Hodgkin-limfóma (Hodgkin-kór) Kezelések és gyógyszerek

Melyik kezelési lehetőségek megfelelnek a Hodgkin limfóma típusától függ, valamint a betegség stádiuma, az általános egészség és a p. A kezelés célja, hogy elpusztítsa annyi rákos sejtek csak lehetséges, és hogy a betegség a remissziót.

Kemoterápia gyógyszeres kezelés, amely a vegyi anyagok ölni limfóma sejteket. Kemoterápiás szerek utaznak át a véráramba, és elérheti szinte minden területén a tested.

kemoterápiás kezelés

Kemoterápia gyakran együtt sugárterápiával emberek a korai stádiumú klasszikus típusú Hodgkin limfóma. Sugárkezelés általában történik kemoterápia után. Előrehaladott Hodgkin-limfóma, a kemoterápia alkalmazható önmagában vagy kombinálva sugárkezelés.

Kemoterápiás gyógyszereket lehet venni tabletta formájában, egy vénán keresztül a kar vagy néha mindkettő beadási módszerek kerülnek alkalmazásra. Több kombináció kemoterápiás gyógyszerek kezelésére használják Hodgkin limfóma.

Kemoterápia mellékhatásai függ az adott gyógyszer, amit adott. A gyakori mellékhatások közé tartozik a hányinger és a hajhullás. Komoly, hosszú távú komplikációk léphetnek fel, mint például a szív károsodás, tüdőkárosodás, termékenységi problémák és más rákos megbetegedések, mint például a leukémia.

Sugárkezelés használ nagy energiájú elektromágneses sugarak, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket. A klasszikus Hodgkin-limfóma, a sugárkezelés lehet használni egyedül, de gyakran használják a kemoterápia után. Az emberek a korai stádiumú limfocita-Hodgkin limfóma általában mennek sugárkezelést önmagában.

Sugárzás

Sugárkezelés során, akkor feküdjön egy asztal és egy nagy gép körül mozog, irányítja az energia sugarakat bizonyos pontokat a testén. Sugárzás, amelynek célja az érintett nyirokcsomók és az adott területen a csomópontok, ahol a betegség lehet haladást. A hossza sugárkezelés változik, attól függően, a betegség stádiumától.

Sugárkezelés okozhat bőrpír és a hajhullás a helyszínen, ahol a sugárzás célja. Sokan tapasztalják, fáradtság a sugárkezelés. További súlyos kockázatok közé szívbetegség, sztrók, pajzsmirigy problémák, terméketlenség és egyéb rák, mint például a mellrák vagy tüdőrák.

A őssejt-transzplantáció a kezelés helyére a beteg csontvelő egészséges őssejteket, amelyek segítségével növekszik az új csontvelő. A őssejt transzplantáció lehet egy lehetőség, ha Hodgkin limfóma visszatér a kezelés ellenére.

Közben őssejt transzplantáció, a saját vér őssejteket eltávolítják, amelyet fagyasztva tárolnak későbbi felhasználásra. Következő kap nagy dózisú kemoterápia és sugárkezelés pusztítani a rákos sejteket a szervezetben. Végül az őssejtek felolvad, és bevisszük a tested az ereidben. Az őssejtek segítenek építeni az egészséges csontvelőt.

Az őssejt-transzplantáció