hogyan aplasztikus anémia kezelni?

Kezelései aplasztikus anémia közé vérátömlesztés, a vér és a csontvelő őssejt, és a gyógyszerek. Ezek a kezelések megakadályozza vagy korlátozza szövődmények, a tünetek enyhítésére, valamint az életminőség javítása.

Vér és csontvelő őssejt lehet gyógyítani a betegséget a néhány ember, akik jogosultak a transzplantációt. Eltávolítása ismert oka az aplasztikus anémia, mint például az expozíció a toxin is lehet gyógyítani a feltételt.

Emberek, akik enyhe vagy közepesen súlyos aplasztikus anémia kezelést sem igényel, amíg a feltétel nem rosszabbodik. Emberek, akik súlyos aplasztikus anémia kezelésre szorulnak rögtön a szövődmények megelőzése.

Kinek van szüksége kezelés

Emberek, akik nagyon súlyos aplasztikus anémia sürgősségi orvosi ellátást a kórházban. Nagyon súlyos aplasztikus anémia végzetes lehet, ha nem kezelik azonnal.

vérátömlesztést

A vérátömlesztés segíthet megőrizni vérsejtszámot elfogadható szinten. A vérátömlesztés közös eljárás, ahol a vér adott neked keresztül intravénás (IV) vonal az egyik a vérerek.

Transzfúzió gondosan megfelelő levett vér a recipiens vérében.

A vérátömlesztés segíthet enyhíteni a tüneteket, aplasztikus anémia, de ők nem állandó kezelést.

A vér és a csontvelő-őssejt transzplantáció helyettesíti a sérült őssejtek egészséges is egy másik személy (a donor).

A transzplantáció, ami olyan, mint egy vérátömlesztés, akkor kap adományozott őssejteket egy csövön keresztül elhelyezett egy véna a mellkasát. Miután a őssejtek a szervezetben, utaznak a csontvelőben és kezdődik, hogy új vérsejtek.

Vér és csontvelő őssejt lehet gyógyítani aplasztikus anémia emberek, akik ezt a fajta kezelést. A transzplantációs működik a legjobban a gyerekek és fiatal felnőttek súlyos aplasztikus anémia, akik jó egészségi állapotban vannak, és akik kiegyenlített donorok.

Az idősebb emberek kevésbé képesek kezelni a kezelések elkészítéséhez szükséges a szervezet számára a transzplantáció. Ők is inkább, hogy a szövődmények a transzplantáció után.

Ha aplasztikus anémia, beszéljen orvosával arról, hogy a vér és a csontvelő-őssejt transzplantáció egy lehetőség az Ön számára.

Ha aplasztikus anémia, orvosa gyógyszereket

Ember alkotta változatai anyagok, amelyek természetes módon fordulnak elő a szervezetben serkentik a csontvelőt, hogy több vérsejtek. Példák az ilyen típusú gyógyszerek közé tartoznak az eritropoietin és kolónia-stimuláló faktorok.

Ezek a gyógyszerek már némi kockázatot. Ön és orvosa együtt fog működni annak eldöntésére, hogy a e gyógyszerek előnyei meghaladják a kockázatokat. Ha ez a kezelés jól működik, ez segíthet elkerülni a vérátömlesztés szükségességének.

Kutatások azt mutatják, hogy aplasztikus anémia Időnként előfordul, mert a szervezet immunrendszere megtámadja saját sejtjeit tévedésből. Emiatt orvosa gyógyszert, hogy elnyomja az immunrendszert.

Ezek a gyógyszerek lehetővé teszik a csontvelőt, hogy elkezdhet vérsejtek újra. Azt is lehet, hogy segít elkerülni a vérátömlesztés szükségességének.

Gátló gyógyszerekkel immunrendszer nem gyógyítja aplasztikus anémia. Ezek azonban nem enyhíti a tünetek és csökkenti komplikációk. Ezeket a gyógyszereket gyakran használják az emberek, akik nem vér és csontvelő őssejt vagy akik várnak szervátültetésre.

Három gyógyszer-gyakran adják együtt, elnyomja a szervezet immunrendszerét. Ezek antithymocyta globulin (ATG), cyclosporin és metilprednizolon.

Lehet, hogy egy pár hónap, hogy észre az ezen gyógyszerek hatását. Leggyakrabban, mint a vérsejtek számának emelkedése, a tünetek mérséklése. A vérsejtek száma az emberek, akik jól reagál ezekre a gyógyszerekre általában nem éri el a normális szintet. Azonban vérkép gyakran elég magas ahhoz, hogy az emberek, hogy nem a szokásos tevékenységeket.

Vér és Csontvelő őssejttel

Emberek, akik aplasztikus anémia is szükség van a hosszú távú kezelés ezekkel a gyógyszerekkel.

Gátló gyógyszerekkel immunrendszert is lehetnek mellékhatásai. Azt is növelheti kialakulásának kockázatát leukémia (lu-KE-me-ah) vagy myelodysplasia (MI-e-lo-dis-PLA-ze-ah, MDS). Leukémia a rák a vérsejtek. MDS egy olyan állapot, amelyben a csontvelő tesz túl sok hibás vérsejtek.

Ha aplasztikus anémia, akkor elképzelhető, hogy a fertőzések miatt alacsony a fehérvérsejt szám. Az orvosa antibiotikumot és vírusellenes gyógyszerek megelőzésére és fertőzések kezelésére.

Ebben Dr. Neal Young beszél, hogy fontos a vezető és részt vesz a klinikai vizsgálatok során. Azt magyarázza a különbséget ezek a vizsgálatok tették az életét, akik ritka vér és csontvelő betegségek, például aplasztikus anémia.

Gyógyszerek