hogyan szívritmuszavarok kezelik?

Gyakori aritmia kezelések közé a gyógyszerek, orvosi eljárások, és a műtét. Orvosa javasolhatja kezelés, ha a ritmuszavar okoz súlyos tüneteket, mint például a szédülés, mellkasi fájdalom, vagy ájulás.

Orvosa is javasolhatja kezelés a ritmuszavar növeli a kockázatot a probléma, mint a szívelégtelenség, stroke, vagy hirtelen szívmegállás.

Gyógyszerek lelassíthatja a szív, ami ver túl gyorsan. Azt is megváltoztathatja szívritmuszavart, hogy egy normális, egyenletes ritmusban. Gyógyszerek, amelyek ezt nevezzük antiarrhythmiás szerek.

Gyógyszerek

Néhány alkalmazott gyógyszerek lassú szívdobogást a béta-blokkolók (például metoprolol és az atenolol), kalciumcsatorna-blokkolók (például diltiazem és verapamil), és digoxin (digitalis). Ezek a gyógyszerek gyakran kezelésére használják pitvarfibrilláció (AF).

orvosi Eljárások

Néhány alkalmazott gyógyszerek helyreállítani a normális szívritmus vannak amiodaron, szotalol, flekainid, propafenon, dofetilid, ibutilid, kinidin, prokainamid, és dizopiramid. Ezek a gyógyszerek gyakran lehetnek mellékhatásai. Egyes mellékhatások teheti az aritmia rosszabb vagy akár okozhat egy másfajta ritmuszavar.

Jelenleg nincs gyógyszer megbízhatóan gyorsítja fel a lassú szívverés. Szokatlanul lassú szívverés kezelik pacemaker.

Azok, akik az AF és néhány egyéb aritmiák lehet kezelni vérhígító gyógyszereket. Ezek a gyógyszerek csökkentik a vérrögképződés kockázatát alakítás. Warfarin (Coumadin ®), dabigatránnal, heparin és aszpirin példái vérhígító gyógyszereket.

Gyógyszerek is vezérelheti egy mögöttes betegsége okozhatja az aritmia, mint a szívbetegség vagy a pajzsmirigy.

Egyes ritmuszavarok kezelt pacemaker. A pacemaker egy kis eszköz, ami alá a bőr a mellkas vagy a has, hogy segítsék a szívritmuszavarok.

Szívritmus-érzékelői, hogy érzékeli a szív elektromos aktivitását. Amikor a készülék érzékeli a szívritmust, akkor küld elektromos impulzusok, hogy jelezzen a szív verni normál ütemben.

Egyes ritmuszavarok kezeljük ráz a villamos energia a szív. Ez a fajta kezelés az úgynevezett kardioverzió vagy defibrillálás függően, hogy milyen típusú ritmuszavar kezelik.

Vannak emberek, akik veszélyben vannak a kamrafibrilláció kezelik nevű eszköz beültethető cardioverter defibrillátor (ICD). Mint egy pacemaker, ICD egy kis eszköz, ami alá a bőr a mellkason. Ez a készülék az elektromos impulzusok vagy sokk, hogy segítsék az életveszélyes szívritmuszavarok.

Az ICD folyamatosan figyeli a szívverés. Ha azt érzékeli veszélyes kamrai aritmia, akkor küld egy elektromos sokk a szív helyreállítani a normális szívverés.

A nevezett eljárás katéterabláció kezelésére használják bizonyos ritmuszavarok esetén gyógyszereket nem működnek. Ezen eljárás során egy vékony, hajlékony csövet kerül érbe a karján, ágyék (comb), vagy a nyak. Ezután a cső vezeti a szíved.

Egy speciális gép energiát küld át a csövön, hogy a szíved. Az energia megtalálja és megöli a kis a szívszövet ahol szívritmuszavar indulhat. Katéterabláció általában történik egy kórházban részeként elektrofiziológiai vizsgálat.

Orvosa javasolhatja transzözofageális echokardiográfia előtt katéterabláció hogy megbizonyosodjon arról, nem vérrögök vannak jelen a pitvarok (a szív felső kamrái).

Az orvosok kezelni bizonyos szívritmuszavarok műtét. Ez akkor fordulhat elő, ha a műtét már folyamatban van egy másik ok miatt, mint például a javítási szívbillentyű.

Az egyik fajta műtét AF hívják labirintus műtét. Ebben a műtét, a sebész kis vágások vagy marások a pitvarban. Ezek a csökkentések vagy égés terjedésének megakadályozására szervezetlen elektromos jeleket.

Ha a szívkoszorúér-betegség az oka a ritmuszavar, orvosa javasolhatja coronaria bypass graft. Ez a műtét javítja a vér áramlását a szívizom.

Vagus manőverek egy másik típusú kezelés aritmia. Ezek egyszerű gyakorlatok néha lehet megállítani vagy lassítani bizonyos supraventricularis ritmuszavarok. Ők ezt befolyásoló vagus ideg, amely segít szabályozni a szívverés.

Sebészet

Néhány vagus manőverek közé

Vagus manőverek nem megfelelő kezelés mindenki számára. Beszélje meg orvosával, hogy a vagus manőverek csak egy lehetőség az Ön számára.

egyéb kezelések