HIV / AIDS tünetei

Láz, fejfájás, izomfájdalom és ízületi fájdalom, bőrkiütés, torokfájás, duzzadt nyirokcsomók, főleg a nyakán

Az elsődleges fertőzés (akut HIV)

Klinikai látens fertőzés (krónikus HIV)

A tünetek a HIV és az AIDS változhat, attól függően, a fázis a fertőzés.

A korai tünetekkel járó HIV-fertőzés

Az emberek többsége HIV-fertőzött dolgozzon ki egy influenzaszerű megbetegedés egy hónapon belül, vagy két, miután a vírus belép a szervezetbe. Ez a betegség, az úgynevezett primer vagy akut HIV-fertőzés, eltarthat néhány hétig. Lehetséges jelei és tünetei közé

Progresszió AIDS

Bár a tünetek a primer HIV-fertőzés lehet enyhe ahhoz, hogy nem veszik észre, a vírus mennyiségét a véráramban (vírusterhelés) különösen nagy ebben az időben. Ennek eredményeként, a HIV-fertőzés terjed hatékonyabban során primer fertőzés, mint következő szakaszában a fertőzés.

Egyes emberek, tartós duzzanat nyirokcsomók alatt következik be a klinikai látens HIV. Egyébként nincsenek konkrét tünetek. A HIV a testben marad, azonban, és a fertőzött fehérvérsejtek.

Klinikai látens fertőzés általában tart körülbelül 10 év, ha nem kapja meg az antiretrovirális terápiában. Ez a fázis évtizedekig olyan egyéneknél, akik antiretrovirális gyógyszereket. De néhány ember fejlődhet súlyosabb betegség sokkal hamarabb.

Mivel a vírus továbbra is szaporodnak, és elpusztítani az immunsejtek is van, akkor enyhe fertőzés vagy krónikus panaszok és tünetek, mint például

Mikor kell orvoshoz

Ha nem kap kezelést a HIV-fertőzés, a betegség jellemzően előrehaladtával AIDS körülbelül 10 év. Mire AIDS alakul ki, az immunrendszer már súlyosan megsérült, hogy Ön érzékeny a opportunista fertőzések – betegségek, amelyek általában nem baj egy személy egy egészséges immunrendszer.

A jelek és tünetek néhány ilyen fertőzések lehetnek

Ha úgy gondolja, lehet, hogy a HIV-fertőzött vagy akiket ez a veszély az ajánlatkérő a vírust, hogy egy egészségügyi szolgáltató a lehető leghamarabb.

Láz, fáradtság, Duzzadt nyirokcsomók – gyakran az egyik első jele a HIV-fertőzés, hasmenés, súlyvesztés, Orális gombás fertőzés (szájpenész), övsömör (herpes zoster)

Áztatás éjszakai izzadás, ismétlődő láz, krónikus hasmenés, bomló, fehér foltokat vagy szokatlan elváltozásokat a nyelv vagy a szájába, perzisztens, megmagyarázhatatlan fáradtság, súlyvesztés, bőrkiütések vagy dudorok