hogyan megtört szív szindróma diagnosztizált

Mivel a tünetek hasonlóak, az első orvosa nem tudja megmondani, hogy azt tapasztalja, megtört szív szindróma vagy szívrohama. Ezért az orvos azonnali eredmény lesz

Orvosa diagnosztizálja megtört szív szindróma alapján a tünetek, az orvosi és a család történetét, és az eredményeket vizsgálatok és eljárások.

Orvosa utalhat, hogy a kardiológus. A kardiológus orvos, aki specializálódott diagnosztizálásában és kezelésében szívbetegségek és feltételeket.

foglakozik

Orvosa fog tenni a fizikai vizsgán, és kérni, hogy írja le a tüneteket. Ő lehet kérdéseket feltenni, mint például, amikor a tünetek kezdett, ahol nem érzi a fájdalmat vagy kellemetlenséget, és milyen érzés, és hogy a fájdalom állandó vagy változó.

Fizikai Vizsga és Orvostörténeti

Ahhoz, hogy megtudjuk, a kórtörténet, orvosa az Ön általános egészségi kockázati tényező a koszorúér-betegség (CHD) és egyéb szívbetegségek, és a család történetét. Orvosa akár mostanában tapasztalható jelentősebb feszültségek.

Egyetlen teszt diagnosztizálni megtört szív szindróma. A tesztek és eljárások megtört szív szindróma hasonlóak diagnosztizálására használt CHD vagy szívroham. A diagnózist eredményei alapján az alábbi szabványok vizsgálatokat zárja ki a szívroham és a képalkotó vizsgálatok, hogy segítsen létrehozni megtört szív szindróma.

Egy EKG egy egyszerű, fájdalommentes vizsgálat, amely felismeri és rögzíti a szív elektromos aktivitását. A vizsgálat azt mutatja, milyen gyors a szív ver, és hogy a ritmus lehet egyenletes vagy egyenetlen. Egy EKG is rögzíti az erőt és időzítése az elektromos jeleket, amikor azok áthaladnak az egyes részek a szív.

Az EKG mutathat kóros szívverés, a jele, megtört szív szindróma, valamint szív okozta károk CHD.

A vérvizsgálat ellenőrizze a szintje az egyes anyagok a vérben, mint a zsír, koleszterin, cukor, és a fehérjék. A vérvizsgálat segít nagyban diagnosztizálásában megtört szív szindróma, mert bizonyos enzimek (fehérjék a vérben) lehet jelen a vérben, hogy jelezze a feltételt.

Az echokardiográfia (echo) hanghullámokat használ, hogy hozzon létre egy mozgókép a szíved. A vizsgálat információt ad a mérete és alakja a szív, és milyen jól meg szív üregeiben és szelepek dolgoznak. Echo is tudja mutatni területeit szívizom, amelyek nem szerződő jól, mert a rossz vér áramlását, vagy korábbi sérülés.

A visszhang mutathat lelassult véráramlás a bal kamra a szív.

A mellkasi röntgenfelvételen egy fájdalommentes teszt, amely létrehozza képek a struktúrák a mellkasában, mint például a szív, a tüdő, és az erek. Kezelőorvosa szükség lesz egy mellkas röntgen elemezni kell, hogy a szív a kibővített formája, hogy annak a jele, megtört szív szindróma.

A röntgen- és felfedi a szívelégtelenség tüneteit, valamint a tüdő betegségei és egyéb okok tünetek nem kapcsolódó megtört szív szindróma.

Szívbetegségek mágneses rezonanciás képalkotás (MRI) egy közös teszt, ami rádióhullámokat használ, mágnesek, és egy számítógépet, hogy mind álló- és mozgóképek a szív és a nagy erek. Az orvosok a szív MRI kap képeket a dobogó szív, és nézd meg a szerkezetét és működését. Ezek a képek segítenek dönteni a legjobb módja annak, hogy kezelni az embereket, akik a szívproblémák.

Orvosa javasolhatja koronarográfiát (egy-Jee-OG-rah-díj), ha egyéb vizsgálatok vagy tényezők arra utalnak, hogy van CHD. Ennél a vizsgálatnál festéket és speciális röntgenfelvételeket, hogy belenézel a koszorúerek.

Ahhoz, hogy a festék be szívkoszorúerek, az orvos fogja használni a nevezett eljárás szívkatéterezés (KATH-eh-ter-ih-ZA-Shun). A vékony, hajlékony csövet nevezik katéter kerül érbe a karján, ágyék (comb), vagy a nyak. A csövet a menetes be a koronária artériák, és a festék szabadul be a véráramba.

Különleges x sugarak hozott, míg a festék folyik át a koszorúerek. A festék lehetővé teszi az orvos tanulmányozza a vér áramlását a szív és az erek.

Ventriculogram egy másik vizsgálat, amely lehet tenni a szívkatéterezés, hogy vizsgálja a bal kamra, amely a szív pumpáló fő kamrában. A vizsgálat során, egy festéket fecskendeznek a belsejében a szív és az X ray kép készíthető. A teszt megmutatja a kamra mérete, és milyen jól tudja pumpálni a vért. Ez is mutatja, hogy mennyire jól a vér átfolyik az aorta és mitrális értékeket.

A diagnosztikai vizsgálatok és eljárások

Szabványos vizsgálatok és eljárások

képalkotó Eljárások