hogyan immun thrombocytopenia kezelni?

A kezelés az immunrendszer thrombocytopenia (ITP) alapul, hogy mennyi és milyen gyakran vérzik, és a vérlemezkeszám.

Felnőttek, akik enyhe ITP nem kell semmilyen kezelést, más, mint nézni a tüneteket, és vérlemezkeszám. Felnőttek, akik ITP nagyon alacsony vérlemezkeszám vagy vérzési problémákat gyakran kezelik.

Az akut (rövid távú) típusú ITP fordul elő, hogy a gyerekek gyakran elmúlik néhány hét vagy hónap alatt. Gyermekek, akik vérzéses tünetek, más, mint pusztán véraláfutás (purpura), általában kezelik.

Gyógyszerek

A gyerekek, akik enyhe ITP kezelést sem igényel eltérő monitoring és követ, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vérlemezkeszám normalizálódnak.

A lép eltávolítása (Splenectomia)

Gyógyszerek gyakran használják, mint az első kezelés során mind a gyermekek és a felnőttek.

Kortikoszteroidok (cor-ti-co-Steer-roids), mint például a prednizolon, amelyek kezelésére általánosan alkalmazott ITP. Ezek a gyógyszerek, az úgynevezett szteroidok rövid, növelheti a vérlemezkeszám. Azonban szteroidok számos mellékhatásai. Egyesek visszaesés (rosszabbodik), amikor a kezelés befejeződését.

A szteroidok kezelésére használt ITP eltérnek a illegális szteroidok, hogy egyes sportolók hogy a teljesítmény fokozása. Kortikoszteroidok nem szokás-alakítás, akkor is, ha figyelembe őket sok éven át.

Egyéb gyógyszerek is használják fel a vérlemezkeszám. Néhány kapnak egy tűt a vénába. Ezek a gyógyszerek közé rituximab, immunglobulin, és az anti-Rh (D) immunglobulin.

A gyógyszereket is fel lehet használni egy olyan eljárás, hogy távolítsa el a lépet nevű lépeltávolítás (splee-NECK-tuh-mee).

Ha a gyógyszerek vagy splenectomiát nem segítenek, két újabb gyógyszer-eltrombopaggal és romiplosztimmal lehet használni kezelésére ITP.

Ha szükséges, az orvosok műtéti úton eltávolítani a lépben. Ez a szerv található, a bal felső has. A lép körülbelül akkora, mint egy golflabda a gyermekek és a felnőttek baseball.

A lépet antitesteket termel (fehérjék), amely segít leküzdeni a fertőzéseket. ITP, ezek az antitestek elpusztítani vérlemezkék tévedésből.

Ha ITP nem reagált a gyógyszerekre, eltávolítjuk a lépet csökkenti a vérlemezkék lebontásában. Azonban az is lehet, emelje fel a fertőzés kockázatát. Mielőtt van a műtét, az orvos adhat vakcinák, a fertőzések megelőzése.

Ha a lépet eltávolítjuk, orvosa elmagyarázza, milyen lépéseket tehet, hogy segítsen elkerülni a fertőzések és milyen tüneteket nézni.

Vannak emberek, akik ITP súlyos vérzés szüksége lehet trombocita transzfúziót és a kórházban. Néhány ember lesz szüksége trombocita transzfúziót megelőzően műtétre.

Egy vérlemezke transzfúzió donor vérlemezkék vérbankokból fecskendeznek a címzett véráramba. Ez növeli a vérlemezkék száma egy rövid ideig.

További információ a trombocita transzfúziót, menj az egészségügyi témák Vérellátó cikket.

Egyes fertőzések röviden csökkentheti a vérlemezkék száma. Kezelése a fertőzés növelheti a vérlemezkeszám és csökkenti a vérzést problémákat.

Néhány gyógyszer csökkentheti a vérlemezkeszám vagy vérzést okozhat. Megállás a gyógyszer néha segít növelni a vérlemezkeszám vagy megakadályozzák a vérzést.

Például, az aszpirin és az ibuprofen elterjedt gyógyszer, amely növeli a vérzés kockázatát. Ha ITP, orvosa azt sugallják, hogy elkerüljék ezeket a gyógyszereket.

egyéb kezelések