HIV / AIDS útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A humán immundeficiencia vírus (HIV) gyengíti a szervezet immunrendszere pusztít a CD4 (T-sejt) limfociták, egyfajta fehérvérsejt. T-sejtek általában segít védekezni a szervezet támadásaival szemben a baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók .; Amikor a HIV elpusztítja a CD4 sejtek, a szervezet sebezhetővé válik, hogy számos különböző típusú fertőzések. Ezek a fertőzések az úgynevezett “opportunista”, mert általában csak a lehetőséget, hogy támadják meg a szervezetet, ha az immunrendszer gyenge. A HIV-fertőzés kockázatát is növeli bizonyos rákos megbetegedések, betegségek az agy és az idegek, a test sorvadás, és a halál .; A tartomány a tünetek és betegségek, ami történhet, amikor a HIV-fertőzés súlyosan gyengíti a szervezet immunrendszere az úgynevezett szerzett immunhiányos szindróma, vagy az AIDS .; 1981 óta, amikor az orvosok először elismerte a HIV / AIDS, mint egy új betegség, a tudósok sokat tanultam arról, hogy egy személy válik HIV-fertőzött. A vírus terjed érintkezés útján a fertőzött személy testnedvek, különösen a vér, ondó és hüvelyváladéka. HIV átvihető; Szex közben (anális, vaginális és orális); By fertőzött vér (megosztásával, vagy véletlen ragadt a szennyezett tűvel; Through transzfúzió előtt vérkészítmények indult vetítik HIV 1985-ben); Azáltal, hogy született egy anya, aki HIV-fertőzött

Tünetek

Ebben a korai szakaszában, a HIV-fertőzés gyakran okoz átmeneti influenzaszerű tünetek, például láz, torokfájás, bőrkiütés, hányinger, hányás, hasmenés, fáradtság, nyirokcsomó-megnagyobbodás, izomfájdalom, fejfájás, ízületi fájdalom. Az orvosok hívja ezt akut HIV-fertőzés .; A tünetek akut HIV lehetnek enyhék. Tehát, az a személy, vagy orvos tulajdonítják a tüneteket, hogy egy rutin megfázás vagy influenza. Egy kis esetszám, e korai szakaszában a fertőzés átmehet agyhártyagyulladás-gyulladás (hártyák az agyat borító), illetve súlyos influenzaszerű tünetek, amelyek kórházi kezelést igényelnek .; Kezelés nélkül a CD4 sejtek szinte mindig csökken. Ez idő alatt, a beteg fejlődni kezd duzzadt nyirokcsomók és bőrproblémák, mint például a varicella-zoster (övsömör), a seborrhoeás dermatitis (korpa), új vagy súlyosbodó psoriasis, és kisebb fertőzések. A fekélyek alakulhatnak ki a száj körül és a herpes kitörések (orális vagy genitális) is egyre gyakoribbá válnak .; Az elkövetkező években, mivel egyre több a CD4 sejtek halnak, bőrproblémák és szájüregi fekélyek fejleszteni gyakrabban. Sokan hasmenést, lázat, megmagyarázhatatlan fogyás, ízületi és izomfájdalom és fáradtság. Régi tuberkulózis fertőzések aktiválja, még mielőtt az AIDS alakul. (Tuberkulózis az egyik leggyakoribb a HIV / AIDS-szel kapcsolatos fertőzések a fejlődő világban.); Végül, további csökkenését a CD4 sejtek, a személy alakul AIDS. A CDC szerint, egy HIV-fertőzött személy, egyes jelek szerint az AIDS fejlődött (az úgynevezett AIDS-meghatározó viszonyok); A CD4 sejtszám csökkent kevesebb, mint 200 sejt per köbméter milliliter vérben .; Opportunista fertőzés alakult ki, jelezve, hogy az immunrendszer igen gyenge. Az ilyen típusú fertőzések közé tartoznak konkrét okait tüdőgyulladás, hasmenés és a szem fertőzések és az agyhártyagyulladás. Az okok ilyen opportunista fertőzések közé Cryptococcus reaktivációját citomegalovírus reaktivációját toxoplazma az agyban, széles körben elterjedt fertőzés Mycobacterium avium komplex és Pneumocystis jiroveci (korábbi nevén Pneumocystis carinii) a tüdőben .; Egy olyan ráktípus fejlődött, amely azt mutatja, hogy az immunrendszer igen gyenge. Azok számára, akik HIV-vel fertőzött, ezek a rákok lehetnek előrehaladott méhnyakrákban, Kaposi-szarkóma (a rákkeltő kerek, vöröses foltok a bőrön és a száj), bizonyos típusú nem-Hodgkin limfóma és az agyi limfóma .; AIDS kapcsolatos agyi betegség fejlődött, beleértve a HIV enkefalopátia (AIDS demencia), vagy progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML), amely által okozott JC vírus .; Van súlyos test sorvadásos (HIV sorvadásos szindróma) .; Van egy AIDS-hez kapcsolódó tüdő betegsége, mint a pulmonális lymphoid hyperplasia vagy limfoid intersticiális tüdőgyulladás (általában látható csak a gyerekek).

Diagnózis

Orvosa a lehetséges HIV kockázati tényezők, mint például a korábbi szexuális partnerek, az intravénás kábítószer-használat, vérátömlesztés és foglalkozási expozíció vér, mint a véletlenül megakadt a tű. Orvosa esetleg kérdezni a különböző tünetek, mint a láz, fogyás, izom- és ízületi fájdalmak, fáradtság és fejfájás, valamint az orvosi probléma lehet, hogy a múltban, mint a szexuális úton terjedő fertőzések vagy hepatitis.

Meddig tart?

A HIV-fertőzés egy életen át tartó betegség. Nincs ismert gyógymód a HIV. Azonban kezelésében elért megváltoztatta a gondolkodás HIV halálos betegség. Az orvosok most úgy HIV egy krónikus állapot, hogy lehet ellenőrizni a gyógyszerek és az egészséges életmód választás.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

HIV-fertőzés emberről emberre bármely az alábbi módokon

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Manapság a legtöbb szakértő javasolja a kezelés megkezdése után azonnal a diagnózist. De lehet az egyéni körülményeket, amiért a személy dönthet úgy, hogy várjon.

Mikor kell orvoshoz

Orvosa segíthet védekezni a HIV ellen. Tudassa orvosával, ha egy olyan ember, akinek nemi életet élő férfiak, vagy ha megosztja tűk bárki bármilyen okból (intravénás kábítószer vagy szteroidok, például). Ha Ön nő, és úgy gondolja, a férfi partner lehet kockázati tényező a HIV-fertőzés, kérjük tudassa orvosával. Az orvos adhat információt arról, hogyan csökkentheti a kockázatát a HIV.

Prognózis

Az átlagos átfutási ideje a HIV-fertőzés a haladást, hogy az AIDS 10-11 éves emberek, akik nem veszik antiretrovirális. Az emberek nagyon magas HIV vírus, az AIDS alakulhat előbb (5 éven belül a fertőzés után). Miután a HIV-fertőzés előrehaladtával az AIDS, van egy megnövekedett halálozási kockázatot, hogy változik drámaian személyenként. Például néhány AIDS-es halt sokkal azután, hogy diagnosztizálták, míg mások élt 12 éves vagy több.