herpesz vírus kihasználja fehérje bőrre sejtek felszínén fokozza a betegség

Háttér

Vizsgálat eredményei

theernment támogatott kutatók kimutatták, hogy a herpesz szimplex vírus 1 (HSV-1) kötődik nevű fehérje MARCO felületén bőr sejtek, hogy megnöveljük annak fertőzőképességét és a betegség-okozó potenciálját. Blokkoló ezt a kölcsönhatást korlátozott vírusfertőzés egerekben, ami arra utal egy potenciális új megközelítést megelőzésére és kezelésére herpesz fertőzés. A kutatók eredményeiket a június 6, 2013 számában Nature Communications.

HSV-1 fertőzi becsült 50-80 százaléka US felnőttek szerint theernment. A vírus általában jut be a szervezetbe a bőrön keresztül és okozhat herpesz vagy láz hólyagok az egészséges emberek. Az emberek immunrendszerű, HSV-1 fertőzés terjedését a szerveket, mint az agy, a tüdő, a máj és fejleszteni életveszélyes betegség. Azok, akik a bőrbetegség atópiás dermatitisz, a leggyakoribb típus a ekcéma, különösen fogékonyak a súlyos komplikációk eredő HSV-1 fertőzés.

Jelentőség

Az első lépés során a fertőzés, a fehérjék, a külső héj a HSV-1 receptorokhoz kötődnek a felszínen egy bőr sejt. Ezzel párhuzamosan, az immunrendszer felismeri a vírust, a káros és akcióra, hogy elhárítsa a betolakodót. Ez a védő választ olyan csoportot tartalmaz nevezett fehérjék scavenger receptorok, amelyek úgy gondolják, hogy segítsen az immunrendszer felismeri kórokozók.

Következő lépések

Míg vizsgáló közötti kölcsönhatások scavenger receptorok és HSV-1, a tudósok a theernment támogatott atópiás dermatitis Research Network (ADRN) megállapította, hogy a vírus váratlanul kihasználja a kapcsolatot gyökfogó receptor MARCO a bevonulást sejteket.

Munka laboratóriumi termesztett emberi bőrsejtek, a ADRN által vezetett csapat Daniel MacLeod, Ph.D., és Richard Gallo, MD, Ph.D., a University of California, San Diego, úgy találta, hogy MARCO kölcsönhatásba HSV-1 kötődve egy virális felületi fehérje. A sejteket úgy tervezték, hogy nagy mennyiségű MARCO voltak fogékonyak a HSV-1 fertőzés, mint a normál bőr sejtek.

Referencia

Ha összehasonlítjuk a HSV-1 fertőzés normál egerek és hiányos egereken MARCO, a kutatók megállapították, hogy Marco fokozza a vírus azon képességét, hogy megfertőzi a bőrt. Nyolc nap elteltével a HSV-1 fertőzés, elváltozások a bőrön egerek hiányzik MARCO voltak 71 százalékkal kisebb, mint azok a bőrön a normális egerek. Egy külön kísérletben, a kutatók megfigyelték, hogy a molekulák, amelyek kötődnek az MARCO gátolta a vírus kötődés bőrsejtek normál egerek és csökkentette a méretét az elváltozások.

A csapat eredményei azt mutatják, hogy a gyökfogó receptor Marco jelentős mértékben hozzájárul a korai lépéseit a HSV-1 bőrfertőzés. Azt is sugallják, hogy megakadályozza, hogy a kölcsönhatás a MARCO és virális felszíni fehérjék képes blokkolni a HSV-1 fertőzés a bőrben. Ezek az eredmények potenciálisan vezethet a fejlesztés az új terápiák, amelyek csökkentik a kockázata életveszélyes HSV-1-gyel rokon szövődmények atópiás dermatitis betegek.

A kutatók tervezik, hogy tanulmányozza MARCO emberek atópiás dermatitis stratégiákat, amelyek megakadályozzák a kötődés HSV-1. Azt is meg fogja vizsgálni a bőr egyéb vírusok, amelyek használhatják ugyanaz az útvonal a fertőzéssel szemben.

MacLeod DT, Nakatsuji T, Yamasaki K, L Kobzik, Gallo RL. HSV-1 kihasználja a veleszületett immunrendszer megkötő receptor MARCO fokozása epithelialis adszorpció és a fertőzés. Nature Communications DOI: 10.1038 / ncomms2963 (2013)