hogyan lehet tüdőgyulladás megelőzhető?

Tüdőgyulladás lehet nagyon súlyos, akár életveszélyes. Ha lehetséges, lépéseket, hogy megakadályozzák a fertőzés, különösen akkor, ha a magas kockázatú csoportba.

A vakcinák állnak rendelkezésre, hogy megakadályozzák a pneumococcus pneumonia és az influenzát. A vakcinák nem tudja megakadályozni minden esetben a fertőzés. Azonban, mint az emberek, akik nem kapnak vakcinázott, azok, akik még mindig, és tüdőgyulladást kap hajlamosak

A rendelkezésre álló oltás, hogy megakadályozzák a pneumococcus pneumonia. A legtöbb felnőtt, egy lövés jó, legalább 5 éves védelmet. Ezt a vakcinát gyakran ajánlott

Vakcinák

További információt a pneumococcus pneumonia vakcina megy theernment a (k) a vakcinák és megelőzhető betegségek: Pneumococcus védőoltás weblapot.

Más módon, hogy segít megelőzni a tüdőgyulladás

A vakcina, amely segít megelőzni az influenza jó 1 év. Ez általában adott októberben vagy novemberben, mielőtt csúcs influenza szezon.

Mivel sokan tüdőgyulladást kap, miután az influenza, a vakcina segít megelőzni a tüdőgyulladás.

További információt az influenza vakcina, megy a “s Vaccines és megelőzhető betegségek: a szezonális influenza (influenza) Védőoltás weblapot.

Haemophilus influenzae b típus (Hib) egy olyan típusú baktériumok okozhatnak tüdőgyulladás és meningitis (férfi-in-Ji-tis). (Agyhártyagyulladás egy fertőzés a burkolás az agy és a gerincvelő.) A Hib vakcinát gyermekeknek segít megelőzni ezeket a fertőzéseket.

A vakcina ajánlott minden gyerek az Egyesült Államokban, aki fiatalabb, mint 5 éves. A vakcinát gyakran adnak csecsemőknek kezdődő 2 hónapos korban.

További információt a Hib vakcina megy a “s Vaccines és megelőzhető betegségek: Hib védőoltás weblapot.

Azt is tudja tenni a következő lépéseket, hogy segít megelőzni a tüdőgyulladás

Ha tüdőgyulladás, korlátozzák a kapcsolatot családjával és barátaival. Fedjük az orrát és száját, miközben köhögés vagy tüsszentés, és megszabadulni a használt szövetek azonnal. Ezek az intézkedések segítenek megőrizni a fertőzés terjedését.