hepatitisz A

Hepatitis A rendkívül fertőző máj által okozott fertőzés hepatitisz A vírus. A vírus egyike a számos típusú hepatitis vírusok okoznak gyulladást, és befolyásolhatja a máj képes működni.

Te valószínűleg a szerződés hepatitis A szennyezett étel vagy víz, vagy szoros kapcsolatot valakivel, aki fertőzött. Enyhe esetben a hepatitis A nem igényel kezelést, és a legtöbb ember, akik fertőzött teljesen meggyógyul, nem volt állandó májkárosodást.

Gyakorló higiéniai, beleértve kézmosás gyakran, az egyik legjobb módja, hogy megvédjük a hepatitis A. Az oltóanyagok állnak az emberek a leginkább veszélyeztetettek.

Hepatitis A jelek és tünetek, amelyek általában nem jelenik meg, amíg már volt a vírus egy pár hétig, lehetnek

Ha hepatitisz A, akkor lehet, hogy enyhe lefolyású betegség, hogy tart egy pár hétig, vagy egy súlyos betegség, amely több hónapig tart. Nem mindenki hepatitisz A panaszok vagy tünetek alakulnak.

Mikor kell orvoshoz

Készíts egy találkozót az orvos, ha jelei vagy tünetei hepatitis A.

Amit megtehetsz

Ha már ki vannak téve a hepatitis A, amelynek hepatitis A vakcinával vagy immunglobulin terápia két héten belül kitettség védik a szervezetet a fertőzésektől. Kérdezze meg orvosát, vagy a helyi egészségügyi osztály fogadását a hepatitis A vakcinát

A hepatitisz A vírus, ami a fertőzés, általában terjed, amikor egy személy fogyaszt még kis mennyiségű szennyezett fekália. A hepatitisz A vírus fertőzi meg a májsejtek és gyulladást okoz. A gyulladás rontja a máj működését és okoz egyéb jelek és tünetek a hepatitis A.

Hepatitis A vírus lehet továbbítani számos módon, mint például a

Maga fokozott kockázata a hepatitis A, ha

Mit várnak el az orvos

Eltérően más típusú vírusos hepatitis, hepatitis A, nem okoz hosszú távú májkárosodás, és nem válik krónikus.

Ritka esetekben, hepatitis A veszteséget okozhat májfunkció fordul elő, hogy hirtelen, különösen az idősebb felnőttek vagy krónikus májbetegségek. Akut májelégtelenség kórházi kezelést tesz szükségessé megfigyelésére és kezelésére. Vannak, akik akut májelégtelenség miatt szükség lehet a májátültetés.

Ha valaki közel áll hozzád diagnosztizáltak hepatitis A, kérdezze meg orvosát vagy helyi egészségügyi részleg, hogy szüksége van a hepatitis A vakcinát a fertőzés megelőzésére.

Ha jelei és tünetei a hepatitis A, hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos.

Mivel a kinevezések lehet rövid és ott gyakran sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült.

Tartsa be a biztonsági előírásokat, amikor utazik

Listing kérdéseket az orvos segíthet a legtöbb időt együtt. A hepatitis A fertőzés, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Vérvizsgálatok használhatók jelenlétének kimutatására hepatitis A tested. A vérmintát kell venni, általában a véna a karján, és küldött egy laboratóriumba.

Nem létezik specifikus terápia a hepatitis A. A tested tiszta a hepatitis A vírus saját. A legtöbb esetben a hepatitis A, a máj gyógyul hat hónapon belül nem maradandó károsodást.

Hepatitis A kezelés általában összpontosít megbirkózni a tünetek. Lehet, hogy

Gyakorlat jó higiéniai

Akkor tegyen lépéseket, hogy csökkentsék a veszélyét, a hepatitis A másoknak.

A hepatitisz A vakcina fertőzés megelőzésére a vírussal. A hepatitisz A oltás általában adott két adagban – első vakcinázás követ egy emlékeztető lövés hat hónappal később.

A Centers for Disease Control and Prevention azt ajánlja, a következő személyek kapnak egy hepatitis A vakcinát

Ha aggódik a kockázata a hepatitis A, kérdezze meg orvosát, ha kell oltani.

Ha utazik, a régiókban, ahol a hepatitis A járványok fordulnak elő, héja és mossa le a friss gyümölcsök és zöldségek magad, és ne a nyers vagy nem kellően hőkezelt hús és hal. Palackozott vizet inni, és használja, amikor a fogmosás. Ne igyon ital ismeretlen tisztaságú, vagy jég nélkül. Ha palackozott víz nem áll rendelkezésre, forraljuk csapvíz ivás előtt is.

Alaposan mossa meg a kezét, főleg WC használata után, vagy változó pelenka előtt készül az élelmiszer vagy az evés.

keresse fel orvosát