Hodgkin-limfóma (Hodgkin-kór) okok

Ez nem világos, hogy mi okozza Hodgkin limfóma.

Az orvosok tudják, hogy a legtöbb Hodgkin limfóma akkor jelentkezik, amikor a fertőzés elleni küzdelemben sejt úgynevezett B-sejtes alakul mutáció a DNS-ében. A mutáció azt mondja, hogy a sejtek osztani gyorsan és hogy továbbra is él, amikor egy egészséges sejt meghal. A mutáció hatására számos túlméretezett, a kóros sejtek felhalmozódnak a nyirokrendszer, ahol kiszoríthatják az egészséges sejteket, ami a jelek és tünetek a Hodgkin limfóma.

Különböző típusú Hodgkin limfóma létezik. A típus alapján a típusú sejtek részt vesznek a betegség és a viselkedésüket. A típus meghatározza a kezelési lehetőségek.

Klasszikus Hodgkin limfóma

Klasszikus Hodgkin limfóma a több közös típusú ez a betegség. Meg lehet tovább bonthatók altípusa. Emberek diagnosztizált klasszikus Hodgkin limfóma nagy, kóros sejtek Reed-Sternberg sejtek a nyirokcsomókban.

Altípusát klasszikus Hodgkin limfóma közé

Ez sokkal ritkább típusú Hodgkin lymphoma jár nagy, kóros sejtek, amelyek néha popcorn sejteket, mert a megjelenésük. A kezelés lehet eltér a klasszikus típusú. Az emberek az ilyen típusú Hodgkin limfóma nagyobb eséllyel a gyógymódot, ha a betegséget diagnosztizáltak korai szakaszában.

Limfocita-Hodgkin limfóma