hepatitis B vakcina (intramuscularisan) leírása és márkanevek

Hepatitis B vakcina rekombináns megelőzésére használják fertőzés által a hepatitisz B vírus. A vakcina hatására a szervezet a saját védelmét (antitesteket) a betegség ellen.

Hepatitis B vakcina rekombináns készül nélkül emberi vért vagy vérkészítményt vagy bármely más emberi eredetű anyagokat. Ez nem adja meg a hepatitis B vírus (HBV), vagy a humán immunhiány vírus (HIV).

HBV-fertőzés az egyik fő oka a súlyos májbetegségek, mint például a hepatitis és cirrhosis és egy típus a májrák úgynevezett elsődleges hepatocelluláris karcinóma.

Terhes nők, akik hepatitis B fertőzés vagy hordozói a hepatitis B vírus adhat a betegség a csecsemők, amikor megszületett. Ezek a babák gyakran szenvednek súlyos, hosszú távú betegségek a betegség.

Elleni immunizálás hepatitis B betegség ajánlott minden újszülöttek, csecsemők, gyermekek és serdülők számára 19 éves korig. Azt is javasolta, a felnőttek, akik élnek olyan területeken, amelyek magas aránya a hepatitis B betegség vagy akik fokozott kockázatnak lehetnek kitéve a fertőzés hepatitisz B vírus. Ezek a felnőttek közé

Ez a vakcina csak az orvos vagy más engedélyezett egészségügyi szakember.

Felfüggesztés

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Allergia

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

geriátriai

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis B vakcina rekombináns gyermekeknél.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis B vakcina rekombináns az idősek.

egyéb kölcsönhatások

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Egyéb egészségügyi problémák

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat. Ha vérzést problémák, mint a hemofília, a vakcina adható, mint egy lövés a bőre alatt.

Ezt a vakcinát rendszerint a lehető 3 adagot. Az első adag után, két dózisban adják 1 hónap és 6 hónappal az első adag, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke visszatérhet az orvos irodájában a megfelelő időben, a második és a harmadik adag. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen nemkívánatos hatások után bekövetkező Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke allergiás a latex. A tűvédő és gumidugattyúból az előretöltött fecskendő tartalmaz száraz, természetes latex gumiból, ami okozhat allergiás reakciót az emberek egy latex allergia.

Ez a vakcina nem nyújt védelmet a hepatitisz B fertőzés, ha már fertőzött a vírussal idején megkapja a lövés.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.