hogyan lehet aneurizma megelőzhető?

A legjobb módja, hogy megakadályozzák egy aorta aneurizma, hogy elkerüljék azokat a tényezőket, amelyek az ön számára nagyobb kockázatot egy. Nem tudod irányítani minden aorta aneurizma kockázati tényező, de életmódbeli változások segítségével csökkentheti bizonyos kockázatokat.

Például, ha dohányzik, megpróbálnak leszokni. Beszélje meg orvosával, programok és termékek, amelyek segíthetnek leszokni a dohányzásról. Is, próbáld meg elkerülni a passzív dohányzást. További információ arról, hogyan lehet leszokni a dohányzásról, menj a betegségek és állapotok Index (DCI) Dohányzás és Your Heart cikket.

Egy másik fontos életmódváltás követi az egészséges táplálkozás. Az egészséges táplálkozás magában foglalja a különböző gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonából. Ez magában foglalja a sovány húsok, baromfi, hal, bab, és zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tej vagy tejtermék. Az egészséges étrend alacsony telített zsír, a transz zsír, koleszterin, nátrium (só), és hozzáadott cukrot.

Szűrés Aneurysmák

További információ a következő egészséges táplálkozás, megy a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet (NHLBI a) Cél az egészséges súly weboldalon a “A Guide egy egészséges szív”, és az “A Guide to csökkenteni a vérnyomást GONDOLATJEL.” Mindezek a források közé tartozik az általános információkat az egészséges táplálkozás.

Legyen a fizikailag aktív, mint te. Beszélje meg orvosával, hogy a mennyiségű és fajtájú fizikai tevékenység, amely biztonságos az Ön számára. További információ a fizikai aktivitás, menj a DCI testmozgással és Your Heart cikket és a NHLBI “Your Guide to testmozgással és a szívedet.”

Dolgozzon az orvos, hogy ellenőrizzék betegségek, mint például a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. Kövesse a kezelési tervek és minden a gyógyszerek, mint az orvos által előírt.

Bár lehet, hogy nem lesz képes megakadályozni aneurizma korai diagnózis és kezelés segíthet megakadályozni törés és boncolás.

Aneurysmák alakulhatnak nőnek nagy, mielőtt okoz panaszokat vagy tüneteket. Így az emberek, akik nagy a kockázata a aneurysma részesülhetnek korai, rendszeres szűrés.

Orvosa javasolhatja rutin szűrővizsgálat, ha

Ha veszélyben, de nem egy ilyen magas kockázatú csoportok, kérdezze meg orvosát, hogy szűrés előnyös Önnek.

A NHLBI támogatja a nemzeti jegyzék hogy beiratkozik betegek genetikai összefüggő feltételek mellkasi aorta aneurizma. Az összegyűjtött adatok a GenTAC elősegíti majd az orvosok és a kutatók jobban megértsék, hogyan gének, mellkasi aorta aneurizma, és a szívbetegség kapcsolódnak. Ha többet szeretne megtudni GenTAC látogasson https://gentac.rti.org/Home.aspx.