lehet, hogy egyszerre használja a befecskendezés és a szóbeli formái heparin egy rövid ideig.

Használjon egyszer használatos tűt és fecskendőt csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Hogyan kell használni a heparin injekciót?

Store heparin szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagyott egy adagot a heparin.

Túladagolás tünetei lehetnek bőrbevérzéssel, orrvérzés, véres vizelet vagy széklet, fekete vagy kátrányos széklet, vagy vérzés, amely nem áll le.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) a fájdalom, ízületi gyulladás, láz, vagy duzzanat. Ez magában foglalja az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib (Celebrex), diclofenac, indometacin, a meloxicam, és mások. Használata NSAID heparin vérzést könnyebben.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció heparin: hányinger, hányás, verejtékezés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok, vagy érzés, mint te múljék el.

Heparin okozhat, hogy a vérzések használata közben, és néhány hét után abbahagyja. Hívjon orvost egyszerre, ha könnyen véraláfutások vagy szokatlan vérzés, például orrvérzés, véres vizelet vagy széklet, fekete vagy kátrányos széklet, vagy vérzés, amely nem áll le.

Néhány ember kap egy heparin injekció volt a reakció, hogy az infúzió (amikor a gyógyszer fecskendeznek a vénába). Mondd el a gondozó rögtön, ha úgy érzi, hányingere, hibbant, izzadt, vagy légszomj alatt vagy után az injekciót.

Megáll használ heparin és hívja orvosát azonnal, ha van

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

jelei vérrög a tüdőben – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, sípoló légzés, szapora légzés, köhögés, véres széklet

jelei egy vérrög a láb – fájdalom, duzzanat, melegség, vörösség vagy az egyik vagy mindkét lábát

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

láz, hidegrázás, orrfolyás, vagy vizenyős szemek

Mi történik, ha túladagolás?

légzési nehézség; vagy

(Egy csecsemő) szélsőséges álmosság, gyengeség, vagy levegő után kapkod.

Mit kell elkerülni a heparin injekciót?

Gyakori heparin mellékhatás lehet

enyhe fájdalom, vörösség, melegség, vagy a bőr megváltozik, ha a gyógyszer beadásának

enyhe viszketés a lábad; vagy

Heparininjekció mellékhatások

kékes színű bőr.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos adagja felnőtteknek heparint mélyvénás trombózis

Infúzióban: 5000 egység IV egyszer bolusban majd 1300 egység / óra folyamatos infúzióban. Alternatív megoldásként egy bolus adag 80 egység / kg IV egy alkalommal, majd 18 egység / kg / óra folyamatos intravénás infúzió is alkalmazható .; Szakaszos szubkután injekció: 17500 egység subcutan 12 óra .; A dózist be kell állítani, hogy fenntartsák a aPTT a 1,5-2,5-szer ellenőrzés.

Szokásos felnőtt dózis mélyvénás trombózis – megelőzése

5000 egység szubkután minden 8 és 12 óra között. Ezt a dózist lehet beállítani, hogy fenntartsák a aPTT felső végén a normál tartomány.

Szokásos felnőtt dózis Tüdőembólia

Infúzióban: 5000 egység IV egyszer bolusban majd 1300 egység / óra folyamatos infúzióban. Alternatív megoldásként egy bolus adag 80 egység / kg IV egy alkalommal, majd 18 egység / kg / óra folyamatos intravénás infúzió is alkalmazható .; Ha gyanítható, hogy a beteg tapasztalt masszív tüdőembólia, egy megfelelő kezdeti dózis lehet intravénás bólus 10.000 darabot, majd 1500 egység / óra .; Szakaszos szubkután injekció: 17500 egység subcutan 12 óra .; A dózist be kell állítani, hogy fenntartsák a aPTT a 1,5-2,5-szer ellenőrzés.

Szokásos adag Heparin szívizominfarktus

5000 egység IV egyszer bolusban majd 1000 db / óra folyamatos infúzióban.

Szokásos adag, az angina pectoris

5000 egység IV egyszer bolusban majd 1000 db / óra folyamatos infúzióban.

Szokásos felnőtt dózis antikoagulálásnak terhesség alatt

5000 egység subcutan 12 óra. Ezt a dózist lehet beállítani, hogy fenntartsák a 6 órás aPTT 1,5-szer kontroll vagy nagyobb.

Szokásos adagja felnőtteknek thromboticus / thromboemboliás betegségben

100 egység / ml minden 6 és 8 óra között PVC-katétereket és perifériás heparin zárak. További flush kell adni, ha pangó vér figyelhető meg katéter, miután katétert használnak gyógyszer vagy vér beadás, és miután a vér kilépését katéter .; Hozzáadunk 0,5 1 egység / ml a perifériás és a központi TPN kimutatták, hogy növeli időtartamát vonal átjárhatóságát. Az artériás vonalak heparinizált egy végső koncentrációja 1 egység / ml.

Szokásos Pediatric dózis thrombotikus / thromboemboliás betegségben

IV vonal flush; Csecsemő Dózis: 10 egység / ml minden 6-8 órában .; Gyermek Dózis: 100 egység / ml minden 6 és 8 óra között PVC-katétereket és perifériás heparin zárak. További flush kell adni, ha pangó vér figyelhető meg katéter, miután katétert használnak gyógyszer vagy vér beadás, és miután a vér kilépését katéter .; Hozzáadunk 0,5 1 egység / ml a perifériás és a központi TPN kimutatták, hogy növeli időtartamát vonal átjárhatóságát. Az artériás vonalak heparinizált egy végső koncentrációja 1 egység / ml.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen olyan gyógyszerekkel, amelyek a vérrögképződés megelőzésére, mint például a

argatrobánt

bivalirudin

Heparin adagolási információt

dabigatránnal

dalteparint

Milyen más gyógyszerek befolyásolják heparin injekciót?

heparin

dezirudinnak

enoxaparin

fondaparinux

rivaroxaban

tinzaparin; vagy

warfarin (Coumadin, Jantoven) .`

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphet a heparin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

9.03.2015-06-17, 00:06:56

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Mélyvénás trombózis Xarelto Eliquis, Pradaxával, Lovenox, enoxaparin, apixaban

Az antikoaguláns terhesség alatt heparin-nátrium

Az antifoszfolipid szindróma aszpirin, warfarin, Coumadin, Ecotrin, Jantoven

Angina aszpirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol, Norvasc