hisztamin H2-antagonista (szájon át, az injekció beadásának módja, intravénásan) leírása és márkanevek

Hisztamin H2-receptor antagonisták, más néven a H2-blokkolók, kezelésére használják nyombélfekély, és megakadályozza a visszatérés. Ők is használják kezelésére gyomorfekély és valamilyen feltételek, mint például a Zollinger-Ellison-betegség, amelyben a gyomorban termel túl sok sav. Over-the-counter (OTC) erősségek, ezek a gyógyszerek oldására és / vagy megelőzésére gyomorégés, savas gyomorrontás és gyomorsavtúltengés. H2-blokkolók is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

H2-blokkolók dolgozni mennyiségének csökkentésével termelt sav a gyomorban.

Kanadai Márkanév

H2-blokkolók állnak mind over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, H2-blokkolókat használnak bizonyos betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás, Tablet, kapszula, Felfüggesztés; Injekciós, granulátum, kapszula, folyadékkal töltött, Tablet, pezsgőtabletta, szirup Packet; Por felfüggesztése; Tablet, rágótabletta, Tablet, széteső; por oldatos

Ezt a gyógyszert tesztelték a gyermekek, és a hatásos dózis, nem észlelték a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint ez a felnőtteknél, amikor használt rövid ideig.

Zavart és szédülés nagy valószínűséggel előfordulnak időseknél, akik általában érzékenyebbek, mint a fiatalabb felnőttek hatásainak H2-blokkolók.

Allergia

H2-blokkolók nem vizsgálták terhes nőkön. Állatkísérletekben a famotidin és ranitidin esetében nem igazolták, hogy születési rendellenességet okoz, vagy egyéb problémák. Azonban az egyik vizsgálatban patkányok azt javasolta, hogy a cimetidin befolyásolhatja a férfiak szexuális fejlődését. További vizsgálatokra van szükség, hogy erősítse meg ezt. Továbbá, Nyulakon igen magas dózisban kimutatták, hogy a nizatidin okoz vetélést és az alacsony születési súly. Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, vagy ha teherbe eshet, mielőtt H2-blokkolók.

Pediatric

Cimetidin, famotidin, nizatidin és ranitidin átjut az anyatejbe és nem kívánt hatások, mint például csökkent mennyiségű gyomorsav és a megnövekedett izgalom, az ápolási baba. Szükség lehet az Ön számára, hogy egy másik gyógyszert, vagy hagyja abba a szoptatást a kezelés alatt. Ügyeljen, hogy megbeszélte volna a kockázatok és előnyök a gyógyszer orvosával.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

gyógyszer kölcsönhatások

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

egyéb kölcsönhatások

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szedő betegeknél a vény nélkül kapható erőssége ezeknek a gyógyszereknek a gyomorégés, savas gyomorrontás és gyomorsavtúltengés

Szedő betegeknél a recept erőssége ezen gyógyszerek komolyabb problémák

Ez eltarthat néhány napig, amíg ezt a gyógyszert elkezdi enyhíti hasfájás. Hogy segítsen enyhíteni a fájdalmat, savkötők lehet venni H2-blokkoló, kivéve, ha az orvos által elmondottaknak nem használja őket. Azonban meg kell várni egy fél-egy óra között figyelembe véve a savlekötő és H2-blokkoló. Vedd ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát. Szintén fontos, hogy tartsa meg a találkozókat orvosával a kontrollvizsgálatok, így az orvos jobban tudja mondani, mikor hagyja abba a gyógyszer szedését.

Szedő betegek famotidin rágótabletta

Szedő betegek famotidin szóbeli széteső tabletta

Szedő betegeknél ranitidin pezsgőtabletta

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Adagoló

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

kihagyott adag

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Egyes vizsgálatok hatással lehet ezt a gyógyszert. Mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi, mielőtt

Ne feledje, hogy bizonyos gyógyszerek, mint az aszpirin, és bizonyos ételek és italok (például citrus termékek, szénsavas italok) irritálja a gyomrot és lehet, hogy a probléma rosszabb.

Cigarettázás általában csökken a hatása a H2-blokkolók mennyiségének növelésével termelt sav a gyomorban. Ez több, befolyásolhatja a gyomor éjszakai savtermelés. Miközben figyelembe H2-blokkolók, abba a dohányzást, vagy legalábbis nem dohányzik bevétele után az utolsó adag a nap.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása miközben egy H2-receptor antagonista leírták, hogy növeli a vér szintjét alkohol. Akkor forduljon egészségügyi szakember tanácsát.

Kérdezze meg orvosát, ha a fekély a fájdalom nem szűnik, vagy rosszabbodik.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Nem minden a fent felsorolt ​​mellékhatások számoltak minden egyes ilyen gyógyszerek, de ezek számoltak legalább az egyiket. Minden H2-blokkolók hasonlóak, így a fentiek közül bármelyik mellékhatások fordulhatnak elő az ilyen gyógyszerekkel.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Tárolás