Hodgkin-limfóma (Hodgkin-kór)

Hodgkin limfóma – korábbi nevén a Hodgkin-kór – a rák a nyirokrendszer, amely részét képezi az immunrendszert.

Hodgkin-limfóma sejteket a nyirokrendszer növekszik kórosan és terjedt túl a nyirokrendszer. Ahogy Hodgkin limfóma előrehaladtával ez veszélyezteti a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet.

Hodgkin limfóma egyike annak a két leggyakoribb típusú rák a nyirokrendszer. A másik típus, non-Hodgkin-limfóma, sokkal gyakoribb.

Az előleget a diagnózis és a kezelés Hodgkin limfóma segítettek, hogy az emberek ezt az elemzést az esélye a teljes felépülés. A prognózis továbbra is fejleszti az emberek Hodgkin limfóma.

Hodgkin limfóma jelei és tünetei magukban

Mikor kell orvoshoz

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt.

Klasszikus Hodgkin limfóma

Ez nem világos, hogy mi okozza Hodgkin limfóma.

Az orvosok tudják, hogy a legtöbb Hodgkin limfóma akkor jelentkezik, amikor a fertőzés elleni küzdelemben sejt úgynevezett B-sejtes alakul mutáció a DNS-ében. A mutáció azt mondja, hogy a sejtek osztani gyorsan és hogy továbbra is él, amikor egy egészséges sejt meghal. A mutáció hatására számos túlméretezett, a kóros sejtek felhalmozódnak a nyirokrendszer, ahol kiszoríthatják az egészséges sejteket, ami a jelek és tünetek a Hodgkin limfóma.

Különböző típusú Hodgkin limfóma létezik. A típus alapján a típusú sejtek részt vesznek a betegség és a viselkedésüket. A típus meghatározza a kezelési lehetőségek.

Klasszikus Hodgkin limfóma a több közös típusú ez a betegség. Meg lehet tovább bonthatók altípusa. Emberek diagnosztizált klasszikus Hodgkin limfóma nagy, kóros sejtek Reed-Sternberg sejtek a nyirokcsomókban.

Limfocita-Hodgkin limfóma

Altípusát klasszikus Hodgkin limfóma közé

Ez sokkal ritkább típusú Hodgkin lymphoma jár nagy, kóros sejtek, amelyek néha popcorn sejteket, mert a megjelenésük. A kezelés lehet eltér a klasszikus típusú. Az emberek az ilyen típusú Hodgkin limfóma nagyobb eséllyel a gyógymódot, ha a betegséget diagnosztizáltak korai szakaszában.

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot a Hodgkin limfóma közé

Hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Miután a diagnózis, az orvos utalja be a szakember, aki kezeli Hodgkin limfóma, mint például a hematológus, orvosi onkológus vagy sugárzás onkológus.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, és mit várnak el az orvos.

Amit megtehetsz

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. A Hodgkin-limfóma, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt Hodgkin limfóma közé

Miután az orvos határozza meg a mértékét a Hodgkin-limfóma, a rák lesz rendelve egy színpadon. A rák szakaszában segít meghatározni a prognózis és a kezelési lehetőségek.

Szakaszai Hodgkin limfóma közé

Mit várnak el az orvos

Továbbá, az orvos használ a betűk A és B, hogy jelezzék, amit tapasztal tüneteket Hodgkin limfóma

Melyik kezelési lehetőségek megfelelnek a Hodgkin limfóma típusától függ, valamint a betegség stádiuma, az általános egészség és a p. A kezelés célja, hogy elpusztítsa annyi rákos sejtek csak lehetséges, és hogy a betegség a remissziót.

Staging Hodgkin limfóma

Kemoterápia gyógyszeres kezelés, amely a vegyi anyagok ölni limfóma sejteket. Kemoterápiás szerek utaznak át a véráramba, és elérheti szinte minden területén a tested.

Kemoterápia gyakran együtt sugárterápiával emberek a korai stádiumú klasszikus típusú Hodgkin limfóma. Sugárkezelés általában történik kemoterápia után. Előrehaladott Hodgkin-limfóma, a kemoterápia alkalmazható önmagában vagy kombinálva sugárkezelés.

Kemoterápiás gyógyszereket lehet venni tabletta formájában, egy vénán keresztül a kar vagy néha mindkettő beadási módszerek kerülnek alkalmazásra. Több kombináció kemoterápiás gyógyszerek kezelésére használják Hodgkin limfóma.

Kemoterápia mellékhatásai függ az adott gyógyszer, amit adott. A gyakori mellékhatások közé tartozik a hányinger és a hajhullás. Komoly, hosszú távú komplikációk léphetnek fel, mint például a szív károsodás, tüdőkárosodás, termékenységi problémák és más rákos megbetegedések, mint például a leukémia.

Sugárkezelés használ nagy energiájú elektromágneses sugarak, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket. A klasszikus Hodgkin-limfóma, a sugárkezelés lehet használni egyedül, de gyakran használják a kemoterápia után. Az emberek a korai stádiumú limfocita-Hodgkin limfóma általában mennek sugárkezelést önmagában.

Sugárkezelés során, akkor feküdjön egy asztal és egy nagy gép körül mozog, irányítja az energia sugarakat bizonyos pontokat a testén. Sugárzás, amelynek célja az érintett nyirokcsomók és az adott területen a csomópontok, ahol a betegség lehet haladást. A hossza sugárkezelés változik, attól függően, a betegség stádiumától.

kemoterápiás kezelés

Sugárkezelés okozhat bőrpír és a hajhullás a helyszínen, ahol a sugárzás célja. Sokan tapasztalják, fáradtság a sugárkezelés. További súlyos kockázatok közé szívbetegség, sztrók, pajzsmirigy problémák, terméketlenség és egyéb rák, mint például a mellrák vagy tüdőrák.

A őssejt-transzplantáció a kezelés helyére a beteg csontvelő egészséges őssejteket, amelyek segítségével növekszik az új csontvelő. A őssejt transzplantáció lehet egy lehetőség, ha Hodgkin limfóma visszatér a kezelés ellenére.

Közben őssejt transzplantáció, a saját vér őssejteket eltávolítják, amelyet fagyasztva tárolnak későbbi felhasználásra. Következő kap nagy dózisú kemoterápia és sugárkezelés pusztítani a rákos sejteket a szervezetben. Végül az őssejtek felolvad, és bevisszük a tested az ereidben. Az őssejtek segítenek építeni az egészséges csontvelőt.

Nincs alternatív gyógyszerek találva kezelésére Hodgkin limfóma. De alternatív gyógyászat segíthet megbirkózni a stressz a daganatos diagnózis és a mellékhatások a rák kezelésére. Beszéljen orvosával a lehetőségeket, mint például a

Sugárzás

Az őssejt-transzplantáció

A diagnózis Hodgkin limfóma rendkívül kihívást. A következő stratégiák és erőforrások tehet foglalkozó rák könnyebb

keresse fel orvosát