hogyan Kawasaki-betegség diagnosztizálható?

Kawasaki-betegség diagnózisa alapján a gyermek jeleit és tüneteit, valamint a vizsgálatok eredményein és eljárásokat.

Gyermekorvosok gyakran az első gyanúsított egy gyermek Kawasaki-betegség. Gyermekorvosok orvos, aki jártas gyermekek gyógyításában.

Ha a betegség befolyásolja a gyermek coronaria (szív-) artériákban, gyermekgyógyászati ​​kardiológus megerősíti a diagnózist, és adja a folyamatos kezelést. Pediatric kardiológusok gyermekek kezelésére, akik szívproblémái vannak.

foglakozik

Más szakemberek is részt vehet a gyermekek kezelésével akik Kawasaki-betegség.

Jelek és tünetek

Az orvos megvizsgálja a gyermeket a klasszikus jelei és tünetei Kawasaki-betegség.

Az orvos zárja ki más betegségek hasonló tüneteket okoz. Ezen betegségek közé Rocky Mountain foltos láz, skarlát, és a fiatalkori rheumatoid arthritis.

Általában a gyermek lesz diagnosztizáltak Kawasaki-betegség, ha ő van a láz tovább tart, mint 5 nap és négy másik klasszikus jelei vagy tünetei a betegség.

Azonban nem minden gyermek klasszikus jelei és tünetei Kawasaki-betegség. Vizsgálatok és eljárások segítségével ellenőrizhető, hogy egy gyermek a betegség.

Ha az orvos úgy gondolja, hogy gyermeke Kawasaki-betegség, ő valószínűleg ajánlani echokardiográfia (EK-o-kar-de-OG-ra-díj), vagy visszhang. Ez fájdalommentes vizsgálat hanghullámok létrehozásához képek a szív és a koszorúerek.

Echo is segíthet mutatják a betegség hatásait idővel, ha van, a gyermek koszorúerek. Gyakran előfordul, hogy a betegség hatását a koronária artériák nem jelennek meg, amíg a második vagy a harmadik hét után az első tünetek megjelennek. Tehát ez a teszt történik rendszeresen után a diagnózist.

Egyes gyerekek, akik Kawasaki-betegség nem a klasszikus jelei és tünetei az akut fázisban. Az orvosok nem diagnosztizálják ezeket a gyerekeket, amíg 2-3 héttel a betegség kezdete. Ez az, amikor egy másik gyakori jele Kawasaki betegség előfordul-lehámlik a bőr az ujjak és a lábujjak.

Ha a gyermek diagnosztizáltak ezen a ponton, akkor ő valószínűleg szükség echo rögtön látni, hogy a betegség befolyásolja a koszorúerek.

Az orvosok is más vizsgálatok segítségével diagnosztizálható Kawasaki-betegség, mint például a

Vizsgálatok és eljárások