Hiberix (Haemophilus b konjugált vakcina) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Hiberix?

Hiberix megelőzésére használják Haemophilus B gyermekek, és néha együtt védővakcinákként más betegségek ellen. Hiberix gyermekeknek adják kor között 2 hónap és 18 hónapos.

Hiberix működik kiteszik a gyermeket, hogy egy kis mennyiségű baktérium vagy egy fehérje a baktériumok, amelyek hatására a szervezet immunitást fejleszt ki a betegség. Ez a vakcina nem kezeli aktív fertőzés már kialakult a szervezetben, és nem véd meg más típusú influenza.

Hiberix nem alkalmazható gyermekek 6 hetesnél fiatalabb. Amikor együtt használják bizonyos diftéria vakcinák, ez a vakcina nem használható fiatalabb gyermekekben, mint 15 hónap.

Fontos információ

Mint minden vakcina, Hiberix nem nyújt védelmet a betegség minden ember.

Gyermeke nem kap Hiberix ha ő valaha is allergiás reakciója volt a Haemophilus B vagy tetanusz vakcina.

Gyermeke nem kap Hiberix ha ő valaha is allergiás reakciója volt a Haemophilus B vagy meningococcus vakcinával.

Ha gyermeke az esetleges egyéb feltételek, Hiberix szükség lehet halasztani, vagy nem adott egyáltalán

A gyógyszer szedése előtt

Súlyos immunszupresszió által okozott betegség (például rák, HIV, vagy az AIDS), illetve akik bizonyos gyógyszerek, mint például szteroidok, kemoterápia vagy sugárzás

a kórtörténetében görcsrohamok szerepelnek

allergia latex gumi; vagy

a vérzés vagy véralvadási rendellenesség, mint például hemofília vagy könnyű zúzódás.

A gyermek is megkapja a vakcinát, ha ő van egy kis hideg. Abban az esetben, ha több súlyos betegség lázzal, vagy bármilyen típusú fertőzés, várja meg, amíg a gyermek jobb lesz átvétele előtt Hiberix.

Hiberix nem adható bárkinek kor 6 éves vagy annál idősebb, és nem ismert, hogy a vakcina káros terhesség vagy szoptatás ideje alatt.

Hiberix fecskendezik izomba. A gyermek kap az injekciót az orvos irodájában vagy a klinikán beállítás.

Hiberix kap egy sor lövés. Az első lövés szokás megadni, amikor a gyermek 2 hónapos. Az emlékeztető oltások majd adni 4 hónapos és 6 hónapos korban, és ismét 15-18 hónapos korban. Egyes esetekben egy 5. emlékeztető adag adandó 4-6 éves korig.

A gyermek egyéni emlékeztető ütemezés eltérő lehet ezeket az irányelveket, különösen akkor, ha a gyermek nem indul ez a sorozat lövés előtt 7 hónapos korban. Kövesse az orvos utasításait, vagy a menetrend által javasolt egészségügyi osztály az állam élsz.

Orvosa javasolhatja kezelésére láz és fájdalom egy aszpirint szabad fájdalomcsillapítót, például paracetamol (Tylenol) vagy ibuprofen (Motrin, Advil, és mások), amikor a lövés kap, és a következő 24 órában. Kövesse a címkén utasításokat, vagy az orvos utasításait, hogy mennyi ebből a gyógyszerből, hogy a gyermek.

Különösen fontos, hogy megakadályozza a láz bekövetkezését egy gyermek, aki egy roham-rendellenesség, mint például az epilepszia.

Forduljon orvosához, ha hiányozni fog egy emlékeztető oltást, vagy ha kap késésben. A következő adagot kell adni a lehető leghamarabb. Nincs szükség kezdeni.

Fontos, hogy a gyermek megkapja az összes javasolt dózisban Hiberix. Ha a gyermek nem kapja meg a teljes sorozat vakcinák, ő nem lesz teljesen védett a betegség ellen.

A túladagolás a Hiberix nem valószínű.

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha gyermekének bármilyen jelek az allergiás reakció Hiberix: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Kísérje figyelemmel minden olyan mellékhatás gyermeke, miután megkapta Hiberix. Amikor a gyermek kap egy emlékeztető oltást, akkor meg kell mondani az orvos, ha az előző lövés okozott semmilyen mellékhatást.

Megfertőződnek Haemophilus influenzae B sokkal veszélyesebb, hogy a gyermek egészségére, mint a befogadó Hiberix. Azonban, mint minden gyógyszer, ez a vakcina is okozhat mellékhatásokat, de a súlyos mellékhatások rendkívül alacsony.

Hogyan kell Hiberix?

Hívjon orvost egyszerre, ha gyermeke

nyugtalanság, ingerlékenység, sírás egy óra vagy annál hosszabb; vagy

magas láz (néhány órán belül vagy néhány nappal azután, hogy a vakcina).

Gyakori Hiberix mellékhatás lehet

hányás, étvágytalanság

hasmenés; vagy

fájdalom, duzzanat vagy bőrpír a lövés kapott.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelenteni vakcina mellékhatásai a US Department of Health and Human Services a 822-7967.

Mielőtt gyermeke megkapja Hiberix, tájékoztassa az orvost arról, minden más vakcina gyermeke nemrégiben megkapta.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a Haemophilus b konjugált vakcina), beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Tájékoztassa az orvost, az összes gyógyszereket és kezeléseket gyermeke nemrégiben megkapta. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

2.03.2015-12-08, 10:00:40.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Mi történik, ha túladagolás?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Haemophilus influenzae Megelőzés rifampicin Rifadin, Pentacel Haemophilus b konjugált (PRP-t) vakcina, Pediarix, Comvax, ActHIB, Rimactane, diftéria toxoid / Haemophilus b konjugált (PRP-t) vakcina / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusz toxoid, MenHibrix

Mit kell elkerülni?

Hiberix mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Hiberix?

Hiberix (Haemophilus b konjugált (PRP-t) vakcina)