hogyan allergiás reakció a munka?

Az allergia hajlamos emberek, a kezdeti találkozások egy allergiát kiváltó anyag, vagy allergén, azonnali változásokat az immunrendszer, hogy végül vezethet allergiás tünetek. Ez a szakasz az úgynevezett túlérzékenységet. Amikor allergia hajlamos ember belélegzi pollen, például immunsejtek a bélés az orr vagy a tüdő elnyelje a pollen allergén és dolgozza fel apró darabokra. Ezek a sejtek, az úgynevezett antigén-prezentáló sejtek (APC-k), a kijelző az allergén fragmenseket a felületeken.

Amikor a fehérvérsejtek 2-es típusú T-helper (Th2) sejtek érintkezésbe kerülnek az allergénnel töredékek APC-k, aktiválódnak. A Th2 sejtek majd kölcsönhatásba immunsejtek úgynevezett B-sejtek és engedje kémiai jelek, melyek segítik a B-sejtek fejlődnek ellenanyag-termelő plazmasejtek. Ezek a plazmasejtek teszik nagy mennyiségű antitest úgynevezett immunglobulin E (IgE). Minden az IgE-molekula, az egy adott allergén. IgE elő expozíció után fű pollen, például specifikus fű és nem okoz reakciót parlagfű pollen. IgE felszínéhez kötődik speciális nevezett sejtek a hízósejtek, hogy tartózkodjon a szövetekben, különösen a bőr és a nyálkahártyákat.

Amikor egy személy, akinek IgE allergén van téve ugyanazon allergén újra, az allergén kölcsönhatásba lép IgE felületén a hízósejtek. A kötés allergén IgE kiváltja ezeket a sejteket a hisztamin, leukotriének és egyéb vegyszerek, ami az allergiás tünetek. Például, a hisztamin jár idegek, ami okozhat tüsszögés, viszkető érzés, és orrfolyás. A leukotriének hozzájárulnak a kiszélesítését ereket, ami azt eredményezheti, duzzanat az orrban, ami az orrdugulást. Asztmás, ha hízósejtek a légutakban által kiváltott allergének, leukotriének lehet, hogy a környező izmok a légutakat szerződés, szűkül a légutakat és ez okozza az asztmás roham. Drugs ismert antihisztaminok vagy leukotrién receptor antagonisták, gátolják az hisztamin és a leukotriének és nyújthat mentességet allergiás tünetek.

Re-expozíció allergén is okoz hízósejtek és Th2 sejtek, hogy kiadja a kémiai hírvivők, amelyek vonzzák és aktiválják a gyulladásos sejtek, például eozinofilek és bazofilek, ami kiadja a vegyi anyagok és allergiát okoznak tüneteket romlik és tovább tart. Nazális szteroidok gyulladáscsökkentő gyógyszerek, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladásos sejt válaszok egy allergén.